It's all over...

It's all over...

הקינגס ניצחו קבוצה מהמזרח! ועוד איזה ניצחו...הקינגס מנצחים בגדול את הניקס, 121-94. 30 נק' של מארטין, 20 של אודריך ו13-18 של האוז. הקינגס קיבלו מעל 100 נק' מהחמישייה בלבד ולמרות 6 שחקנים בדאבל פיגרס הניקס לא הצליחו להישאר צמודים. במקומות אחרים בלילה העמוס של שישי... הבובקאטס ניצחו בטורונטו ב13 הפרש עם 30 נק' לדיאו ו-וואלאס כל אחד. 35 של בוש כולל 19 מ20 מהקו יחד עם 27 של ברנאיני לא עזרו לראפטורס ששוב הפסידו. דירק נוביצקי ניצח את הפייסרס עם ג'אמפר שנייה לסוף, המאבס ניצחו 94-92 בעזרת 23 שלו ו17 של טרי. בפייסרס אף אחד לא בלט כשגריינג'ר מסיים עם 18 נק' אבל ב8 מ26 מהשדה ועם 11 ריב'. שלשה של טרי העלתה את דאלאס ליתרון 3 דקה לסוף, פורד השווה בשלשה משוגעת עם 20 שניות...דירק ביזבז את הזמן ולקח אחד מהפייד-אווים שלו, ופגע כמובן. וויד חזר אבל לא עזר למיאמי שהפסידה בניו ג'רזי ב8 הפרש. וויד הסתפק ב27 נק', ביזלי תרם 17 מהספסל. קארטר התקרב לטריפל דאבל בנטס עם 8,9,17 והייז + CDR תרמו 18 נק' כ"א מהספסל. הפיסטונס הסתדרו עם הקליפרס וניצחו 108-90. ויל ביינום בלט עם 22 נק' ו6 אס', פרינס סיים עם 23 ומקדייס עם 24 בפיסטונס. בקליפרס אריק גרדון ניסה כמה שיכל עם 22 נק' אבל רנדולף היה ביום קליעה גרוע. הג'אז ניצחו באוקלהומה, 101-94 את המקומיים. 24 ו11 של דרון, עוד 5 שחקנים דאבל פיגרס. בת'אנדר דוראנט עם 24, 12 ריבאונדים ו5 אס'. 22 של ווסטברוק ו15 של גרין לא עזרו. ההורנטס ניצחו בבית את ממפיס, אך זה לא היה קל. היה יתרון נקודה לממפיס בתחילת הרבע הרביעי אבל הרבע הרביעי היה שייך לפול ולניו אורלינס. CP3 סיים עם 32 נק' ו9 אס', ווסט עם 29. בממפיס רק גיי בלט עם 23 נק'. הסלטיקס ניצחו במשחק מכוער (אני מניח, עוד לא ראיתי) בסן אנטוניו, 80-77. KG חזר וראה 15 דק', סיים עם 10 נק'. פירס היה ביום מזעזע עם 3 מ16 מהשדה וסיים עם 9 בלבד. רונדו נתן אחלה משחק עם 16 נק' ו12 אס' ואלן הוביל את הקלעים עם 19. בספרס טוני פארקר הגיע לשחק עם 25 נק', 8 ו7. דאנקן תרם 15 אבל אף אחד לא התעלה חוץ מזה. 30 שניות לסוף פארקר נשלח לקו ל2 זריקות בפיגור 2, אבל הוא החמיץ את שניהם. הסלטיקס בזבזו את 24 שניות ולבסוף פירס חדר ומסר החוצה לביג בייבי שקלע ג'אמפר שגמר סופית את המשחק. הספרס סיימו עם 9 מ17 מהקו(!). הרוקטס לא התקשו בבית מול מיניסוטה, 107-88. בוולבס לאב סיים עם 18 ו12 וסמית' תרם 19 מהספסל. ביוסטון לא פחות מ7 שחקנים בדאבל פיגרס, כשארטסט מוביל עם 20 נק' משלו. הנאגטס ניצחו גם הם בבית את וושינגטון ב11 הפרש. 27 של ג'יימסון ו20 של יאנג לא הספיקו לוויזארדס החלשים. אצל דנבר JR סמית' הפציץ עם 40 נק', לצד 20 של קרמלו ו18 של בירד-מן אנדרסן. ובמשחק אחרון, גולדן סטייט ניצחה בביתה את פילידלפיה, 119-111. בפילי דאלמברט עם 11 נק' ו23 ריב', מתוכם 11 בהתקפה. 7 שחקנים בדאבל פיגרס לא הספיקו לפילי, כולל וויליאמס בהופעה של 20 נק', 6 ריב', 6 אס' ו5 חט' מהספסל. רייט הוביל את גולדן עם 25 נק', אליס הוסיף 21 וג'קסון היה רחוק אסיסט אחד מטריפל דאבל, עם 18-10-9. זה הכל להערב...

