ITP

ITP

שלום לד"רים
אם אתם זוכרים, בשבוע שעבר שאלתי כאן כמה שאלות אחרי שצ'ארלי (בן חצי שנה, מעורב ארצישראלי) הציג שטפי דם מכובדים בבטן, ודימם המון אחרי הזרקת שבב. אז הוטרינר אבחן שיש לו קדחת קרציות, ונתן לנו דוקסילין ל25 ימים. מאז (שמונה ימים בערך) צ'ארלי בהחלט משתפר, אך עדיין די שפוך ומתפנצ'ר מהר (עשרים דקות של משחק והוא אאוט), והתחיל לשתות כמויות אדירות של מים (ולהשתין בהתאם) (גומר שלוש קערות ביום, ופעם היה גומר אחת...). צלצלתי לוטרינר לשאול האם זה נורמאלי (חשבתי שזה מהתרופה), והוא ביקש שנביא את צ'ארלי אליו. בזמן שהיינו אצלו הוא העלה חשד שמדובר בITP, שלדבריו מראה בספירת דם תמונה זהה לקדחת קרציות (מה שמסתדר לי עם זה שבחיים לא ראינו עליו קרציה...). הוא בדק לו את החניכיים, ובנוסף ציין כי צ'ארלי רזה מדי (הוא אוכל 600 גר' פרופלאן לגור גזע גדול ביום, מחולק לשלוש ארוחות). בינתיים הוא הציע שנחכה עד שיעברו עשרה ימים בהם צ'ארלי מקבל דוקסילין, ואז נראה אם המצב משתפר. האם ממה שתיארתי נשמע לכם הגיוני שמדובר בITP? והאם תוכלו להסביר לי יותר על התופעה כי בחיפוש באינטרנט מצאתי רק על ITP באנשים. אני אשתדל לסרוק אחר כך תמונות שיש לי בהן רואים את מבנה הגוף שלו, אם זה משנה. הרבה תודה!
 
קישורים

אחד לסיבות שונות לטרומבוציטופניה בכלבים השני אני לא מוצאת כרגע..
אם אני אמצא אני אוסיף.
 
אני מכיר את זה יותר כ IMT

וזו מחלה לא קלה, שיכולה בין השאר לנבוע מקדחת קרציות. עם זאת - בכלב בן 6 חודשים זה מאד חריג, וצריך לחשוב גם על עוד אפשרויות. האם נעשו בדיקות דם מלאות? האם נעשתה בדיקת אולטראסאונד? אם כן - מה היו התוצאות?
 
לא ולא

לא נערך אולטראסאונד, ולדעתי גם לא בדיקות דם מלאות (אני לא יודעת מה ההליך של אבחון קדחת קרציות, הוט' פשוט לקח דם, חזר אחרי חמש דקות ואמר שיש לצ'ארלי קדחת קרציות, אז אני מניחה שזו לא בדיקת דם מלאה). חשוב לציין כי הוטרינר לא קבע שצ'ארלי חולה במשהו שאינו קדחת קרציות, אלא העלה את האפשרות, וביקש שנחכה עד שיעברו עשרה ימים מלאים של שימוש באנטיביוטיקה, ונעקוב אחרי שינוי במצבו (אם זה משנה, לא היה לו חום, ובלוטות הלימפה לא היו מוגדלות). האם אתה מסכים עם הקביעה לחכות עשרה ימים מלאים של דוקסילין ורק אז לבדוק?, ומה הקשר (אם יש) לזה שהוא רזה מדי? אלו עוד סימנים צריך לחפש במידה ואכן מדובר באותה מחלה? והאם יש קשר לשתייה המרובה? מצטערת על הצפת השאלות, ותודה על תשומת הלב.
 
רעיון ביניים

יש תהליך אבחוני בחשד למחלות אוטוטימוניות, ואפילו יתכן מצב של ITM (או IMT) משני לארליכיה (קדחת קרצית). שני דברים חשובים שאפשר לעשות יחסית בקלות הם: 1. בדיקת נוגדנים לארליכיה. לא הכי אמין שבעולם, אבל עשוי לחזק כיוון. 2. ספירת דם חוזרת - לאחר כמה ימים של דוקסילין אמור להיות שיפור משמעותי ברמת הטסיות בדם. אם אין שיפור לאחר שבוע - יש חשש שהטיפול לא מצליח.
 
המשך

כדאי לנסות להבין על סמך מה היתה האבחנה. אם לפי בדיקת נוגדנים לקדחת הקרציות, או לפי משטח דם, או לפי ספירת דם האם חוץ מדוקסילין אתם נותנים גם סטרואידים? אם לא, אז צריך לברר את עניין השתיה וההשתנה כי זה לא משהו סתמי לגבי קדחת הקרציות - היא מחלה מאד מגוונת במופע שלה ויכולה להופיע גם בלי חום ובלי הגדלת קשרי לימפה.
 
הוא לא מקבל סטרואידים

רק דוקסילין. אז האם לבקש ספירת דם חוזרת מיידית? או להמתין? (אני בעיקר שואלת על עניין ההמתנה, אני מפחדת שיתגלה שהוא סבל/ היה חולה, וזה שחיכיתי החמיר את המצב). לגבי האבחנה, אני באמת לא יודעת, האם מקובל לצלצל ולשאול את הוטרינר שאלה כזו? (אני קצת מובכת להגיד לו שאני מחפשת דעות נוספות, האם זה לא מרגיז, כאנשי מקצוע?).
 
מאד תלוי באופי

ובאופן שהדברים מוצגים. בעיני דעה נוספת זה דבר מאד לגיטימי, אבל יש דרך לעשות את זה. מה שקורה כאן זה לא דעה נוספת. זה סתם התייעצות שלא שווה יותר מהרחבת אופקים והסבר של המצב. דרך האינטרנט לא תוכלי לקבל דעה נוספת רצינית, כי בלי לבדוק את הפציינט - זה הרבה פחות מחצי עבודה. אם את באמת מעוניינת בדעה נוספת, אז כדאי שזה יהיה במקום שאת יכולה לסמוך עליו, ורצוי שזה יהיה מקום כמה שיותר אובייקטיבי, לכן הרבה פעמים אני ממליץ לעשות את זה בבית החולים בבית דגן. אני לא בטוח שזה מה שצריך במקרה הזה, ואני לא אומר שאת בכלל צריכה דעה נוספת. מה שאני שואל זה איך נעשתה האבחנה, וזה לגמרי לגיטימי לשאול את זה. את יכולה להגיד שקראת קצת ושאלת קצת באינטרנט (זה מאד מקובל היום) ואת מנסה לסגור את הפינות ורוצה לדעת מה היו הממצאים. גם לוטרינר שלך עדיף (לדעתי) שתביני ותדעי מה עומד מאחורי ההנחות שלו ולא תעלי כל מיני הנחות שנובעות מחוסר הבנה מלא של המצב.
 
ברור ../images/Emo13.gif

אני בהחלט מודעת לזה שהפורום הוא לא תחליף לוטרינר, רק רציתי לדעת יותר, ולדעת לענות על השאלות שהעליתם. בכל מקרה אני אתייעץ עם וטרינר אחר, חבר של ההורים, שפשוט גר רחוק מדי בשביל להיות הוטרינר הקבוע שלנו, רק כדי להבין יותר. תודה על העזרה
 
למעלה