ITB syndrom / trochanteric bursitis

מיכל152

New member
ITB syndrom / trochanteric bursitis

לפני כחודשיים התחילו לי כאבים באזור הירכיים ( אני רצה ריצות ארוכות ועושה יוגה ) אובחנתי על ידי רופא מומחה כסובלת מאחד משני אילו ITB syndrom / trochanteric bursitis. בעקבות האבחנה הפסקתי לגמרי כל פעילות ( סבל גדול מאד עבורי ) והתחלתי ללכת לפיזיוטרפיה ( בעיקר עושה לי פיזיוטרפיה מנואלית ) בינתיים אין שיפור רציני ולכן התחלתי לקחת גם ארקוקסיה לפני 4 ימים . מה שמטריד אותי זה שהכאבים שלי לא רק באיזור ה ITB אלא גם באיזור הירך האחורית והפנימית . הכאבים הם כאילו השריר תפוס או כאב של זרמים. מאד מציק. רציתי לדעת אם זה הגיוני שהכאב נמצא גם בהמסטרינג ובאדוקטורים ובכמה זמן מנוחה בערך מדובר. ( אני עצמי סטודנטית לפיזייוטרפיה) תודה

חן M

New member
סתם מסקרנות

עשו לך צילום גב ? או שהיו לך בעבר פתולוגיות כלשהם בגב ?

מיכל152

New member
תשובה לחן

לא עשו לי צילום גב וגם לא היו לי בחיים כאבי גב . סתם מתוך סקרנות מי את/ה

ננו9

New member
למיכל

חן, הבחור ששאל לפני, מאוד מוכשר (בין שאר הדברים שהוא טוב בהם) בניתוח יציבה וקיניסיולוגיה. אני משער שהשאלה שלו התייחסה לדרך בה מוטל נטל ועומס משקל בשעת ריצה על הגב התחתון והאגן שלך. לעיניינינו - גם פציעת ITB וגם דלקת בבורסת הירך אולי דומות בתסמינים, אך שונות בפתולוגית הפציעה (איך הן נגרמו) ושונות בדרך הטיפול והשיקום לטווח הארוך. פציעה ברצועת ה ITB נגרמת לרוב כפציעה משנית - כלומר הרצועה נדרכת, נמתחת ופועלת על מנת למלא איזשהו חסך בפעולת הגפיים התחתונות. מניסיוני עם רצים ואתלטים לרוב מדובר על חולשה מסויימת או עבודה לא ממש איכותית של שרירי ההמסטרינג (ירך אחורית) ביחס לעבודת שרירי ארבעת הראשים (ירך קדמית) או ביחס לרגל השניה. כלומר מה שכאן קורה שהגוף מפצה על היעדר חוזק או יכולת בקבוצת שרירים מסויימת - ומזניק ומגייס לפעולה רקמה אחרת שתסייע ותתמוך. השאלה היא מדוע שרירי ההמסטרינג (רק נניח) או כל קבוצת שרירים אחרת לא פועלת כמצופה... האם היתה טראומה קודמת לרגל הפצועה? (נקע חריף בקרסול הוא אופציה) האם נעשים תרגילים לחיזוק שרירי הרגליים פרט לריצה/אופניים? מה מצב הגמישות? וכו' וכו' טיפול בכדורים נוגדי דלקת הינו רק בגדר חיסול התסמין - כלומר להעלים את תחושת הכאב, הנפיחות וההגבלה בתנועה. זה ביחד עם מנוחה של שלושה שבועות יתן לך הרגשה שהעסק הסתדר. אבל לא - הוא לא..עליי לדעתי הטיפול שלך צריך להיות יותר ממוקד ולגעת בגורם ולא בסימפטום. את זה עושים ע"י חיזוק שרירי הרגליים, גמישות, ייצוב קרסול-כף רגל (הם אלו ש"פוגעים" ראשונים בקרקע ומכאן נגזרת כל דרך התנהלות הגוף בעת ריצה). ברגע שהגוף יזהה שיש לו שוב שרירים שאפשר לסמוך עליהם, לא תגוייס רצועת ה ITB לפעולה.. שוב - הדברים האלו נאמרים על סמך מקרים אחרים שאולי לא מתאימים או מייצגים את המקרה שלך.. עוד קצת חומר רקע על הפציעות תוכלי למצוא כאן וגם את זה