Puskas

New member
הניקס כאלה עלובים..

להפסיד ככה לקווינס ועוד בבית...דייויד לי נתן את המשחק הכי גרוע שלו השנה ועוד מול האין גבוהים של הקווינס..חבל..

Orenseg

New member
טוני פארקר חתיכת אפס

הוא החטיא 4 רצופות מהקו ב49 השניות האחרונות, ומעלה זכרונות מיורובאסקט 2007 (החטיא זריקות קריטיות מהקו ברבע הגמר ובשלושת משחקי הדירוג, הפסיד בכל הארבעה וסיים במקום השמיני). חוצמזה, המשחקים של הספרס תמיד מכוערים, גם כשהסקור יותר גבוה. זו קבוצה שמנסה לכפות סגנון משחק מכוער. וויל פאקינג ביינום! מי היה מאמין? 10 מ19 מהשדה בדרך ל22 נקודות, 6 אסיסטים, 3 חטיפות, 3 ריבאונדים, 0 איבודים ו+18. חבל שהקווינס התעוררו ליד קווינס. השיא הזה היה יכול להיות מגניב. חבל גם שנוביצקי התעורר באינדי. היה יכול להיות צמוד יותר.

Puskas

New member
לא ניראה לי שאפס זה המונח הנכון..

הוא קלע 10 נ"ק מתוך ה-16 הראשונות של הספרס במשחק ובכלל סיים עם 25 והיה הסיבה שזה בכלל היה צמוד.. שוב הוכח כמה שהביג טיקט קריטי כמו חמצן לגרינז..יהיה מעניין בפלייאוף אצל האלופה.. אבל איכשהו לילות בלי הקאבס,הלייקרס או הבולס לא מעניינים ממש... באסה שהבובקטס ניצחו..נצמדו לבולס..הלוואי שניהיה בפלייאוף ולו רק כדי לחטוף סוויפ מהקינג :)

rapgamer4ever

New member
דוקא הוא משחק שלם פרפר לרונדו את הצורה

אבל כן, הוא יצא לוזר אחושרמוטה. השאיר אותם במשחק ואז איבד להם אותו.

../images/Emo45.gif מלבד הזריקות בסוף הוא היה מצוין

עשה נראלי את כל הנקודות שלו בצבע מחדירות, היה איזה רגע שהוא רץ לבד מול רונדו ורונדו ניסה לעמוד יציב ולקחת עבירת תוקף אבל טוני דפק לו פניה חדה, ובכלל הוא היה מצוין בשאר המשחק..

Orenseg

New member
רונדו על קרסול נקוע

במשחק הראשון ביניהם העונה, כששניהם היו בריאים (ופארקר אפילו קיבל 6 ימי מנוחה! הסלטיקס שיחקו משחק שלישי בארבעה ימים), הצפרדע סיימה עם 7 נקודות ב3 מ12 מהשדה. ולמי ששכח: הסלטיקס נתנו לספרס את המשחק הראשון ביניהן העונה עם שורה של טעויות מאוד לא אופייניות. אתמול הספרס החזירו (וטוב שכך).

Orenseg

New member
לא כ"כ הבנתי מה הקשר לגארנט

במשחק הראשון מול הספרס הוא שיחק כרגיל, רק במשחק אחרי האולסטאר (מול הג'אז) הוא נפצע. אם העניין הוא המטריה האווירית, אז במשחק ההוא היתה לו אחת בלבד. במשחק האחרון פרקינס חסם חמש פעמים. לפי הshot chart, פארקר קלע 0 מ8 מחוץ לצבע ו12 מ15 ליד הסל. 3 ההחטאות שלו מתחת לסל היו בגלל חסימות של קנדריק פרקינס, שכאמור סיים עם חמש כאלה. לא ראיתי את המשחק, אבל די ברור שרונדו (בדרך כלל שומר טוב ומהיר) לא הסתדר עם המהירות של פארקר. אם לוקחים בחשבון את הפציעה של רונדו ואת העובדה שפארקר מתבסס בראש ובראשונה על המהירות והחדירה שלו, אפשר להבין איך הוא חגג עליו.

