Jade Warrior

RedCherry

New member
Jade Warrior

מישהו מכיר? אהבתם? דעה? דיסקים טובים? שווה את ההשקעה?

קשה להשיג

הראשון, Jade Warrior, פושר. Windweaver הוא קטע יפהפה, ויש עוד כמה קטעים לא רעים אבל גם כמה קטעים בלוזיים סתמיים. מאד מינימליסטי בסאונד - גיטרה, קונגוס, חליל צד ושירה. השני, Released, כבר יותר מעניין, אבל אני לא מכיר אותו מספיק טוב בשביל להרחיב. השלישי, Last Autumn's Dream נהדר והוא האהוב עלי ברפרטואר שלהם. יותר רוקיסטי, סאונד מלא יותר, משלב כמו קודמיו פולק אתני אסייתי ואפריקאי, הארד רוק ובלוז. רביעי וחמישי הוקלטו אך לא יצאו בזמן אמת. הם יצאו לראשונה רק לפני כמה שנים. בעקבות הבעיות שגרמו לשני אלבומים מוקלטים לא לצאת לדפוס, הלהקה עברה כמה שינויים פרסונליים מהותיים ולמעשה נשארו רק שניים, והם חתמו בלייבל Island. ארבעת האלבומים שהוציאו שם יצאו במארז אחד שכולל את כולם. הסגנון קרוב יותר ברוחו למייק אולדפילד, רק שבמקום מלודיות פולקיות קלטיות יש מלודיות אסייתיות/אפריקאיות. אלבומים יפים בסך הכל, במיוחד Way of the Sun. הלהקה הוציאה אלבומים נוספים אבל אותם אני כבר לא מכיר. הבעיה העיקרית כאמור - קושי להשיג ומחיר יקר.

epitaph

New member
"בקצת אחרת" ראיתי...

נראה לי שאת השניים הראשונים...בכל מקרה, כתוב על האלבומים שלהם קצת באתר של קו הזמן הפרוגריסיבי.

RedCherry

New member
כן

שם נתקלתי בהם לראשונה, ואז מצאתי תקליט שלהם אצל דוד שלי.

JADE WARRIOR -הדיסקים שלהם

נמכרים בקצת אחרת לכן שווה לך לשמוע בעצמך ולהחליט בעצמך אם הם טובים או לא.לי יש שני אלבומים שלהם(JADE WARRIOR ו-FIFTH ELEMENT ),ומה שאני יכול להגיד עליהם שהם נחמדים ותו לא,אני הייתי מוציא את הכסף שלי על דברים הרבה יותר טובים(כמו LOCOMOTIVE למשל-להקה ממדדההייממהה,אחת הרכישות היותר טובות לדעתי),יש להם פה ושם קטע נחמד אך לא נפילה מהכסא,אבל שוב זו דעתי מי שצריך לשפוט בסוף זה רק אתה.ואם שכחתי אז הסגנון נוטה יותר לכוון הרוק הפסיכדלי. לסיכום:להקה נחמדה אך לא שווה השקעה.

אני לא מכיר את כל האלבומים שלהם

אך ממה שיש לי זה נשמע לי רחוק מפרוג,לא שמעתי שם דברים מפילים,לי זה נשמע יותר נוטה לרוק עם אלמנטים פסיכדליים מאשר לפרוג. אולי באלבומים אחרים שלהם הנטייה היא יותר לפרוג

