Ivf וחצוצרה חסומה

haych

New member
Ivf וחצוצרה חסומה

היי,
אחרי הזרעה אחת שנועדה מראש לכשלון, באתי לרופאה עם מטרה ברורה לבקש ivf. מסתבר שהרופאה שלי לא מבזבזת זמן והיא עצמה העלתה את הנושא. אז הגשנו בקשה שנקווה שתאושר, ובמקרה הגרוע אעשה עוד הזרעה.
כמובן שהשאלות עולות כשאני יוצאת מהמשרד שלה ומתאוששת מההלם והלחץ...
הבעיה אצלי שחצוצרה שמאל חסומה בצד הדיאסטלי, והטיפול ההורמונלי מביא תוצאות רצויות, אבל בצד ימין (הפתוח) הרבה יותר לאט ולכן הביוצים קורים משמאל. היא אמרה שבהזרעה לא נותנים זריקה מעקבת ביוץ ושאם היינו עושים הפריה היא הייתה נותנת את הזריקה ומאפשרת לזקיקים מימין להתפתח.
אבל... אם עושים הפריה אז למה זה משנה באיזה צד יש לי יותר זקיקים? הרי אפשר לשאוב משני הצדדים, לא? גם מהחסום. מה פספסתי?

orela26

New member
תשובה לגביי הדימום

למיטב ידיעתי זהו דימום שמטמא, אבל אל תסמכי על זה. יש מענה הלכתי דיסקרטי שאת לא חייבת להזדהות בכלל רק לשאולא ת השאלה. הוא פועל כל יום עד 2 בלילה ויש שם רבנים שמומחים בדיוק לשאלות האלה. הרבנים שם הם רגישים מאד ומכבדים מאד. זה כמובן חינמי לחלוטין ומגיע כחסד
מספר הטלפון הוא:0722152222

hatalya

New member
שואבים כל מה שיש

לא כל כך הבנתי את כוונתה, תכף יענו המומחיות.. (;

פיקוטי

New member
שואבים הכל

משתי השחלות כמובן. החסימה בחצוצרה לא קשורה.
אם יש נוזל בחצוצרה קחי בחשבון שהוא עלול להפריע לקליטת העוברים.
לא שמעתי לגבי העניין שזקיקים בצד מסוים מתפתחים באופן קבוע לאט יותר. מעניין...

haych

New member
כזאת אני, מיוחדת :)

נוזל בחצוצרה זה משהו שיכולים לאבחן בצילום רחם? כי לא אמרו לי כלום על זה.

a morph

New member
מה שהרופאה התכוונה

זה שב-IVF, בזכות מעכבי ביוץ, אפשר למשוך זמן ולתת גם לזקיקים קטנים יותר להבשיל, מה שלא היה אפשרי בסבב הזרעה ולכן הזקיקים שהיו בצד הפתוח לא היו בשלים למועד ההזרעה.

בשאיבה אכן שואבים הכל, משני הצדדים.

haych

New member
אבל אז אנחנו מאבדים את אלה שכן היו בשלים, לא?

ממה שאני מבינה, הזריקה רק מעקבת את הביוץ ולא עוצרת את גדילת הזקיקים (כי הרי בגלל זה אני לוקחת אותה, כדי שיגדלו...), אז הגדולים לא ימשיכו לגדול עד שיהפכו לציסטות? נגיד, אם במעקב האחרון לפני ההזרעה היה לי זקיק 14 מימין וזקיק 18 משמאל, ובמעקב שלפני כן ראינו ששמאל גדל ב-3 מ"מ ב- 24 שעות וימין לא גדל בכלל, נפרגן לו ונגיד שהוא גדל ב- 1 מ"מ ביום. אז עד שימין יגיע ל-18 שמאל כבר יהיה לכאורה 30 מ"מ. אז למה בעצם לחכות שימין יגדל ויוציא משימוש את שמאל, ולא להשתמש בשמאל הגדול ולוותר על ימין?
מקווה שהשאלה ברורה.

a morph

New member
לא מחכים שיגיע ל-30 מ"מ

בהזרעות מינון ההורמונים לרוב נמוך יחסית ולכן לרוב מבשילים 2-3 זקיקים מובילים שמדכאים את השאר, לכן הקטנים יותר "נתקעים" או גדלים לאט מאוד ולא מבשילים עד למועד ההזרעה.
ב-IVF מינון ההורמונים הוא גדול יותר ולכן מראש מגויסים יותר זקיקים בו זמנית, והגדילה שלהם בד"כ אחידה יותר. עדיין ייתכנו הבדלים בגודל, אבל לרוב ניתן יהיה להתגבר עליהם ע"י עיכוב הביוץ והמשך זריקות גונדוטרופינים.
לפעמים כן נוצר מצב של גדילה מאוד לא שיוויונית של זקיקים ואז, תלוי במספרם, הרופא יכול לקבל החלטה "להקריב" את הזקיקים הגדולים יותר ולחכות לקטנים. זה לא אופטימלי אבל גם זה קורה, ההחלטה לעשות את זה או לא תלויה בשאלה כמה תצילי לעומת כמה תקריבי.
במצבים של בעיה חוזרת של גדילה לא שיוויונית של זקיקים לפעמים גם מתחילים פרוטוקול מדיכוי שחלתי, זה "מאפס" את השחלות ומאפשר לזקיקים להתחיל מאותה נקודת מוצא. אבל אלה כבר תסריטים מורכבים יותר, למיטיבי לכת.

haych

New member
תודה רבה!