נראלי שהוא מתכוון שבמשחק הקודם

פארקר התקשה בגלל שגארנט נשאר עליו אחרי פיק אנד רול או אחרי שהוא ברח מרונדו ולמרות שגארנט לא מתקרב במהירות שלו לפארקר הוא קצת יותר נייד מביג בייבי

Orenseg

New member
פארקר לא מצא את עצמו בגארדן בלי קשר לגארנט

גרג פופוביץ' החליט להושיב אותו ברבע הרביעי והשאיר על המגרש את ג'ורג' היל הרוקי.

פופוביץ' עושה מה שבא לו מתי שבא לו

בעונה הסדירה, ולא תמיד במחשבה על מי ינצח את המשחק הזה. הוא גם נתן להיל לשמור על בריאנט בדקות האחרונות של המשחק ביניהם העונה למרות שבריאנט שרף אותו, הוא פשוט עושה ניסויים לפלייאוף. יכול להיות שהיה לפארקר משחק רע, קורה. אני מבין שאתה שונא את ס"א אבל פארקר הוא שחקן מצוין...

Orenseg

New member
הוא רצה את המשחק ההוא, מאוד מאוד

הספרס נחו 5 ימים לפני המשחק הזה. במשחק הקודם, מול הנאגטס (משחק שני בסט back2back), דאנקן-פארקר-ג'ינובילי-פינלי נחו, כך שלרביעיה הזו היו 6(!) ימי מנוחה לקראת המשחק הזה. הספרס הפסידו את המשחק ההוא מול הנאגטס. ניצחון מול הסלטיקס והפסד מול הנאגטס שווה לניצחון מול הנאגטס והפסד מול הסלטיקס (אם לא מתייחסים לשיקולים של סדרה עונתית - ובמקרה שכן, הנאגטס יכלו לפגוש את הספרס עם יתרון ביתיות בחצי גמר המערב). לא היתה סיבה שפופוביץ' "יוותר" על המשחק בדנבר, אבל הוא רצה את המשחק בגארדן. פארקר היה גרוע במשך 3 רבעים. הרוקי שבדרך כלל מגבה אותו שיחק יותר טוב ממנו, והיה במשחק במשך רוב דקות הרבע הרביעי (בפיגור של משחק צמוד מול קבוצה עם יתרון ביתיות). פופוביץ' החליט ללכת עם הרוקי בדקות שהוא צריך את הכוכבים שלו על המגרש (והספרס קבוצה שתלויה מאוד בכוכבים שלה), ולדעתי יש לזה קשר לנוכחות של רונדו בריא (וגארנט בדקות משמעותיות). אני שונא את הספרס, וגם בלי קשר לשנאה שלי אליהם אני חושב שפארקר מאוד אוברייטד. יש לו המון חסרונות מקצועיים שהמערכת של הספרס מחביאה, הוא פלופר גרוע ולוזר גדול (לא רק ה0 מ4 אתמול וההחטאות מהקו שסידרו לצרפת 4 הפסדים רצופים ביורובאסקט 2007; ישראל עלתה ליורובאסקט 2009 בזכות 2 החטאות העונשין שלו בערב המשחקים האחרון של המוקדמות, ב20 בספטמבר).

rapgamer4ever

New member
פארקר ממש לא היה גרוע 3 רבעים

למעשה במחצית הראשונה וגם ברבע השלישי הוא היה השחקן המצטיין בסאן אנטוניו. המשחק גם לא היה בגארדן. אני גם חושב שלפארקר יש המון חסרונות מקצועיים. מצד שני יש לו יתרונות יחודיים.

Orenseg

New member
הנה, במיוחד בשבילך

נכנסתי לאתר תועבה והוצאתי סיקור של המשחק ההוא מהצד האפל. המשחק בפברואר, עם רונדו בריא, היה בגארדן (TD בנקנורת' גארדן, פעם פליט סנטר). איזה יתרון יחודי יש לפארקר? שהוא מהיר?

rapgamer4ever

New member
חשבתי שדיברתי על המשחק של שלשום

והיתרון הייחודי שיש לפארקר הוא הסיומת שלו מתחת לסל. אף רכז לא מסיים שם טוב כמוהו. הוא עולה להרבה לייאפים קשים, הרבה זריקות בצבע בתנועה שלא כל רכז לוקח. והוא קולע את הזריקות האלה כמו לייאפ פשוט.

