Its a jungle out there

אופס!

סליחה, מה זאת לא המשמרת שלי? עוד פעם החלפת את דף התורנויות בלי להגיד לי?

e-magine

New member
לרוב, מתן קישור אינו בעייתי

מבחינת זכויות יוצרים. גם במקרה זה הוא אינו בעייתי.

Aisha

New member
לערבב עיניינים של אתר אחד

עם אתר אחר (שמתחרה) יכול להיות קצת בעייתי (לדעתי) אבל זה לא כלכך קשור לדיון שחשוב

Aisha

New member
בעייתי ל../images/Emo43.gif

הרי 2 האתרים\פורטלים מתחרים לא?

Aisha

New member
גולשים בכל מקום

אבל עדיין יש תחרות על גולשים. זה כמו שאני קונה גם במגה וגפ בקוסמוס אבל יש תחרות לא? תפוז היה רוצה שיגלשו יותר אצלו וכנ'ל גם נענע. זה כמו משחק עם חבל באנגלית Tug of war שכל אחד מושך לצד שלו כאן החבל הוא הגולש ובששני הצדדים יש את נענע ותפוז וכל אחד מושך לצד שלו.

e-magine

New member
אני לא יושב במועצת המנהלים

של
. בכל מקרה, כבר דיברנו על זה שאין כאן חרמות ומסכי פלדה. אני לא יודע למה את חוזרת על העניין הזה, כנראה את לא מאמינה לי כשאני אומר לך שאין כאן התנהלות כזאת. אם את מדברת על
אז עד כמה שאני רואה, המאמץ הוא להקדים את האחרים בטכנולוגיה ולהציע מוצרים אינטרנטיים שלאחרים אין או שהם יותר ידידותיים או יותר נעימים מלאחרים. לאחרים גם יש מוצרים של
אין. אני יודע שיש פורטלים שאוסרים מתן קישורים לפורטלים אחרים, ואם מישהו מקשר, הם מוחקים. לדעתי, זבש"ם והם ישלמו את המחיר.

סרפד

New member
באמת?! ../images/Emo2.gif

יש פורטלים שאוסרים קישורים לפורטלים אחרים? אני בשוק. אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה. איזו התנהגות מטומטמת.

e-magine

New member
אני לא ניסיתי - אבל אפשר לנסות

לכתוב משהו בmsn ולתת קישור לתפוז ולראות אם יימחק או לא. כנ"ל בוואלה. אך לדעתי, בוואלה זה מאד תלוי בפורום.

י.ש.

New member
תגובות

בתגובה לרשומה בנושא זה בבלוג שלי בתפוז, כתבה Requiem16m את הדברים הבאים אותם אני מביא ככתבם וכלשונם: אבל.. בשביל זה אנחנו בני אדם בשביל זה יש לנו כושר שיפוט אנחנו יודעים למי להתקרב .. ולמי לא.. יודעים להזהר ויודעים מה מתאים לנו ומה לא זה נראה לי כל כך הזוי.. איך אנשים מתפתים ונגררים לדברים כאלה.. יש המון חולירות. צריך לדעת לראות אותם ולשמור מרחק מי שלא ידוע לעשות את זה.. צריך עזרה, ומהר.. והתגובה של lonely בבלוג שלי בישראבלוג גם הם כלשונם: נערה תמימה שלא חשבה בכלל. הבן אדם הזה גר ליידי, בתור נערה בגילה, שאיבדה ממזמן את תמימותה, אני ממש לא מבינה. היו כל כך הרבה מקרים כאלה, איך היא לא פקחה את העיניים שלה?!? בנושא הצ'אט של בת הארבע עשרה נראה לי שחמישה זאבים טורפים מוציאים בהתנהגותם שם רע ללהקה כולה. אינני בטוח שכל אלה שהתלהבו במהלך הכתיבה היו אמנם עוברים מהעולם הוירטואלי המוגן והבטוח למעשים בעולם הממשי. אני בהחלט חושב שפתיחות ומעורבות של ההורים יכולים להועיל יותר מאלף שוטרי צ'אטים. "אונס באינטרנט" בתפוז http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=149306 "אונס באינטרנט" בישראבלוג http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=8785&blogcode=643647

Aisha

New member
באחת התגובות דיברו

על כושר שיפוט השאלה היא עד כמה יש לנוער וילדים כושר שיפוט? עד כמה הם נאיבים? בהרבה מקרים אנחנו המבוגרים צריכים להפעיל את כושר השיפוט בשביל הנוער.

קא זו או

New member
כן ולא

עלינו להכשיר אותם מגיל צעיר ההורים, לא הגננת ולא המורה, לסכנות האורבות להם. ברחוב, ברשת, בגן המשחקים. כולם מעדיפים בדר"כ להתעלם, אבל אין ברירה.

Aisha

New member
חינוך כולל

הציעו גם לשים שומרים בכל חדר צ'ט מה שלי לא נראה מציאותי. אגב, האם שמומרים צצ'ט תפוז מקבלים שכר? (לא הבלוג פוליס). לדעתי מנהלי הצ'ט בתפוז צריכים יותר לשלוט בחדרים שנפתחים יש להם גם דרך לחסום חדרים ולסגור אותם.

אסִי

New member
ונחזור לעניין...

ברור שלא לשים בכל חדר בצ'אט שומרים, אבל אפשר להשתיל עוד כמה שומרים שלא יעמדו בחדר הכללי, אלא שילכו מידי פעם להציץ בחדרים אחרים בצ'אט. לפעמים נראה שאולי רוב המקרים שקורים הם דווקא בתוך חדרי הצ'אט ולא בחדר המרכזי של הצ'אט, אם נסתכל בהודעה שפורסם עם לינק לבלוג של "הלועס השחור". לכן השומרים יוכלו לעשות עבודה יותר יעילה למנוע את הנושא הזה ע"י מחיקת חדרי צ'אט וכו'. מה שעוד הייתי ממליץ זה הצעת חוק שחברות האינטרנט יחוייבו לספק חוברת הדרכה עם הסברים על עולם האינטרנט ועל הסכנות שבו להורה או למשתמש, אולי זה יוכל לעזור "להציל" כמה מקרים.

Aisha

New member
לא יודעת עד כמה ניתן לשלוט בזה

תראה כמה חדרים יש בתפוז הרבה מהם עם שמות שלא משאירים הרבה מקום לדימיון. רק חינוך זה הפיטרון

e-magine

New member
גם חינוך וגם שיטור וענישה מחמירה

מצד שני, יש מקום לבצע פעולות שיטור מסויימות לשם הרתעה וכמובן יש מקום להלחם באתרים פדופיליים שקיימים ברשת בשפע וגם להעניש בחומרה את העבריינים שנלכדים. לא מזמן נשפט אדם על ניהול כמה אתרים פדופיליים בישראל, מדובר על אתרים שגם מכרו דרך אינטרנט דיסקים dvd העונש לא היה מי יודע מה.

למעלה