Ivf ההתחלה

LinoyHa

New member
Ivf ההתחלה

היי בנות,
נמצאת בפורום כבר קרוב לחצי שנה, ומקבלת המון אינפורמציה ממכן, ועל זה רוצה להגיד לכן המוון תודות. סוף סוף השלמתי את כול הבדיקות ואני לקראת טיפול ivf+pgd ראשון, ויש לי כמה שאלות, אשמח לעזרתכן.
אחות המרפאה הדריכה אותי בנושא הזריקות אבל מרוב ההלם שהתהליך עומד להתחיל לא כול כך זוכרת מה נאמר לי, האם במהלך המעקבים הם אומרים גם מה להזריק ומתי? או שאני בוחרת באיזו שעה נוח לי.
אמרו לי ליצור קשר עם היחידה ברגע שאני מקבלת מחזור, מתי צריך להודיע? כשמתחילות ההפרשות בתחילתו או כאשר מתחיל הדם הטרי?
כאשר מגיעים ליחידה ביום הראשון מה מצפה לי מבחינת בדיקות?
אשמח גם לשמוע מה כדאי לי לברר במהלך הטיפולים, אולי על מה לשים לב.
כרגע נמצאת בשלב של התרגשות שהנה זה עוד רגע מתחיל ומצד שני בלחץ אדיר.
תודה מראש לעונות.

haych

New member
תשובות

היי,
בהחלט מרגש! אתם בדרך לעשות תינוק!
לא יודעת כלום על PDG ולכן עונה באופן כללי (להבנתי השלב עליו את שואלת הוא לפני שה PGD נכנס לתמונה).
1. בתחילת סבב את מקבלת מהרופא פרוטוקול לימים הראשונים. בפרוטוקול יש את מינון התרופות. את מזריקה אותן בשעה הנוחה לך (הרוב מזריקות בערב), אך חשוב שזו תיהיה שעה שאת יכולה להתחייב אליה מכיון שיש להזריק כל יום באותה שעה (סטיה קלה לכאן או לכאן זה בסדר).
אחרי המעקב הראשון, תקבלי הוראות להמשך פרוטוקול, עד למעקב הבא.
2. מחזור נחשב היום הראשון לדימום הרציני. לא הכתמות ולא דם טרי בניגוב.
3. למה הכוונה ליום הראשון ביחידה? תיק כבר פתחת? בכל מקרה אמרת שיש לך את כל הבדיקות אז את לא אמורה לעבור בדיקות נוספות. במעמד פתיחת התיק מילאנו טפסים, הכרנו את האחיות, הייתה פגישה עם עו"ס ונראה לי שזהו.

במהלך הטיפולים - יקח לך קצת זמן להכנס לעניינים אבל אחרי שתביני קצת אז חשוב שתיהיה מעורבת בטיפול ותשאלי כל דבר שנראה לך לא הגיוני. גם כי לפעמים יש טעויות, וגם כי זכותך לדעת למה פועלים כך ולא אחרת. אם יש הנחיה שנשמעת לך מוזר-תשאלי.
כדאי בשלב ראשוני לא לקנות את כל התרופות. אם למשל אומרים לך לקנות 2 מזרקים של גונאל והמינון שלך נמוך-כדאי לקנות רק אחד, כי הרבה פעמים לא תצטרכי את השני. תראי איך מתקדם הסבב ומקסימום תשלימי תרופות בהמשך. יש גם קבוצת פייסבוק למסירת תרופות פוריות.
זה מה שעולה לי כרגע. שיהיה בהצלחה!

אנסה לענות

* יש שעות ספציפיות שאמורים להזריק את ההורמונים. את ההורמונים שמעודדים את הזקיקים (גונאל, מנופור וכו') מזריקים בד"כ בשעות אחה"צ-ערב. אבל אורגלוטרן למשל יכולים להנחות להזריק בבוקר או בערב, זה תלוי בפרוטוקול. יכול להיות שלא יגידו לך במעקב, אבל את יכולה לשאול. כשאת מעדכנת את המרפאה שקיבלת מחזור, תבקשי שישלחו לך במייל בצורה מסודרת שוב את כל ההוראות (ואם הם לא יכולים לשלוח מייל, תבקשרי שיתקשרו)

* בד"כ מתייחסים ליום הראשון של זרימה יותר רצינית בתור היום הראשון, אם כי פעם כשהייתי לחוצה להחליט אם כבר כן להחשיב יום מסויים כמחזור או לא הם הרגיעו אותי שיום לכאן או לשם לא באמת קריטי.

