IUGR מחפשת תקווה

דנדוש31

New member
IUGR מחפשת תקווה

ערב טוב לכולם. אני חדשה ישנה פה , גלשתי פה בעבר כאמא לתאומים פגים שנולדו לפני חמש שנים והיום הם ילדים מקסימים בני 5 (נולדו 1745 גרם בשבוע 34). לפני 10 ימים ילדתי בת נוספת , בשבוע 34 במשקל 1230 שהוגדרה כ-IUGR , היה חשד שזה בשל אי ספיקה שליתית בגלל רעלת הריון , בלידה התברר שהיה קשר אמיתי בחבל הטבור. במשך השבועות האחרונים לפני הלידה היא עשתה דבר שנקרא brain sparing שזה הרחבת כלי הדם במוח על מנת לשמור עליו בשל אספקת דם לקויה , וזאת על חשבון איברים אחרים ועלייה במשקל. לא היו בעיות ב-NST (מוניטור 6 פעמים ביממה) בשבועות האלו. כעת היא בפגייה , אוכלת יפה חלב אם ועולה יפה במשקל , עירנית וחיונית והרופאים אומרים שהיא בסדר.גם הסממנים החיצוניים אצלה הם של פג שנולד לפני הזמן ולא של IUGR כמו העור השקוף , דגדגן בולט ביחס לשפתיי הפות ועוד אי אילו סימני גוף המאפיינים. אני קצת מודאגת לגבי העתיד , למה עליי לצפות בתור IUGR , אילו סיכונים למחלות עתידיות יש לה והאם יש סיכוי שהכל יהיה בסדר בסופו של דבר והיא תיהיה בריאה לגמרי ?

הבן שלי היה IUGR

וגם הבת שלי הוא- נולד בשבוע 34 במשקל 1730 היא בשבוע 37 2191 הגדול כיום עדיין מתחת לאחוזון 3 במשקל (13 קילו בגיל 4+) ובאחוזון 15 בגובה יש לי אסטמה די קשה ואלרגיות. מערכת החיסון שלו בשנתיים הראשונות היתה כמעט לא קיימת- הוא היה חולה כל הזמן ומסתבך מכל וירוס אבל זה עבר. והיום הוא ילד בן 4 ככל הילדים הקטנה כבר השלימה פערים והיא אחוזון 50 בכל המדדים (היא בת 8 חודשים) לא היו לנו בהריון בעיות של המח כי אצלנו המקור היה שלייתי ולפני שנוצרה בעיה במח- יילדו אותי

דנדוש31

New member
כשקוראים מאמרים ברשת

על IUGR התחזיות לעתיד מלחיצות נורא מצד שני גם התחזיות לאחר הלידה מפחידות וברוך השם לא היה לה שום דבר .

עזבי את זה

הסטטיסטיקה היא אמנם מפחידה אבל לך יש ילדה ספציפית יש המון תיאוריות. גם אני קראתי אותן. אבל אף אחת מהן לא מוכחת הילד שלי מהמם ונורמלי לחלוטין. נכון הוא קטן מבני גילו, מצד שני הוא כבר כותב וקורא מגיל 3.5, יודע קצת חשבון, עדין ורגיש, מאוד פיזי ומשחק המון "משחקי בנים". הוא פשוט ילד- ייחודי. אין שני לו גם הילדה שלך- אין שני לה. יש מחקרים ויש את מה שיקרה בפועל. לי עזר מאוד להתמקד בהווה. לדעת מה כרגע על הפרק. כמו שראית היו לנו שנתיים ראשונות קשות מאוד. ועדיין- עברנו כל יום ביומו

yayash80

New member
גם שלי

הי, גם הקטנה שלי היתה IUGR, שבוע 34 1.625, כן בגלל רעלת הריון. היום בת שנה וחודשיים, הכי קטנה בגן ומדברת הכי הרבה! כן נשארת על אחוזון 3 ומבחינה מוטורית קצת אחרי החברים, אבל שום דבר שאם מתקנים את הגיל, יוצא דופן. בקיצור, אין תלונות ברוך השם. שתהיה לכם שהייה "משעממת" בפגייה.

minimousegi

New member
אצלי כולם IUGR

עופר נולד שבוע 37+0 2295 היום הוא 19-20 קילו בן 7 וקצת, דיבר מהר וגם היום הוא חכם נבון ומעצבן טילים. אלה ושני נולדו שבוע 36+0 אלה 1950 ושני 2026 שתיהן מדהימות, מדברות, גמולות יום ולילה, מבינות הכל רק צבעים הן מתעקשות לא לדעת כמו שצריך (הן בנות שנתיים וארבע לא זהות) עלה אחזון 3-5 במשקל 15-20 בגובה ושני אחוזון 10- בערך ו 50 בגובה.

אורקוש

New member
אני נולדתי iugr

בשנת 76 נולדתי בחודש תשיעי במשקל של 900 גרם היום 35 שנה אחרי אמא בעצמי אחד פג שנולד גם קטן במשקל בשבוע 34 ואחת שנולדה בזמן לאורך השנים הייתי תמיד רזונות בתור ילדה עד הצבא (כמעט לא גייסו בגיל משקל נמוך מצד שני נחשבתי מחוננת ורצו להקפיץ כיתות רושמת לך כדי לעודד מאחלת לך פגייה קלה

דנדוש31

New member
אתם כל כך מעודדים אותי

כי אתמול שהתחלתי לקרוא מאמרים , חשכו עיני
. אני לא חוששת מגודל פיזי בעתיד , דווקא עם הנטייה שלנו להשמנה במשפחה
אולי עדיף רזונת . הפחד שלי הוא מפגיעה שכלית , בעיות נוירולוגיות בעיות בלימודים . מהסיפורים שלכם דווקא נשמע שהילדים האלו מעל הממוצע אפילו בהיבט הזה. אני מסתכלת על הילדה והיא נראית לי בסדר גמור ואני פוחדת פחד מוות שפתאום יתברר שמשהוא לא בסדר אשמח לעוד עידודים וסיפורים עם הפיאנד , כמה שיותר... מצרפת תמונה

למעלה