IVF- מידע

שבלולה8

New member
IVF- מידע

שלום לכולכן! אז אחרי שלב ההזרעות, ושלבי הזרעות עם הורמונים- נסיון אחרון לא צלח :(
הרופא שלי אמר שלאחריו נתחיל IVF. האם משהי מכן יכולה קצת לתאר לי את ה"חוויה" , מה זה דורש? איך מסתדרים עם עבודה? האם צריך להעדר מהעבודה וקצת על התהליך עצמו??
תודה לכולכן

קודם כל את צריכה הרבה סבלנות!!

IVF - תלוי איזה פרוטקול תקבלי, אבל בעיקרון עד היום השלישי של המחזור את תגיעי לאולטרסאונד ובדיקת דם, ואז ביום השלישי את מתחילה עם זריקות לגירוי השחלות. וכל כמה ימים תזומני לאולטרסאונד ובידקת דם ולפי זה יגידו לך אם להעלות מינון או להמשיך במה שאת מקבלת עד שתגיעי למצב שיכולים לשאוב לך ביציות (בד"כ זה קורה 12 יום מתחילת הזריקות). ביום השאיבה את מגיעה עם בן זוגך והוא נותן את הזרע שלו ואת עוברת שאיבה בהרדמה (לוקח 20 דק), ולאחר התאושששות יגידו לך כמה ביציות שאבו וישחררו אותך הביתה. ואת יוצרת איתם קשר למחרת ואומרים לך כמה הפריות יש לך, ותוזמני להחזרה תוך 3-5 ימים. ההחזרה ממש פשוטה למי שאין רחם אחורי או מבנה שמקשה על ההזחרה, את תגידעי עם שלפוחית שתן מלאה ויחזירו לך תוך 5-10 דקות. ואז את ממשיכה עם תמיכה (נרות\ כדורים\זריקות) למשך 14 ימים עד לבדיקת הבטא.
את הבדיקות בד"כ עושים בבוקר (תלוי איפה את מטופלת) איפה שאני עושה זה בבוקר ב8 וזה אומר שתאחרי לעבודה בימים האלה אם את עובדת בוקר.
וכמו שאמרתי שם המשחק זה סבלנות וסבלנות!
שיהיה לך בהצלחה :)

ולמי שיש רחם אחורי זה בעייתי?

Rמחכה7

New member
לא.

אצלי יש רחם אחורי ולא היתה לי שום בעיה בהחזרות
&nbsp
בהצלחה

לי יש רחם אחורי

והיה לי ממש קשה, כנראה גם צוואר הרחם מפותל. בפעם הראשונה החזירו לי כשהייתי עם שלפוחית שתן מלאה, ההחזרה הייתה סבירה מבחינת כאבים ואי נוחות בפעם השניה אמרו לי להגיע בלי שלפוחית שתן מלאה כי יש לי רחם אחורי, אבל הרופא ניסה במשך חצי שעה ויותר לנסות להגיע למקום וזה היה ממש קשה וכואב. עכשיו שוקלים החזרה הבאה לעשות בהרדמה.

אוי

מצטערת לשמוע על מה שעברת..
אנחנו פשוט מקבלות ככ הרבה הטבות באיזור שם..
פינוקים פינוקים פינוקים

שבלולה8

New member
תודה על המענה לכולכן

קודם באמת מודה לתשובותיכן :)
יש לי חרדת זריקות- איך מבצעים את ההרדמה הכללית? ( באנפוזיה לוריד או זריקה נורא כואבת?) האם מטושטשים לאחריה? ומה הכוונה ללא להתאמץ- העבודה שלי באופן כללי היא על הרגליים ומאומצת ברוב שעות היום- האם להמנע?? וכך גם לנהוג אחרי ההחזרה? אני ממש מבולבלת- כל הזמן לא חשבתי שאצטרך להגיע לרגע הזה :(

