קרמבושתיים
New member
ITP
שלום לד"רים
אם אתם זוכרים, בשבוע שעבר שאלתי כאן כמה שאלות אחרי שצ'ארלי (בן חצי שנה, מעורב ארצישראלי) הציג שטפי דם מכובדים בבטן, ודימם המון אחרי הזרקת שבב. אז הוטרינר אבחן שיש לו קדחת קרציות, ונתן לנו דוקסילין ל25 ימים. מאז (שמונה ימים בערך) צ'ארלי בהחלט משתפר, אך עדיין די שפוך ומתפנצ'ר מהר (עשרים דקות של משחק והוא אאוט), והתחיל לשתות כמויות אדירות של מים (ולהשתין בהתאם) (גומר שלוש קערות ביום, ופעם היה גומר אחת...). צלצלתי לוטרינר לשאול האם זה נורמאלי (חשבתי שזה מהתרופה), והוא ביקש שנביא את צ'ארלי אליו. בזמן שהיינו אצלו הוא העלה חשד שמדובר בITP, שלדבריו מראה בספירת דם תמונה זהה לקדחת קרציות (מה שמסתדר לי עם זה שבחיים לא ראינו עליו קרציה...). הוא בדק לו את החניכיים, ובנוסף ציין כי צ'ארלי רזה מדי (הוא אוכל 600 גר' פרופלאן לגור גזע גדול ביום, מחולק לשלוש ארוחות). בינתיים הוא הציע שנחכה עד שיעברו עשרה ימים בהם צ'ארלי מקבל דוקסילין, ואז נראה אם המצב משתפר. האם ממה שתיארתי נשמע לכם הגיוני שמדובר בITP? והאם תוכלו להסביר לי יותר על התופעה כי בחיפוש באינטרנט מצאתי רק על ITP באנשים. אני אשתדל לסרוק אחר כך תמונות שיש לי בהן רואים את מבנה הגוף שלו, אם זה משנה. הרבה תודה!
שלום לד"רים