אני חושב שאתה מכיר מספיק

אתה מכיר את הראשון ואת החמישי "הגנוז". אמנם לא שמעתי את החמישי, אך יש יסוד להניח שהוא לא שונה בצורה היסטרית מהאלבום שקדם לו ("הגנוז" הרביעי - Eclipsed, שהוא אגב אלבום בכלל לא רע) וזה שיצא אחריו (הראשון בסדרת האלבומים בלייבל איילנד - Floating World). אז יש לך מושג לא רע בכלל איך הם נשמעים, לפחות בתקופה הראשונה. פשוט מוזר לי שאתה מגדיר אותם כרוק פסיכדלי. מעולם לא חשבתי עליהם בתור להקת רוק פסיכדלי, ולמעשה, הסיבה שהגעתי אליהם מלכתחילה היא כיוון שידעתי שהם יצאו בלייבל "ורטיגו" בליין "סווירל" - ליין שתמיד זוהה כליין של רוק מתקדם בריטי (קרסידה, קולוסיאום, Gracious, ג'נטל ג'יאנט ועוד). גם קראתי עליהם באנציקלופדיית הפרוג המקוונת "גיברלטר", מקום שבשבילי שימש בשנים האלה אורים ותומים. שמעתי שדר רדיו בתחנה החביבה עלי (www.wfmu.org) מלגלג על הנטייה של אנשים לקרוא כמעט לכל אלבום רוק שייצא מסוף שנות ה-60 עד לתחילת שנות ה-70 בתואר Psych. זה רק מראה, כמו שכבר סיכמתי בויכוח קודם שהיה לנו בפורום, כמה שקטלוג של מוסיקה הוא לפעמים דבר מטעה, וכמה ההגדרות מטושטשות. כפי שרשמתי בהודעה הראשונה שלי, אני מזהה את האלמנטים הבאים במוסיקה של ג'ייד ווריור: רוק כבד, בלוז, מוסיקת עם מזרח אסייתית, ג'ז אפריקאי (השפעה שאני גם יודע היטב מה המקור שלה - עבודה משותפת של חברי הלהקה עם חברי להקת האפרו-רוק Assagai). לי החיבור הזה נשמע כל כך יוניקי, שאני מעדיף לא לקטלג על פי שמיעה, אלא על פי זמן ומקום - תחילת הסבנטיז, אנגליה, הלייבל "ורטיגו" - מבחינתי זה "פרוג". יתכן בהחלט שאדם שלא יודע דבר על הלהקה והרקע שלה (אולי אתה, לצורך העניין) יאזין ויזהה אלמנטים שמזכירים לו להקות המזוהות כלהקות רוק פסיכדלי (סתם ניחוש - קליידוסקופ האמריקאים), ויקטלג כ"פסייח".

jbloo

New member
אמנם לא שמעתי אותם,

אבל אם אני עושה הכלאה בין התיאור שלך לתיאור של חגי יוצר לי... פרוטו פרוג?

RedCherry

New member
שמעתי אותם קצת

ואני הייתי מגדיר אותם פשוט כפרוג מוקדם (פרוטו פורג, הלא כן?). לי דווקא הם נשמעו מאוד בקטע של פסיכודליה, אולי בגלל ההרגשה הספייסית שההשפעות המזרחיות נותנות.

אין הרבה הבדל בינינו,אני מסכים עם

רוב מה שכתבת,רק שכל האלמנטים שהזכרת מזכירים לי יותר פסיכדליה מפרוג. שנית,כל זה לא סותר את הופעתם באתרי פרוג,המון להקות פסיכדליה ופרוטו פרוג קיימות באתרי פרוג(דרך אגב,בדקתי רק לשם הסקרנות וגם בפרוג ארכייב הם מסווגים כפסיכדלים-אבל כמו שאמרת עזוב הגדרות). שלישית,שדרים ומבקרים,ברובם,ממש לא עושים לי את זה ולי אין נטייה להגדיר כל אלבום שיצא בסוף שנות ה-60 כפסיכדליה,מה גם שאני רואה קשר התפתחותי בין פסיכדלים,פרוטו פרוג ופרוג. רביעית,כל האלמנטים שאתה מזהה במוסיקה שלהם לא שוללות פסיכדליה,אלפי אלבומי פסיכדליה חופשי עירבו וניגנו מוסיקה מהמזרח,בלוז,ג'אז אפריקאי ועוד כך שהאלמנטים שהזכרת לא מייד הופכים אלבום לפרוג(גם בג'אז לא פעם מערבים מוסיקה מהמזרח וכ"ו). חמישית,כל אחד ומה שהוא שומע,לי זה נשמע יותר קרוב לפסיכדליה,למה:כי אני מכיר מאות אלבומי פסיכדליה וג'אד ווריאר מזכירים לי אותם הרבה יותר מאשר להקות פרוג,והם לא צריכים להיות דומים לקליידוסקופ,יש מאות סוגי פסיכדליה,המון להקות פסיכדליה נשמעות שונה אחת מהשנייה. אך עם לדעתך ולשמיעתך הם יותר קרובים לפרוג אז קטונתי,זה לא משהו שאני אנהל עליו ויכוח,כל אחד ומה שנשמע לו.

למעלה