ענבל ח1

New member
תשובות

ההרדמה היא באמצעות אינפוזיה.
לגבי מאמץ- בעיקר חשוב לא להתאמץ בגלל שבטיפול השחלות גדלות מאוד ולא רוצים חלילה שהשחלה תתהפך מהמאמץ. כמו כן, אחרי החזרה, יש רופאים שממליצים להרגע קצת בגלל העובר שהוחזר אבל כיום ההמלצה הזו פחות רווחת ויותר מדובר כאמור על מאמץ פיזי ממשי. אם את רק עומדת אבל לא מתאמצת מדי, נראה לי שזה בסדר. אם מדובר במשאות כבדים, ריצות רציניות וכו׳, הייתי לוקחת יום חופש אחרי השאבה ואחרי ההחזרה.

ענתי787878

New member
הי..

האמת שמבחניתי זה היה תהליך ממש פשוט. הזריקות בכלל לא היו נוראיות. בבוקר איחרתי קצת אם הייתי בבדיקות ואצלי השאיבה היתה בשישי כך שבכלל לא נעדרתי. בהחזרה יצאתי בצהריים ולא חזרתי. באמת שעבר מאוד בפשטות ובלי סיבןכים. אחרי שנה של נסיונות והזרעות עשיתי מחזור ivf אחד שבסופו נקלטתי. לצערי בשבוע 8 היתה לי הפלה אבל מעודד לדעת שזה יכול לקרות מהר.
בהצלחה!

ענבל ח1

New member
היי, המעבר יהיה פשוט הואיל וכבר עברת הזרעות עם הורמונים

כך, שאין לך ממש מה לדאוג

סה"כ הזריקות הן אותן זריקות, רק במינון גבוה יותר בד"כ על מנת לייצר יותר ביציות שניתן יהיה לשאוב בהמשך.
אחרי שהזקיקים יגיעו לבשלות אז תגיעי לשאיבה שהיא באמת לא נוראית. סה"כ חצי שעה של הרדמה (אפילו פחות) שבמהלכה הרופא ישאב את הביציות ואת כאמור - תישני ולא תרגישי דבר.
כשתקומי, ההתאוששות היא כשעה וחצי לאחריה משתחררים מבית החולים. יש כאלו שחשות כאבים קלים ויש כאלו כמוני, שלא חשות דבר - טפו טפו, טפו!! זה בעצם ההבדל העיקרי מההזרעות שעברת עם ההורמונים. כעבור 2-5 ימים מהשאיבה את תגיעי להחזרת העוברים, הליך קצרצר שדומה להליך ההזרעה ואינו כרוך בכאב.
יש כאלו שבוחרות לקחת יום חופש אחרי השאיבה/ החזרת עוברים אבל אין חובה כזו, אם כי רצוי לא להתאמץ מדי, כלומר לא ספורט מיד אחרי וכו'.
שיהיה המון בהצלחה! בטוחה שיעבור בקלות

מנסים96

New member
היי שבלולה :)

מבחינת העבודה - תלוי בשעות הפעילות של המעבדה והאולטרסאונד. בפריפריה - מעט מאוחר יותר מאשר במרכז, יתכן שיהיה עליך לאחר מעט בבוקר. סמוך למועד השאיבה, תכיפות הבדיקות עשויה לעלות ואז יש מעט יותר חוסר נוחות מההיבט הזה - אבל לא נורא בכלל, אם המעבדה והטכנאי/ת עובדים ביעילות.
באשר לפרוצדורה עצמה - עברתי כבר פעמיים.. השאיבה אינה סימפטית, אך גם ממש לא נוראה.. אפשר תמיד לבקש משכך כאבים כבר בזמן ההתאוששות, למחרת כבר הרגשתי הרבה יותר טוב. ההחזרה מהירה ופשוטה. הרבה יותר קשה היא ההמתנה שלאחריה, עד לבדיקת הדם..
לפני השאיבה נדרשות כמה שעות של צום מוחלט. ההליך עצמו אורך כ 20 דקות, תחת הרדמה מלאה.
נדמה לי שזהו.. מאחלת המונים של הצלחה!!!!

למעלה