IVF אחרון

• פותח הנושא irja
  • פורסם בתאריך

irja

New member
IVF אחרון

שלום בנות ,
רוצה לשמוע את דעתכן לעשות טיפול הפריה אחרון כן /לא :
אני בת 44.10 מאחרי 6 טיפולי IVF : בטיפול הראשון היה הריון שהסתיים בשבוע 8 - עובר ללא דופק .
2 הטיפולים האחרונים - 0 עוברים 0 החזרות .
עכשיו יש לי ציסטות בשחלוות , ומחזור לא ברור רק כתמים מעטים . כשרציתי להתחיל טיפול נוסף - נאמר לי שהE2 מאוד גבוהה והפרוגסטרון נמוך , רירית -5
כלומר- לא קיבלתי כלל מחזור, כלל לא בייצתי ( ואני נמצאת 36 יום לאחר המחזור האחרון ) - שלחו אותי הביתה לקבל מחזור נורמלי.כשהרופא שמע שאני מתכוונת ללכת על טיפול IVF נוסף
שאל אותי אם משעמם לי ?! ( גם כן גישה ) .
אני לא יודעת מה קורה לגוף שלי זה פעם ראשונה שיש לי מחזור כזה או יותר נכון אין מחזור.
במקביל לכמיהה להביא ילד ממטען גנטי שלי אני גם ריאלית ולכן קבעתי תור להתחיל בהליך תרומת ביצית .
רק לציין שכל הטיפולים נעשו ללא קלקסן ונמצאתי בעלת קרשיות יתר גבולית ( על דעת עצמי עשיתי בירור קרשיות אך זה היה מאוחר מידי .טיפול זה יהיה עם קלקסן
כמו כן הייתי בהרצאה ששם דיברו על ויטמין Q10 + ADEA שמשפר את איכות הביציות וכמותן - שמעתן על זה ? לי אף רופא לא הציע זאת .
מה דעתכן לנסות טיפול IVF אחרון ( יש לי 3 חודשים עד התור לתרומת הביצית )
כפי שאתן שמות לב אני נאחזת בכל תקווה באשר היא - השאלה אם אני משלה עצמי ?
תודה בנות

irja יקרה - הרצון שלך לעוד ניסיון והאמונה

והתקווה שאולי, אולי הפעם, הכל מאוד מובן אבל, לצערי אני חייבת להיות כנה ולהגיד לך שחבל על הזמן והכוחות, אני גם לא בטוחה שהקופה תאשר לך טיפול נוסף. אם את מרגישה שזה יתן לך שקט נפשי לפני שאת פונה לתרומה, אז לכי על זה. דעתי נובעת כמובן מהחוויות האישיות שלי ושל הנשים בפורום (אני החלטתי להפסיק ברגע שראיתי שהשחלות מייצרות רק ביצית או שתיים).
לגבי הויטמינים - לא שמעתי על זה ולצערי השחלות מושפעות מהגיל (מי ישמע איזה זקנות אנחנו אבל...
ולא בגלל "קלקול" או מחסור במשהו.
בטוחה שתקבלי עוד תשגובות ורק את יודעת מה באמת כדאי לך לעשות. בכל מקרה, אמא את תהיי.

אשרת 1972

New member
יקירתי מאחלת לך שתנצחי את הסטטיסטיקה

אבל היא לא לצידך, אני עברתי לתרומה בגיל 40 עם נתונים טובים לכאורה תגובה מעולה לתרופות הרבה עוברים והאיכות לא משהו , קיבלתי קלקסן דיאה וקיו עשר זה לא עזר את יכולה לעשות טיפולים עד גיל 45 אם הקופה תאשר זוהי החלטה שלך , אני הייתי פועלת בפן הראלי קרי להקדים את התור לתרומה ולהתחיל בהקדם כי לצערנו גם תרומה אינה פתרון קסם

קשה לענות לך.... את שואלת שאלה שרק את תוכלי לענות עליה, כמה את מוכנה להשקיע עבור אחוז קטנטן מאוד של סיכוי בעיקר בגלל הגיל.
אני אישית הרגשתי שאני חייבת לדעת שעשיתי את הכל על מנת להצליח להרות מהביציות שלי. את בטח מבינה שלא הצלחתי במשימה הזאת כי אני כאן....עברתי טיפולים עד גיל 45, למרות שידעתי שהסיכויים אפסיים, לקחתי את כל התוספים האפשריים, ה FSH ירד פלאים (היום ברור לי שזה היה קוסמטי בלבד) היה לי בכל פעם עובר להחזרה אבל זה לא אומר כלום...היה לי קשה לשמוע את המשפט שאמר לי הרופא שלי בטיפול האחרון מהביציות שלי "את נלחמת בקיר".
האם אני מצטערת שלא עברתי קודם לכן לתרומת ביצית? ממש לא חושבת, לא מרגישה שביזבזתי את זמני כי זה משהו שהייתי צריכה לעשות על מנת להבין שאין לי ברירה אחרת אם אני רוצה להרות ולהיות אמא. ושלא תחשבי שהמעבר לתרומת ביצית מבטיח הריון מהיר ותקין....רבות מאיתנו כאן עברו כמה וכמה החזרות עד ההריון המיוחל, חלק אחר עדיין נמצאות בטיפולים. גם הדרך כאן לא כל כך פשוטה.
בהצלחה
איילת

irja

New member
די ידעתי מה תהיה תשובתכן ובכל זאת ......