Orenseg

New member
פינישרים מעמדת הרכז? לא חוכמה

רוב הרכזים הפותחים בליגה הם בעיקר ג'אמפשוטרים (בכל זאת השחקנים הכי קטנים וחלשים על המגרש): נאש, נלסון, מו וויליאמס, בארון, ביבי, בילאפס, קלדרון, דוהון, פורד חלק מהרכזים הפותחים משחקים אוף-גארד ליד כוכב גדול ופיזי שמחזיק בכדור הרבה וחודר: בלייק, פישר, צ'אלמרס רוב הרכזים שדווקא מתבססים על חדירה הם רוקיז/סופמורז (רוז, ווסטברוק, סטאקי, קונלי, ברוקס, סשנס) שעדיין בשלבי הסתגלות לפיזיות של הליגה, או פצועים (אליס, הגארד הפינישר הכי טוב בליגה ב07/08) יש גם רכזים שפשוט לא מסוגלים לקנות סל בג'אמפשוט: קיד, מילר, טלפייר, פלטון, רונדו. ויש גם את בנו אודריך. אני בכלל לא בטוח שפארקר פינישר יותר טוב מהאריס, פול או דרון (ואני בכלל לא מתייחס לסווינגמנים שמרכזים בפועל). בכל פעם שראיתי אותו משחק טוב, היתרון הכי גדול שלו היה המיסמאץ' עם הרכז היריב והפחות אתלטי. אני לא חושב שהוא יכול להוציא סל מכלום. כסקורר שלם הוא בכלל לא שלם, אבל למזלו הוא לא חייב להסתמך יותר מדי על הזריקה הבעייתית שלו - הוא משחק ליד קבוצה שלמה של ג'אמפשוטרים. הספרס הקבוצה שזורקת הכי הרבה ג'אמפרים וקולעת הכי הרבה נקודות מחוץ לצבע, כך שלהגנה היריבה קשה יותר להביא עזרה על פארקר ולשים יד על דאנקן/ג'ינובילי/בואן/בונר/מייסון/פינלי/תומאס/יודוקה. פארקר גם לא פליימייקר גדול עם court vision, ולמזלו הוא משחק בקבוצה מאוד מתוכנתת שהרכז שלה לא חייב להיות פליימייקר גדול. יכולת הריכוז שלו בוודאי לא הופכת אותו לאחד הרכזים הטובים בליגה. הוא שחקן הגנה נוראי. משום מה לא יחסו לזה חשיבות בעבר (בואן היה בחמישיה והרביץ לכוכב הפרימטר היריב) אבל העונה זה בולט יותר: נאש חגג עליהם העונה, ג'אמיר הרג אותם, האריס נתן להם בראש, פול הפציץ כרגיל.. אולי כרגע זה נראה יוצא דופן, אבל בפלייאוף מן הסתם נראה את ההבדל. לדעתי הוא הרבה פחות טוב ממה שעושים ממנו. בקבוצה שלא היתה מתאימה לו כ"כ הוא לא היה בולט כמו בספרס, ואני בספק אם הוא היה הופך בכלל לכוכב. הספרס התכוונו להשיג את ג'ייסון קיד ב2003, וסביר להניח שהם היו עושים את זה אם הם לא היו לוקחים אליפות באותה העונה...

rapgamer4ever

New member
מה זה משנה בכלל חכמה או לא חכמה

שאלת אותי איזה יתרונות יחודיים יש לו ועניתי לך. הפסקה הראשונה בתגובה שלך רק הצדיקה את זה. האריס פינישר לא טוב, אין לי מושג למה החלטת שהוא כן. הוא יודע ליצור מגע אבל מבחינת לשים לייאפ הוא בכלל לא בליגה. ואני כן בטוח שפארקר עדיף על פול ודרון. הוא לוקח זריקות יותר קשות מהם ממתחת לסל וקולע לא פחות טוב (וגם יותר מבחינה כמותית).

Orenseg

New member
סבבה

אני מחזיק מאוד מהאריס לא בגלל הסיומת, בעיקר בגלל שהוא יוצר מגע ברמה מאוד גבוהה - סוחט פי 2 יותר עבירות מפארקר. מהבחינה הזו הוא ראשון (ביחד עם ג'ראלד וואלאס) מבין הלא-סנטרים של הליגה - יותר מלברון, וייד, קובי וכל שאר הסופרסטארים (חוץ מהווארד, שאק וננה). בניגוד ללברון, וייד, קובי וכל שאר הסופרסטארים, האריס לא נהנה משריקות הסופרסטארים. חוצמזה, כשפארקר סוחט עבירה זה בדרך כלל נובע מפלופ. בפועל הוא היה אפילו פחות אפקטיבי אלמלא הפלופים. למרות שבמשחק ממוצע האריס משיג בצבע 2 נקודות פחות מפארקר (שזורק משם יותר כמובן), הוא קולע מהקו 5 יותר ממנו. אני מניח שזה מתקזז...

למעלה