* אמרו לך לעדכן ביום הראשון או גם להגיע? בעקרון במעקבים עושים בדיקת דם ואולטרסאונד וגינלי. כתלות באיפה את מטופלת ואיזו קופת חולים, הנהלים קצת שונים, אבל התשובות של האולטרסאונד מקבלים במקום ואת תוצאות בדיקות הדם מקבלים באזור הצהריים (לפעמים הן עוברות ישר למרפאה ולפעמים צריך לשלוח להן, זה אחד הדברים שתלויים באיפה שאת מטופלת, את יכולה לשאול כשאת מדווחת שהתחיל המחזור)

* דברים לשים לב (זה מה שעולה בדעתי כרגע, לאחרות בטח יהיו עוד המלצות):
- לשאול מראש אם את צריכה טופס 17, ובכלל לנסות לקבל כמה שיותר מידע על הבירוקרטיה. קרה לי ששכחו דברים או הניחו שאני יודעת דברים. זה תמיד הסתדר, אבל לקבל כמה שיותר מידע מראש עוזר לדעתי להפחית קצת מהלחץ. לפעמים הם נותנים רק הנחיות בכל פעם לימים הקרובים, אני אהבתי שתהיה לי תמונה כללית של מה צפוי
- יש ביוטיוב סרטונים שעוזרים עם הנחיות איך להזריק. אני גם שמה קרחום עטוף במגבת דקה לאלחש את האזור לפני. אני רגישה לכאב והייתי מאד לחוצה מההזרקות ובסוף היה בסדר, חלקן אפילו לא כאבו בכלל.
- להיות מוכנה לזה שדברים לא יהיו לפי הסטנדרט. בכל סבב מצאתי את עצמי נלחצת כי משהו לא היה לפי מה שציפיתי, על בסיס מה שקראתי. אבל כל אחת שונה וכל סבב שונה. והיה לי מצב שהיה זקיק אחד מוביל ואז הצטרפו עוד. אז טוב להיות מודעת ולעקוב, אבל מנסה להרגיע מראש שגם אם בדרך דברים לא נראים כמו שאת מצפה, זה עדיין יכול להסתדר
- יש שונות בין טכנאיות האולטרסאונד, אז אם יש בדיקה שנראית לך לא הגיונית (נגיד היה זקיק שנעלם) את יכולה לבקש שיסתכלו קצת יותר (אצלי היה פעם זקיק בגודל 18 שהתחבא) או לחזור יום אחרי לבדיקה נוספת אצל מישהי אחרת.
- להביא גרביים חמות לIVF
- דווקא אחרי השאיבה יכולות להיות כל מיני תופעות לוואי. אני לא כ"כ ציפיתי לזה כי שמעתי מכל-כך הרבה בנות שהתאוששו וחזרו לעצמן יום אחרי. לי לקח איזה שבוע (אפילו יותר), וראיתי שזה כך אצל הרבה בנות וזה בסדר. את לא צריכה לנסות לדחוף את עצמך לחזור לתפקוד רגיל כי זה מה שקראת שאמור להיות

מאד טבעי השילוב הזה של התרגשות ולחץ. הייתי מאד בלחץ לפני השאיבה ובסוף כל התהליך היה ממש בסדר. אם יש דברים ספציפיים שאת לחוצה מהם, את גם תמיד יכולה לשאול כאן ובנות אולי יוכלו לעזור להרגיע קצת את החששות

בהצלחה!

LinoyHa

New member
תודה רבה.

תודה לכן על העזרה, מעריכה את זה המון.
הרגעתן אותי מאוד.
הpgd הוא רק תוספת של בדיקה לעוברים אחרי ההפריה ולכן התהליך לא שונה מivf רגיל. אין לי חברה או מכרה שעברה את התהליך, אז אין לי למי לפנות ליעוץ. אז אני מאוד שמחה שיש לי אותכן.
שוב תודה ��

למעלה