נלחמתי קצת בקופה וקיבלתי טיפול נוסף . אולי אעשה עם הקופה עסקה שאומרת כך : לא אנצל את הטיפול ואת הכסף תוסיפו לטיפול עם סיכויים טובים יותר - לתרומה :)
ולגבי התרומה : קבעתי תור למאי לד"ר וייסמן אריאל עובד עם מכבי ..למה מאי ? כי זה התור הכי קרוב .:
אני מפנה את השאלה למי שעברה את מסלול קייב החזרה בארץ : האם לפנות לחברת מנור קודם ? או לחכות למאי שוייסמן יפנה אותי ? אם כך לא חבל על הזמן ? אם אני הולכת עם וויסמן האם עליי לשלם לו בנפרד על ההחזרות ? הבנתי שהעלות מורכבת כך : 26,900 ש"ח ל- 6 ביציות 2 עוברים + 600 ש"ח לאסותא + ? אם הרופא הוא של מכבי איפה ההחזרה מתקיימת ? משהיא יכולה לעשות לי סדר בעלויות בבקשה
ועוד משו קראתי קצת שרשורים והבנתי שיש המלצות טובות על בר חווה - האם זה משנה לי את התמונה במידה ואבחר בבר- חווה ?
תודה לכולכן .

זאת לא היתה תשובתי אם שמת לב..... אני מאלה שמיצו את כל הטיפולים האפשריים מהקופה עד גיל 45 (האמת שעד מעבר לגיל 45)....
אני עשיתי את תרומת הביצית דרך בר חוה, שעובר עם חברת מנור, החזרת עוברים טריים באסותא ראשל"צ. אני בהריון בשבוע 21....
בר חוה לא עובד עם מכבי, כלומר יתווסף גם התשלום להחזרת העוברים.
מאי נראה לי קצת מוגזם למען האמת יש עוד רופאים שעובדים עם מכבי.אני חושבת שאת לא משלמת לרופא של מכבי על ההחזרה של העוברים ולא על הפרוטוקול, לא יודעת לענות לך כי אני בכללית.
ההחזרות מתבצעות תמיד באסותא ראשל"צ לשם מגיעים העוברים ושם הם גם מוקפאים בהמשך.

irja

New member
מזל טוב איילת ♥♥♥ ובהצלחה רבה !!!

כן איילת הבנתי את תשובתך אנחנו דיי דומות בקו חשיבה גם אני רוצה לדעת שעשיתי הכל אבל הכל !!!!!! גם ככה אני מלאה רגשות אשמה לילד/ה שטרם נולד/ה .
יחד עם זאת אני ריאלית ודיי נמאס לי שכל הרופאים אומרים לי זקנה זקנה !!! ולא מבינים מה אני רוצה . דיי נמאס לי מהיחס הלא אנושי של המזכירה , האחיות ועד הרופאים - מעמסה נפשית כבדה .
אני לא שלמה ב- 100% עם התרומה אך נראה לי שלעולם לא יהיה . פשוט אין ברירה !
כמה עולה החזרה ? וה- 600 ש"ח לאסותא בעבור מה ?

תודה.... אני עברתי את הטיפולים אצל בר חוה כך שלא יכולה להגיד שמישהו שם אמר לי את כל הנ"ל, אולי בגלל זה המשכתי. אבל ברור לי שלא בגלל זה. באמת האמנתי שיקרה לי נס. אז הנס קרה אבל נס אחר.
אני לא בטוחה שאפשר להגיע ל 100% השלמה, ונכון זה לעולם כנראה לא יהיה אבל....נכנס לשם אושר אחר.
אצל בר חוה החזרה עולה 1500 ש"ח והתשלום לאסותא? על השימוש במעבדה ובחדר החזרות אני משערת. זה כמו התשלום משלמים להם על החזרת עוברים מוקפאים.

irja

New member
ככה הכל התחיל אצלי ....

עם הרבה אופטימיות , ועם ברור שאני אכנס להריון אין בכלל שאלה ! ועם חיוך! חיוך גדול :) ולאט לאט החיוך נעלם והתחלף באכזבה וייאוש . נופלת וקמה נופלת וקמה . לאט לאט הייאוש נעשה יותר נוח :) ומתחיל תהליך ההשלמה או ההשלמה לכאורה .
אז מה לדעתך עלי לעשות אם יש לי תור לחודש מאי לוייסמן - הוא מפנה אותי לאסותא למנור מדיקל ? אך ההליך מתנהל ? לא רוצה להגיע למאי ואז לבזבז 3 חודשים בבירוקרטיה . מה את ממליצה לעשות במהלך ה3 חודשים שיש לי עכשיו ?וכמה עולה תרומה סה"כ ?

.

