ivf ויעוץ כלכלי

היעלית

New member
ivf ויעוץ כלכלי

שלום לכולכן, קראתי את כל חוות הדעת השונות לגבי אסותא ואני ממש לא בטוחה אם זה כן המקום עבורי או לא. מה שכן, לא כ"כ הבנתי איך זה עובד אם אני לוקחת רופא פרטי שעובד בין השאר באסותא. יש לציין שאני חברת מכבי מגן זהב. למרות שאני באה באופן פרטי, הבנתי שצריך טופס 17 לאסותא(?) ומזה אני מקבלת החזר של 83%. לכמה טיפולים מכבי ממנת את זה? והאם צריך אישור נוסף בשלב מסויים? בנוסף לכך, כמובן שצריך לשלם לרופא-ושאלתי היא כמה החזר מקבלים על זה ממכבי? והאם יש הגבלה על מספר הפעמים? תודה יעלי

טאניוש

New member
יש לך ילדים?

פחות משני ילדים לא צריך לשלם לבית חולים עד כמה שאני יודעת.

tapuzx

New member
אז ככה:

קודם כל לגבי טופס 17: כשאת באה למכבי לקבל טופס 17 ל IVF, הם שואלים לאיזה בית חולים את רוצה את הטופס. באסותא את משלמת משהו כמו 900 שקל ואח"כ מגישה את הקבלה ומקבלת 83% בחזרה, וזה נכון לכל הטיפולים שמגיעים לך (4 בשנה עד גיל מסוים ו-6 בשנה מעל הגיל המסוים). בבית חולים ציבורי, את לא משלמת בכלל. באסותא התשלום כולל הכל. את לא חייבת לשלם לרופא פרטי בנוסף, אלא את יכולה לקבל את הפרוטוקול במסגרת אסותא. אם את בוחרת ללכת לרופא פרטי, את משלמת לו לביקור לקביעת הפרוטוקול. אם את מעונינת שהוא יבצע גם שאיבה והחזרה, בד"כ את משלמת תשלום נוסף, אבל לא אצל כל רופא. יש כאלו שיעשו לך שאיבה והחזרה ללא תוספת. אני מרוצה באסותא, אבל אולי זה בין היתר כי אני מטופלת באופן פרטי. בהצלחה !

היעלית

New member
ivf

תודה על התשובות אבל עדיין כמה דברים לא ברורים לי. בנוגע למספר הטיפולים 4 בשנה שמגיע דרך הקופה - האם זה 4 בכל מקרה בין בפרטי ובין בבי"ח ציבורי? או ש-4 זה המגבלה לבי"ח פרטי ואם הולכים לציבורי אפשר לקבל יותר? אם אני בוחרת ללכת לרופא פרטי במסגרת אסותא האם אני מקבלת החזר מסוים מהקופה על זה או שלא? וכמה בין מה למה המחירים נעים עבור קביעת הפרוטוקול ו/או לשאיבה והחזרה? האם את יודעת איך זה הולך עם הפרופסור ששמו הולך מדור לדור? יעלי

פּוֹנְג

New member
בדרך כלל מכבי מאשרים 4 בשנה

יש גם חריגים. זה כולל גם את הטיפולים בהם את הולכת לרופא פרטי, כי בכל מקרה ההפריות לא נעשות פרטי, אלא אם יש לך 10000 (פלוב מינוס, אל תתפסי אותי במילה
) מיותרים לעשות את כל התהליך באופן פרטי....

tapuzx

New member
תשובה

4 טיפולים בשנה זה בכל בית חולים.אין הבדל. את זכאית ל-3 יעוצים בשנה אצל רופאים שנחשבים יועצים ולקבל החזר של 80% בערך עד תקרה מסוימת (580 שקל אם אני זוכרת נכון). במסגרת זה את יכולה לעשות את הפרוטוקול. ביקור ראשון אצל מומחה כזה עולה סביב 900 שקל +- והביקורים הבאים פחות (אולי סביב 600. תלוי ברופא). שאיבה והחזרה זה סכום נוסף שלא מקבלים עליו החזר.

למעלה