IVF ראשון

rozi3

New member
IVF ראשון ../images/Emo41.gif

שלום אני אחרי שאיבה בפעם הראשונה ! שאבו לי 13 ביציות והתקשרו אליי היום- יום אחרי ויש לי 6 עוברים כאשר 2 מהפרית מבחנה ו 4 מ ICSI - האם מישהו יודע מה ההבדל- כלומר האם העוברים שבהפריה רגילה יותר חזקים והם העוברים שיוכנסו לי מחר? כמו כן אני סובלת מכאבי בטן , הבטן שלי נפוחה ויש לי דימום קל מאז השאיבה- האם זה נורמלי? תודה לכן על תגובתכן

mayarut

New member
לשאול רופא!

לאחר שאיבה יש בדך כלל מעט מאד דימום שפוסק עד ליום המחרת, נפיחות בבטן היא לא יותר מאשר כשהגעת לשאיבה (לאחר כל ההורמונים שניתנו והכוריגון) בדך כלל הכאב הינו בשחלות הרגישות . במידה ואת מרגישה יום אחרי עדיין ללא שיפור כדאי שתתייעצי עם רופא! מאחלת לך בהצלחה! מאי

rozi3

New member
המשך שאלה

ומה לגבי העוברים שיוחזרו? האם יש הבדל בין עוברים שנעשו ע"י מיקרומניפולציה או הפריה רגילה?

mayarut

New member
כולם טובים!

תכנסי לאתר של בי"ח אסותא WWW.IVFISRAEL.CO.IL תמצאי שם הרבה אינפורמציה גם לשאלתך וע"י רופאים מומחים בהצלחה מאי

רוזי - קודם כל ../images/Emo50.gif

בקשר לבטן הנפוחה ולדימום, בד"כ יש נפיחות בבטן בגלל כל ההורמונים שמזריקים במשך הטיפול... דימום קל גם יכול להיות בגלל השאיבה... אם את רואה שמחמיר או שאת די דואגת תפני לרופא.. בקשר להבדלים בין הפריה רגילה ואיקסי... ההבדל היחיד הוא בהפריה עצמה... בהפריה רגילה הזרע נע בעצמו אל תוך הביצית ומפרה אותה... באיקסי מחדירים ב"כח" את הזרע אל תוך הביצית כדי להפרותה... (בד"כ כשיש בעיה מסוימת בזרע ו/או בביצית) אח"כ העוברים מתחלקים בעצמם ללא שום קשר אם נעשה באיקסי או בהפריה רגילה...בהתאם להתחלקות התאים יוחלט איזה עוברים להחזיר לך... ובאותה הזדמנות מקפיצה לך לתשובות נוספות... ושוב -

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. כאבי בטן, נפיחות ודימום קל יום אחרי שאיבה הם תופעות סבירות. תקפידי לעקוב אם הם לא מחמירים, אם הם יחמירו- לדווח מיד לרופא. ובנתיים להקפיד לשתות הרבה מים. אין הבדל בין עוברים "רגילים" לעוברי איקסי. כולם בוכים כשצומחות להם שיניים
. הם מתפתחים באותו קצב, ובעלי אותו סיכוי בהשרשה. אנימקוה שאחד מהם ישתרש אצלך ויעשה אותך אמא
. בהצלחה נועם

rozi3

New member
תודה! ועכשיו ממתינה... ../images/Emo8.gif

שלום לכן רציתי להגיד תודה על התשובות.. אתמול החזירו לי 2 עוברים (אלו שהופרו בהפריה רגילה ולא ב מיקרומניפולציה) בכל אופן אחד התחלק ל -2 תאים והשני ל - 4תאים. האם לזה שהתחלק ל-4 תאים יש יותר סיכוי לשרוד מלשני? אני מקווה שיהיה טוב בסוף. ושוב תודה

נועם@בת

New member
תאורטית הגדול נחשב עובר טוב יותר

אחרי יומיים רוב העוברים הם כבר בני 4 תאים. מעשית- אי אפשר לדעת מי מהם יהיה העובר שיעשה אותך אמא
. מחזיקה לך אצבעות נועם

למעלה