דניאלין

New member
היי

אני חושבת שכדאי לך לפנות למנור, שם את חותמת על חוזה איתם, ולהם את גם משלמת את הכסף, 26,900. לוויסמן את לא משלמת דבר אם את מגיעה אליו דרך מכבי, זה לא פרטי ולכן גם התורים הארוכים... אם יש לך מכבי זהב את מקבלת לאחר מכן החזר מהקופה של 11,900, נדמה לי. במנור יסבירו לך הכל. אם אינני טועה את משלמת 600 ש"ח באופן חד פעמי לאסותא, עבור פתיחת תיק אצלם ובכל החזרה את משלמת להם עוד 200 ש"ח. אני מקווה שאני מדייקת במספרים, אבל אני בסביבה בטוח. אני חושבת שבמקביל, לפני התור, כדאי לך לפנות לוויסמן ולשאול ממנו אילו בדיקות את צריכה לעשות, כדי שתגיעי אליו כבר מוכנה ומזומנה ולא תבזבזי זמן. בהצלחה רבה בכל החלטה שתיקחי.

דניאלין

New member
ההחזרה מתקיימת באסותא ראשון לציון.

ולגבי ההחזרים ממכבי - את זכאית להחזר עבור שני סיבובים כאלה, מאחלת לך שלא תצטרכי כמובן...

אני לא יודעת לכוון אותך דניאלין כיוונה אותך טוב יותר כי היא אצל וייסמן
כשעושים אצל בר חוה יש את אורלי שאחראית על התרומת ביצית והיא מחברת את כל הקצוות. מאוד נח
בהצלחה!
איילת

בטנונית

New member
אני טופלתי אצל דר' וייסמן, בהתחלה ב- IVF

ואז בגיל , עברנו לתרומנה (כפולה), ויש לי תינוקת מקסימה בת שנה.
הגעתי אליו בגיל 44 והוא היה מאוד סקפטי, הראה לי סטטיסטיקות וטען שאני צריכה לעבור
ישירות לתרומת ביצית, אבל מבין שאני רוצה לנסות. ניסינו 3 סיבובים, באחרון השקיקים היו ריקים,
והגעתי לגיל 45, בו הקופה לא מממנת יותר טיפולי IVF.

דר' וייסמן מאוד ה ומקצועי, אבל לא מוכר אשליות. הוא יגיד לך אתץ דעתו, ואת כמובן רשאית לעשות
כמצוות ליבך.

המון בהצלחה

irja

New member
בטנונית - איזה יופי שמחה בשבילך:)

עולה השאלה מדוע עושים טיפולים אחרי גיל 44 ? למה למשוך עד 45 ? ומאוד רוצה לדבר עם ה- 3% שכן הצליחו .
גם לי וייסמן טרח להציג בפניי את טבלאות הסטטיסטיקה .

פיפי99

New member
למהעושים טיפולים עד גיל 45?

(אני לא שמעתי על המספר 3%, אלא על 1-2%, ועם כל הכבוד, אני לא חושבת שאלו שהצליחו היו אחרי שני טיפולים ללא עוברים)

הקופות מנסות כבר הרבה זמן להוריד את תקרת גיל הטיפולים
ויש לחצים ציבוריים קשים נגד זה מצד המטופלות, היה ניסיון להוריד לגיל 43 רק לפני מספר חודשים.
לא הצליח להם

irja

New member
על רופא אומר מה שבא לו

אני באופן אישי שמעתי : קצת פחות מ- 10% שמעתי 5% שמעתי 3% וגם שמעתי 2% - זה לא מה שיעשה את ההבדל
וכאשר שמעתי את המספרים הגבוהים יותר אז השחלות שלי היו מתפקדות טוב יותר עם 3 עוברים 2 החזרות
זה שהקופות רוצות להוריד את תקרת הגיל לטיפוים שמעתי - ברור שהאינטרס שלהם הוא כלכלי. אני מדברת על הרופאים לא בהכרח הפרטיים גם בבתי חולים ממשלתיים מדוע הם ממשיכים להשלות
ולתת עוד טיפול ועוד טיפול? - זה גם אינטרס כלכלי להכניס לבתי החולים כסף ולפרטיים - לכיסם
זאת לא בדיוק היתה שאלה אלה התרסה . ואני באמת רוצה לפגוש את ה- 1% הזה איפה הן ????.....

פיפי99

New member
דעתי האישית

זה לא אינטרס כלכלי של הקופה לממן לך עוד טיפול - זה עולה לקופה שלך כסף - הרבה כסף

לאשר טיפול שעולה (למשלם המיסים, ז"א לי ולך ולכל מי שכותב כאן) עשרות אלפי שקלים
ושיש לו סיכויי הצלחה קלושים (וזה ממש לא משנה אם זה 3% או %5, וזה בטוח לא 10% בגיל 45)
רק בשביל שמשהי "תרגיש שהיא עשתה הכל"
זו התנהגות חסרת אחריות מצד קופת החולים.
קופות חולים לא מדפיסות כסף, יש להן תקציב, וכל טיפול כזה בא על חשבון טיפול אחר למחלה אחרת, לבן אדם אחר.

למעלה