ISTQB - השקר הגדול !!!!

halperin

New member
מנהל
כבר ראיתי אנשים ללא רקע שהצליחו להשתלב יפה...

אם ניקח לדוגמא את נושא הבנות החרדיות בתלפיות של מטריקס - שאני מודה כי הייתי קצת סקפטי כי יצליחו להשתלב בבדיקות בכלל ובתחום הטלקום בפרט - ולשמחתי התבדיתי, והן עושות עבודה מצויינת ומעלות רעיונות מקוריים. לכאורה, אין להן רקע בתוכנה, וגם לא רקע טכני בטלקום ולא ידע אישי מהתעסקות ועניין טכנולוגי (כמו ל-גיקים שבינינו), כך שכל מה שהן מנצלות זו הכשרה בבדיקות ובטלפונייה שקיבלו במקום העבודה. לטעמי זו הוכחה בולטת כי ניתן בהחלט ללמד את הנושא גם למי שתחילה לא מבין כלום (וכנראה שכולנו בשלב זה או אחר של חיינו היינו כאלו). ונכון, חלק מן הידע קיבלו בקורס וחלק בחניכה תוך כדי העבודה - אבל יחסית מהר מאוד נתנו תפוקה מעולה, והשתלבו בכתיבת הבדיקות והרצתן.

eliman27

New member
לצערי אני פגשתי את המקרים ההפוכים.

אנשים ללא רקע וללא תואר שקיבלו הזדמנות להיכנס לתחום הבדיקות, ראיתי רק כאלה שנכשלו והבינו שזה לא היה התחום שלהם. כנ"ל גם לגבי אלו שעברו את הבחינה. אני לא ממש יודע מה רמת ההכשרה של מטריקס אבל ראיתי את רמת ההכשרה של מכון לב שמתהדר ברמת לימודים טכניים גבוהה - כל אלה שראיתי שיצאו ממכון לב לא היו מסיימים שנה שניה במדעי המחשב בתל אביב. בכל מקרה לעניין המקורי, ניתן ללמד את התחום לכל אחד שמבין עברית ומבין מה שאומרים לו, על מנת שיעבור את המבחן. מה קורה אח"כ? זו כבר שאלה אחרת. התעודה הזו ב-99% מהמקרים שאני ראיתי לא שווה כלום אם אין לבעל התעודה ניסיון של שנה או יותר בחברה מסודרת.

halperin

New member
מנהל
גם תואר לא שווה ממש - ללא ניסיון

וראיתי מקרים שהצליחו בתואר רק בכדי לגלות שהמקצוע ממש לא בשבילם. וראיתי גם בעלי תואר שני שתרמו בקבוצת הבדיקות פחות מטכנאים... אבל לפחות שנינו מסכימים כי זהו רק קורס בסיסי, ולא אמור להחשב כיותר. כרמת התרגול והחניכה - כך רמת ההתנסות בפועל. ועדיין לא נמצאה הדרך להעביר חלקים מהידע של בודק ללא התנסות (אם כי לעיתים ניתן לקצר תהליכים ע"י קריאת באגים של אחרים, או דיון במקרים נפוצים)

DivineComedy

New member
...

I do not know what changed in the recent years but I worked with the girls in Modiin when they started and it was pretty bad. I rather have a small group of professionals that are compensated well, dedicated and I have a clear communication line with them then some uneducated cheap workforce My experience with them was very bad, especially on the development side but also on the QA side. But again, times might have changed

למעלה