Ivan Ivanov האם לא ברור לך

andreas

New member
Ivan Ivanov האם לא ברור לך

שיהדות נקבעת לצערנו גם עפ"י הגדרת צוררי היהודים. חוש הריח של שונאים הכי גדולים של יהודים מגיע גם מעבר לסבתא או סבתא רבה לפעמים ועוד משהוא האם לא ברור לך שאלימות קיימת גם כאן, בהיותי ילד קטן שנראה מאוד מאוד פולני וחונך בחינוך שאין לו קשר אך ורק ליהדות ונסע על אופניו בקצה בני ברק ביום שבת, הגיעו בריונים דתיים יהודים מבוגרים וגם צעירים עשו בי ממש פוגרום ולא פעם אחת ועוד בזמן אחת המלחמות, עד שיום אחד הגיע אבי לחופשה בזמן המלחמה ( הוא שירת בסיירת) הרים את הכי בריונים ביד אחת באויר, ומאז לא התקרבו אלי... מה יש לך לאמר על זה? גזענות על רקע דתי כאן בישראל ומול ילד קטן שזוכר ולא שוכח ובזמן שנלחמים במדינה שלנו? זה לא נראה לך קצת מוזר?

Ivan Ivanov

New member
הפוגרום בבני ברק

הבעיה שאתה מציג אכן קימת. אבל בניגוד לאנשים מבני ברק שלקרובי משפחתם לא היה סיכוי להשתתף בפוגרום אמתי בתחילת המאה באמפריה הרוסית , לקרוביהם של נכד ליהודי כן היה סיכוי להשתתף בפוגרום כזה, ואולי אפילו סבה של בת זוגתו של אותו נכד היה "פוליצי" אוקראני שרצח יהודים בזמן מלחמת העולם השניה. ובקשר לצוררי היהודים והגדרותים- כאילו שאתה לא יודע שבארצות הברית למשל נכד ליהודיה לא חש שום אנטישמיות בגלל יהדותו של סבתו, סביר להניח שהוא ואחרים לא יודעים על זה שהסבתא הייתה יהודיה (כי שם משפחתה לפני החתונה לא ידוע). וכמו שכבר אמרתי בין צוררי היהודים לא חסר נכדים של יהודים. לדוגמא, הנציונליסט הרוסי ולדימיר ז'רנובסקי בן לאב יהודי ניצול שואה, שנסע (ז'רנובסקי) בזמנו לעירק לומר דברי תמיכה לחברו הטוב סאדם חוסין.

meza

New member
ז'ירינובסקי

אגב, לא ממש אהב את הרעיון שיש לו מוצא יהודי. לכן, באחת הפעמים שהוא נשאל למוצאו, אמר שיש לו אמא רוסיה ואבא עורך דין..

Ivan Ivanov10

New member
אבא של זירנובסקי

הוא יהודי יליד פולין ניצול שואה שנשאר ברוסיה אחרי המלחמה.

andreas

New member
ממתי האמריקאים הם צוררי יהודים

אך הקיצונים שם, שקיימים כמובן זוכרים את הסבתא היהודיה טוב מאוד. כלומר אתה מצדיק נקמה ביהודים כאן בגלל פוגרומים ביהודים באוקראינה. שמע אתה ממש מוזר ואולי גם טרול.

andreas

New member
נניח שלא הבנתי נכון, אולי תסביר

את טיעוניך בצורה שתהייה ברורה יותר. מה הקשר בין פוגרום בילד בבני ברק ע"י יהודים לפוגרומים שנעשו ביהודים באוקראינה והעניין של נכד ליהודי? ייתכן שזה עניין סמנטי.

Ivan Ivanov

New member
אתה הזכרת את זה לא אני

אתה זה סיפרת על פוגרום שנעשה על ידי דתיים מבני ברק כאילו הדבר איכשהו קשור לנושא הויכוח- האם נכדים של יהודים סובלים מאנטישמיות. אני עניתי בהתאם.

andreas

New member
מה הקשר ומה הפשר?

מה הקשר בין ילד יהודי שסבל מפוגרום של יהודים דתיים בישראל על רקע גזענות דתית ולמה שהבאת בתור סיפור כללי ולא ממוקד על נכד ליהודי שבמשפחתו עשו לא יהודים פוגרום ביהודים? האם המקרה מצדיק את התנהגות היהודים הדתיים הפורעים בישראל? מה רצית להראות בזה?

גזענות על רקע דתי? כאן בישראל?

ודאי סיפור קטן, רציתי להתחתן בשנית (טעויות נגרמות בזוגות), פניתי לרבנות ורשימת הדרישות הכספיות שלהם היתה גדולה וארוכה כל כך, עד שהחלטתי שזול יותר להתחתן חתונה אזרחית בטורקיה. כיוון שמשפחתה של זוגתי שתחייה, דתיים, לאחר שחזרנו הם שאלו אותי לסיבה לחתונה בטורקיה וכמובן הסברתי להם. הם אמרו לי כי אם היתי חרדי לא היה עולה לי כלום, והם דתיים. תראה את הניצול שלהם מול ה"תרומה" לכלכלת המדינה. תראה את היחס שלהם לאשכנזי או ספרדי, זרם כזה או אחר ועוד.

andreas

New member
אתה הוא זה שקשרת לנושא

את עניין מיהוא יהודי והאלימות. הכוונה היא להראות לך את הצד הלא יפה שקיים גם כאן בישראל בעניין גזענות דתית. זה נראה שאתה מבין את הקורה כאן בצורה חד מימדית ועדיין לא מבין שהגדרת היהודים עדיין נעשית עפ"י הצוררים. ובכל מקרה כל צורה של גזענות ובמיוחד עם סממנים נאציים, חייבים השלטונות לגדוע בעודם באיבם והעם חייב להוקיע, טוב נאוד שהבאת עניינים אילו, רק שתדע שלמטבע יש כאן שני צדדים ושנאה קיימת מכל הכיוונים כאן, וחבל! מצורפים לינקים להזכיר לך את טעונייך ועל מה דנים כאן.

למעלה