מיכל152

New member
חנן

דבר ראשון תודה על התגובה המהירה . מכיוון שאני לומדת פיזיוטרפיה ובכלל מתעסקת הרבה מאד בספורט ברור לי שהעלמת הסימנים היא רק חלק מהטיפול. גמישות היא איננה הבעיה ( אני גמישה ) והבעיה יכולה להיות איזון שרירי או היפר פרונציה שיש לי בכף הרגל ( המדרסים בדרך ) . מה שמטריד אותי זה שאולי לא מדובר באבחנה נכונה שכן הכאבים בירכיים נודדים לי מאיזור הירך הצידית ( כצפוי ) לאיזור ירך אחורית ( למשל ברגע זה ההמסטרינג כואבים לי נורא ) וירך פנימית . אשמח לשמוע את דעתך על כך.

חן M

New member
אני רק חן :) .

בכל אופן סתם עלה לי רעיון שרופאים אוהבים לעשות (ובצדק) וזה לשלול אופציות נוספות כמו : - משהו שלוחץ על עצב שגורם לתחושה הזאת . - אולי עקמת קלה או א-סימטריה באגן שגורמת לשינוי באורך מתח של שרירים ובשינוי של מרכז הכובד וזה עשוי לגרום לעומס גדול יותר באופן יחסי על צד מסויים ובדרך כלל זה מתבטא בפעילויות מאומצות . בכל אופן שוב אני לא רופא ולא אורטופד אבל תמיד צריך לבדוק את כל האופציות .

חן M

New member
אגב מה שגרם לי לרעיון שלי

זה מה שציינת בהודעה : הפסקת פעילות , אבחנה , טיפול = אין שיפור מהותי . כאבים באיזורים שונים סמוכים ולא רק ב- ITB , "הכאבים הם כאילו השריר תפוס או כאב של זרמים. מאד מציק" מעניין אותי איזו סוג של יוגה עשית ??? ובאילו תרגילים הרגשת שאת מתקשית לבצע ?? באילו שרירים לדעתך את קצרה ?

מיכל152

New member
הי חן

דבר ראשון תודה רבה על ההתענינות. הבעיה היא שבזמן פעילות לא כואב לי כלום אני יכולה לעשות הכל. (שברתי את השיא שלי בריצה והמשכתי לעשות יוגה עד לפני שהפסקתי כל פעילות ) רק אחר כך מגיעים הכאבים. מה שמטריד אותי זה שהאבחנה לא נכונה . הייתי רוצה שמישהו יגיד לי בדיוק מה הסימנים של שתי הפתולוגיות הנ"ל - ולא רק במצב האקוטי אלא גם במצב הכרוני. החומר באינטרנט הוא שיטחי ולא עוזר לי. ובקרוב אם אני לא אראה שיפור או שאחזור לאותו רופא ( שהוא מומחה והמליצו לי עליו מאד ) או שאלך לרופא אחר . מכיוון שאני בהיסטריה טוטלית כל כאב קטן מרגיש לי כמו כאב גדול ואני כל הזמן מרוכזת באיזור הירך כך שנראה לי שפסיכולוגית יהיה לי קשה להחלים.

ננו9

New member
את תחלימי כמו גדולה ולא רק פסיכולוגית,

לעיתים זה לוקח זמן, לפעמים עם או בלי כאב אבל אם הטיפול שלך יהיה ממוקד וגורף אין סיבה שלא תחלימי אחר כך כל שיישאר זה רק ל"תקן" את הראש, לא?!

למעלה