J-1 Academic Training question

• פותח הנושא ateo
  • פורסם בתאריך

ateo

New member
J-1 Academic Training question

שלום לכולם,
יש לי שאלה על AT עבור ויזת J-1 לסטודנט לדוקטורט. במסלולים רבים לדוק׳ נהוג שיש שלב שבו מקבלים מאסטר, בד״כ כשמסיימים את בחינת ההסמכה או כשמסיימים את דרישות הקורסים. אם סטודנט פורש (או מופרש) בשלב הזה, האם ניתן לטעון שסיים תואר ולהמשיך ל AT של עד 18 חודשים? האם יש סיבה שזה לא יהיה אפשרי? (בהנחה שה DS-2019 עדיין בתוקף לתקופה זו). מה לגבי חידוש ויזת J במהלך התקופה?

תודה

John the Savage

New member
לא, זה בלתי אפשרי

הסיבה לכך היא שויזה J פחות גמישה מויזה F מבחינת שינוי התוכנית בה לומדים. אם מקבלים ויזה J עבור דוקטורט, ניתן להשתמש בה אך ורק עבור דוקטורט במוסד הספציפי. יש אמנם אפשרות לעבור למוסד אחר (אם מדובר באותו תואר באותו תחום), אבל אין אפשרות לשנמך את התואר מדוקטורט לתואר שני.

מהסיבה הזו מי שמסיים את הלימודים עם מאסטר לא ישאר בסטטוס J1 ולא יוכל לעשות AT.

מה שכן, סטודנט בשלבים מתקדמים של הדוקטורט יכול להתחיל את ה-AT לפני סיום הדוקטורט, כל עוד הוא עדיין רשום לתואר וכל עוד יש לו כוונה לסיים את הדוקטורט.

ateo

New member
לא הבנתי למה זה לא אפשרי

מי או מה מונע את אישור ה AT במקרה כזה? חשבתי שזה משהו שמאושר על ידי האוניברסיטה עם התערבות נמוכה מצד רשויות ההגירה. מותר גם לעשות AT תוך כדי הלימודים, אז זו לא הבעיה. האם אתה מכיר מקרים של סטונדטים שניסו לאשר דבר כזה ונכשלו?

ateo

New member
בקריאה שניה

האם מה שהתכוונת זה שבמהלך של פרישה מהמסלול הויזה תבוטל, בניגוד לסיום התכנית שבו אין מהלך של ביטול הויזה (אלא פקיעה) ואז ניתן להאריך את הויזה ל AT?
איך שאני חשבתי שדברים עובדים זה שה DS-2019 מציין תאריך סיום משוער, ובכל מקרה יש 30 יום לצאת מהמדינה עם סיום הלימודים, בין שסיימת עם התואר או בלי.

John the Savage

New member
אכן, זו הכוונה

במידה ואתה עושה AT בסיום הדוקטורט, מאריכים לך את ה-DS2019 עבור תקופת ה-AT. אתה חייב DS2019 בתוקף בכדי להשתתף בתוכנית. לכן גם חייבים להגיש את הבקשה ל-AT לפני מועד הסיום ולא במהלך 30 ימי החסד.

אם אתה מסיים עם תואר שני, ה-DS2019 שלך אינו בתוקף יותר ולכן אינך יכול להישאר על AT.

ateo

New member
אבל גם אם אתה מסיים עם דוקטורט ה DS2019 לא בתוקף

מן הסתם אני מתכוון למצב שבו אתה בא עם הצעת עבודה של AT לפני סוף הסמסטר והענקת תארים.

ateo

New member
עדכון

דיברתי עם המשרד לסטודנטים זרים אצלינו והם אמרו שכל עוד המחלקה שלי משתפת פעולה ומוכנה לאשר את הצעת העבודה כ ״training" אז אין שום בעיה.

למעלה