ivf על בסיס טבעי

יל73

New member
ivf על בסיס טבעי

שלום לכן,
האם מישהי התנסתה ב-ivf על בסיס טבעי? אם כן, עד כמה טבעי זה היה? ומי היה הרופא? אני מניחה שרוב הרופאים יעדיפו לעבוד "כרגיל" עם הורמונים.
אני לאחר 4 טיפולי ivf עמוסי הורמונים ומרגישה שהספיק לי.
בהצלחה במהרה לכולן.

pollyjean

New member
לי היה סבב טבעי

לפני כחודש. היה די טבעי. מעקבי זקיקים מהיום ה 10 למחזור. ואז יומיים לפני הזרקתי חצי מנה דקפפטיל ובערב אוביטרל. זהו. שאבו ביצית אחת. ולצערי חא הייתה הפריה. המון המון בהצלחה. הרופא שלי הוא דר ווליוביץ ואני חושבת לעבור ממנו.

Nashuki

New member
כמוני כמוך

אחרי 4 סבבים עמוסי הורמונים במינונים מטורפים, אצלי התגובה השחלתית נמוכה... עברתי לבר חווה עכשיו וביעוץ הוא הציע סבב טבעי...הצעתי את זה בעבר לרופא אצלו טופלתי והוא היה בגישה שהוא עושה סבב טבעי רק כמוצא אחרון. כנראה זה לגמרי עיניין של גישה כי בר חווה הציע את זה דבר ראשון.. לא יכולה לספר תוצאות כי רק מתחילה...אבל סהכ נראה לי שווה לנסות

כדאי לנסות

גם אצלי היתה רזרבה נמוכה בגיל 34, אחרי 4 IVF עםתגובה חלשה מאוד- עברתי לבר חווה שהציע הזרעה ללא הורמונים- וזה הצליח. לדעתי שווה לנסות במיוחד ברזרבה נמוכה שגם ככה לא מפיקים הרבה ביציות גם עם הורמונים...

יל73

New member
תודה על התשובות

אני מטופלת אצל פרופ' זיידמן.נראה אם יזרום איתי...

טוליתי

New member
עשיתי מספר ivf על בסיס טבעיי

מציעה לך לערוך חיפוש בפורום ולקרוא. כתבתי על כך בהרחבה מספר פעמים, כולל פירוט יתרונות וחסרונות.
עבורי אלה היו טיפולים עם תוצאות טוטאליות: או הצלחה גדולה או כישלון עצום. אף על פי כן, ממליצה עליהם במקרים שדהרים אחרים לא עבדו או במקרים של תגובה שחלתית נמוכה.
מקווה שעזרתי
, והכי מקווה שתבשרי לנו בקרוב בשורות טובות.

כן..

מעקב זקיקים רגיל ללא הורמונים למעט ביומיים האחרונים לפני הביוץ (אוביטרל ודקא), 150 מנופור ביום.
היה גם אורגלוטרן למניעת ביוץ עצמוני כמובן.
הרופא היה בר-חוה וזה הצליח לנו על הסבב הטבעי הראשון. לפני כן הוא ניסה 'פרוטוקול ארוך' עמוס בהורמונים שלא צלח, ולפניו עשינו מס' טיפולים ברפואה הציבורית, גם הם היו עמוסי הורמונים ולא צלחו,
ערימה של טיפולים שכולם יצאו מאותה הקופסא.. בר-חוה הביא טיפול מקופסא אחרת..

יל73

New member
מתי נכנס המנופור בסבב הזה?

לא כל כך הבנתי האם המנופור היה חד פעמי או במהלך כמה ימים כמו שנהוג בדר"כ?

המנופור היה רק ביומיים האחרונים

לפני האוביטרל.. (פעמיים 150)
וגם יצא שהשאיבה היתה ביום ה- 14 למחזור.

dandale1

New member
הכל תלוי בתוצאות הטיפולים הקודמים שלך

אם בטיפולים הקודמים הזרקת הרבה הורמונים אבל כמות הביציות היתה קטנה והיה מה להחזיר הייתי שוקלת סבב טבעי.
אם היו 2 טיפולים שלא היה מה להחזיר הייתי נזהרת, בטיפול טבעי את שמה את כל הקופה על ביצית אחת מקסימום 2, אם את מגיעה לסבב 3 ללא החזרה, הקופה עלולה לשלול לך את האישור ל IVF.
יש נשים שסבב טבעי עשה אצלהן את ההבדל, אצלי על אף שבסבבים שקדמו לו היו מיעוט ביציות, הסבב הטבעי הניב זקיק אחד וביום השאיבה התברר שהוא ריק, זה אחד הדברים המתסכלים ביותר שחוויתי, לשמוע את הרופא שאפילו אין מה להמתין לשמוע אם היתה הפריה מאחר והזקיק ריק.
לפי מה ששמעתי זיידמן הוא רופא מעולה.

בהצלחה!

יל73

New member
התגובה שלי להורמונים דווקא טובה

בסבב האחרון נשאבו 8 בייציות ו-4 מהן הופרו. על פניו אני לא מתאימה לפרופיל המטופלת שנכון לה סבב טבעי. אני בת 43 והזמן הוא קריטי. אבל אם לכתוב בגילוי לב, אני מפחדת מההשלכות של ההורמונים על הבריאות. אני ממש מזריקה את ההורמונים בלב כבד וזו הסיבה שאני שוקלת סבב טבעי על אף שלגביי המשמעות היא סבב עם פחות סיכויי הצלחה.

הנסיון שלי

אני הגעתי ל-IVF על בסיס ביוץ טבעי לאחר שהשחלות שלי לא הגיבו למכת הורמונים מעוררים.
הסיפור שלי הוא רזרבה שחלתית נמוכה.
בר חווה המליץ על טיפול על בסיס ביוץ טבעי. קיבלתי רק הורמונים לשליטה על מועד הביוץ (צטרודיט ומונופור).
עברתי שלושה טיפולים. בראשון היתה ביצית אחת בשלה שהופרתה ואחת צעירה מידי. בשני ובשלישי רק ביצית אחת.
ה״רק״ ביצית האחרונה התפתחה יפה ונולדה לפני ארבעה חודשים.
להבנתי טיפול על בסיס ביוץ טבעי מומלץ לבעלות רזרבה שחלתית נמוכה, אך יכולה להתאים גם לאחרות.
אני לא יכולה להשוות לטיפולים אחרים.
מקווה שעזרתי.

למעלה