It's all about science-Quiz number #1

• פותח הנושא cmpo
  • פורסם בתאריך

cmpo

New member
It's all about science-Quiz number #1 ../images/Emo63.gif

ברוכים הבאים לשאלון הראשון בחידון המדע הגדול! בינתיים משתתפי החידון הינם- Snir2121, tweeg, yaakii , ג י א י י ר. במידה ואתם מעוניינים להצטרף לחידון ואינכם מופיעים ברשימה הנ"ל, אתם מתבקשים לעיין בהודעה הראשונה שפירסמתי שקשורה בנושא, כאן ומייד להתחיל להשתתף בתחרות. את התשובות לחידון הראשון יש לשלוח עד לתאריך 16.5.08 על גבי המסרים בלבד . הודעות עם תשובות שיתפרסמו בשרשור זה יופסלו מידיית. לפניכם מספר שאלות בקטגוריות שונות. אתם מתבקשים לענות על כל השאלות. במידה ואינכם יודעים את התשובה הנכונה, חפשו אותה במקורות מידע נוספים. ואם בכל זאת לא מצאתם את התשובה, השאלה הנ"ל לא תכלל בנקודות.
זכרו- לא יורדות לכם נקודות על תשובות לא נכונות. כל שבוע אני סופרת את מספר התשובות הנכונות ביותר למשתתף מסויים ובמידה והוא ענה על מספר התשובות הרב ביותר בצורה נכונה, הוא זה שיזכה לנקודות. ככה שאתם יכולים להמר ואולי אף לענות תשובות נכונות.
. שימו
- רמת הקושי עולה משאלה לשאלה ודורשת ידע כללי נרחב יותר. נושא 1#, פיזיקה
1) מי היה הראשון שהשתמש בניסוי כדי לאמת תאוריות פיזיקליות, שהוא העיקרון המנחה של השיטה המדעית? 2) על ידי מי פותחה התרמודינמיקה? 3) מהם קרני ה- X? 4) בשנת 1905, מה ניסח איינשטיין? 5)תן/י דוגמא אחת לתופעה אסטרונומית שטרם הוסברה. נושא 2#, כימיה
1) באיזו שנה התרחשה המהפכה הכימית? 2) מהיכן באה הכימיה ומהי תאוריית ארבע היסודות? 3)מהו ה- פלוגיסטון? 4) הסבר את המונחים: יסוד, תערובת ותרכובת. 5) מהי מוליכות תרמית? מהי יחידת המידה שלה? נושא 3#, ביולוגיה
1) איזו חייה מתאפיינת כטורף חברתי הצד בלהקות שמאורגנות על פי היררכיה חברתית ברורה ושמונהגות על ידי זכר אלפא ונקבת אלפא (שהם הזוג השליט)? 2)איזו חייה שייכת לסדרה של מעופפים במחלקת היונקים, המכילה כ-115 סוגים ו-1000 מינים, והיא השנייה בגודלה במחלקה זו, לאחר סדרת המכרסמים? 3)איזו חייה ידועה כמי שמסוגלת לשאת משקל הגדול ממשקל גופה? 4)הם מאופניים כ-הטרותרמיים, כלומר מורידים את טמפרטורת גופם בשעת מנוחה, אך בעיקרון הם בעלי דם חם....(מי הם?). 5)מוטת כנפיו מגיעה עד ל- 2.70 מ'...(מי הוא?). נושא 4#, מחשבים
1)תן/י 3 תוכנות שמטרתן להפעיל קבצים מסוג mp3, wma וכולי. 2)מחשב "אתנסוף ברי" - מהו, ע"י מי הוא הומצא ומתי? 3)הגדר: ספק כוח, לוח אם וכונן קשיח. 4)כיצד עובדת שיטת הזכרון במחשב? 5)תן 2 דוגמאות לפחות לשפות תכנות ושפות אינטרנט. נושא 5#, אסטרונומיה
1)ע"פ השקפה זו, כדור הארץ במרכז- כלומר: השמש, הירח, הכוכבים וכוכבי הלכת סובבים את כדור הארץ. מהי ההשקפה? 2)מהי ההשקפה לפיה השמש במרכז? 3) κοσμολογία- מהו הפירוש למילה יוונית זו? 4)תאר את מערכת השמש (אילו כוכבים בה ע"פ סדר הופעתם). 5)מרחקו הממוצע של כוכב לכת זה מהשתמש הוא 227,936,637 ק"מ. מיהו? בהזדמנות זו אני אגיד שאני נפרדת מהפינה היומית שלי בנושא מחשבים. אני אקדיש את כל כולי לתחרות זו, ולכן אני מעבירה את הפינה לניהולו של חבר פורום אחר. מי שמעוניין להחליף את מקומי שישלח לי / ליקי הודעה במסרים. שיהיה המון המון בהצלחה, מור
.

yaakii

New member
../images/Emo127.gifנשלח ../images/Emo13.gif היה מחכים. יוזמה מבורכת ../images/Emo70.gif

לא ידעתי את התשובה לתופעה אסטרונומית שלא הוסברה...

cmpo

New member
לא נורא, נענה על השאלות בפעם הבאה ../images/Emo8.gif

tweeg

New member
לא הבנתי את החוקיות

אם אני עונה תשובה לא נכונה לא יורדות לי נקודות אם אני לא יודע תשובה,אני יכול לחפש אותה,וזה לא בעיה למצוא תשובות אז גם ככה לא יורדות לי נקודות זה הופך בעצמם לתחרות חיפוש(רעיון מגניב לכשעצמו) אני כמובן יענה על זה,ואין לי בעיה לענות סתם בשביל הידע אבל לא הבנתי את המשחקיות שבדבר אני יכול להוסיף מחשבים לפינה שלי(במילא זה היה בערך הנושא המקורי שלי) כמובן שאם יש מתנדבים אחרים חסרי פינות הם יכולים לקבל את הנושא

cmpo

New member
../images/Emo26.gif

ככל שאתה עונה תשובות יותר נכונות, ככה גדל הסיכוי שלך לזכות בנקודות. רק אחד בסופו של שבוע זוכה ב- 5 נקודות, זה שצבר את הכי הרבה תשובות נכונות.

yaakii

New member
אממ אולי blis תרצה...

תרצי? סתם יותר נחמד שכולם כותבים פינות..

yaakii

New member
/tapuzforum/images/emo45.gif לגבי הפינה:

חשבתי על מחשבים אבל אם את מעדיפה תחום מדעי אחר(שעדיין אין עליו פינה)-מוזמנת להציע..

Bliss17

New member
בכיףףף מחשבים

אבל ראיתי שלמור יש פה פינה במחשבים... :S אני רוצה פינה בתנך :) :) :) (כי אני מוכרחה לעשות חזרה למתכונת) ובמתמטיקהההההה :p :p אההה וכמובן בפיזיקה מיי לובבבב אז מה בסוף עם מחשבים? במה אתם מעדיפים את הפינה שלי?

cmpo

New member
אני נטשתי את פינתי בגלל החידון

אני מעבירה את הפינה אלייך! סומכת עלייך.

Bliss17

New member
למה זה יצא פעמיים?!

ואיזה נושא בא לכם??? מה מעניין אותכם?

yaakii

New member
אני פונה אליך במסר../images/Emo30.gif לפרטים../images/Emo8.gif

cmpo

New member
תודה רבה לכולם ../images/Emo45.gif

התשובות נשלחו מכל המשתתפים. חידון נוסף ופרטים נוספים ייתפרסמו מחר.

למעלה