עכשיו הכל ברור.
מקווה לא להצטרף למועדון מיטיבי הלכת

Maive1

New member
מצטרפת לשאלות בנושאי זקיקים...

שלום חברות,

גם לי יש שאלה בעניין הבשלת הזקיקים ... אני פשוט עוד לא מבינה בכל ענייני הגדלים וגם אם היו אומרים לי "זקיק בגודל כדורגל" הייתי אומרת הממ.. נשמע טוב! :).
זה חודש ראשון שאני עושה מעקב זקיקים. יש לי מחזור סדיר אבל ארוך (לרוב 31-32 יום ,אבל גם היה 34 יום כמה פעמים). היום עשיתי מעקב זקיקים (י"מ 11) וכל הזקיקים בשני הצדדים היו קטנים חוץ מזקיק אחד מוביל גדול בגודל 19.5 מ"מ. הטכנאית אמרה שזה מאוד גדול, אבל לא נראה לה שזה ציסטה. לפי החישוב שלי אני אמורה לבייץ לפחות עוד 5 ימים (במחזור של 31-32 יום). האם הגיוני זקיקים קטנים מאוד ורק אחד כלכך גדול כלכך מוקדם? הלוא אם אני אמורה לבייץ בי"מ 17 בערך ועכשיו הוא כבר בגודל הזה בי"מ 11, האם הוא יכול להיות ציסטה בסופו של דבר? מה זה אומר לגבי הקטנים יותר?

כמו כן היא אמרה שיש קצת "נוזל באגן" (כתבה : מעט נוזל חופשי") מה זה אומר? זה מדאיג אותי...
תודה מראש לעונות

a morph

New member
האם את מזריקה הורמונים\לוקחת איקוקלמין?

אם את לא לוקחת כלום, אין סיבה לצפות ליותר מזקיק מוביל אחד, והתמונה נראית תקינה לחלוטין.

קשה לדעת חד משמעית האם מדובר בזקיק או ציסטה ללא בדיקות הורמונליות וללא בדיקות US קודמות - האם זה המעקב הראשון שעשית במחזור הנוכחי? עקרונית, לרוב ציסטה תהיה גדולה יותר, אבל זה "כלל האצבע" ולא חוק הטבע.

זקיק יכול לבייץ בגדלים שבין 18-25, זה מאוד אינדיבודואלי ויכול לפעמים גם להשתנות קצת מחודש לחודש, אז מבחינת הגודל בלבד הכל נראה אצלך מתאים לזקיק שמבשיל לקראת ביוץ, אבל כדי לנבא יותר טוב מתי בדיוק יקרה הביוץ צריך לבצע בדיקות דם לאסטרדיול+LH+פרוגסטרון.
נוזל חופשי באגן\דוגלס יכול להופיע בסמוך, במהלך או אחרי הביוץ, במהלך הוסת, ויכול להיות גם ממצא רנדומלי שלא אומר כלום. לי הרבה פעמים ציינו את זה ואם זה לא מלווה בממצאים אחרים זה לא אומר כלום ולא משפיע על כלום.

Maive1

New member
לא, הזרעה על בסיס טבעי + אוביטרל

היי a morph! ( מורפולוגיה אמורפית?? אני כבר רואה מורפולוגיות בכל
מקום...
)
אני לא לוקחת איקקלומין ( הרופא אמר שאין צורך כרגע כי המחזור שלי סדיר. לא יודעת להגיד אם זה טוב או לא, עדיין לא הבנתי מתי ממליצים על איקקלומין ומתי לא?? מה גם שאצלנו הבעיה בזרע.)
עשיתי בדיקות דם יחד עם הא.ס זקיקים (יום 11 למחזור) והתוצאות היו:
אסטרדיול: 917,
LH: 9.60,
פרוגסטרון: 2> (לא היה מספר מדויק) . עשיתי שבוע לפני זה (יום 4 למחזור) והתוצאות היו:
אסטרדיול: 250
LH: 9.90
פרוגסטרון: 2> (לא צוין מספר מדויק).

האחות אמרה לי שהורפא אמר שאני לקראת ביוץ ולבוא עוד יומיים להזרעה (ואתמול אמר לי להזריק בערב אוביטרל- פעם ראשונה... התרגשתי :)).
מה שכן , זה מאוד מוזר לי כי המחזורים שלי מאוד ארוכים (עכשיו היה לי מחזור של 34 יום, אבל בד"כ זה 31-32) כך שביוץ ביום 13-14 זה מאוד מוקדם וקשה לי להאמין שזה כלכך מוקדם?? בחיים לא היה לי מחזור של פחות מ30 יום, לפחות לא בעשור האחרון... (אני לקראת גיל 33). בקיצור אני מקווה לטוב...

למעלה