Israeli visiting DC

• פותח הנושא macy
  • פורסם בתאריך

macy

New member
Israeli visiting DC

hi guys, I´m a Isearli visiting washington dc. I´d like to find out about Israeli hangout places. I heard about Tel Aviv Cafe, but don´t know which is a good night to go and the address. I also heard about a meeting place in one of the starbucks´ in Rockville, but again I don´t know which one (address) and which day and hour. any info will be greatly appreciated. thanks.

קפה תל אביב נמצא בבת´סדה

מאיפה את/ה מגיע? אבל אם את/ה כבר בDC, למה לא להנות מהעיר? יש לה המון מה להציע. לשבת בסטרבאקס (פויה! קפה נוראי) עם חברים אפשר לעשות בכל מקום. רוקוויל זה המקום בו מרוכזות רוב המשפחות הישראליות. מה שכן - LEBANESE TAVERNA היא מסעדה מצוינת עם אוכל מזרח תיכוני. לא זול אבל שווה כל סנט.

Yaniv-DC

New member
בדיוק רציתי לשאול...

אם באים לבקר בדי סי, למה לחפש את המאורות הישראליות? יש מספיק כאלה בישראל... למה לא להנות מהמסעדות המצויינות שבג´ורג´טאון או דופונט, הבארים החביבים שם, המוזאונים, טיול על ה-Pkwy וסתם רביצה ביום שמש במול??? אכן לא ברורה הנהירה אחר הסטארבקס (דווקא הטאזוברי שלהם מאוד טעים) ואם כבר מסעדות מחוץ לדי סי, בבת´סדה אני יכול להמליץ על המסעדות באיזור של ויסקונסין, המונגולית BD שמכינים לך את האוכל מול העיניים - זול, טעים ושווה. אבל שוב... אם זה ביקור - למה לחפש אחרי הישראלים?

בת´סדה היא שלנו!

בדקתי ומקור השם הוא עברי - "בית סעדה" (או כמו שאמריקאים יאמרו: HOUSE OF MERCY)...!

Yaniv-DC

New member
גרגרן יקר

אין לי מושג מה המקור, אבל המסעדות שם טובות

Mariguella

New member
בית חסדא - בארמית היא

ולא עלינו - בבשורה עפ"י יוחנן (john) מוסבר עליה ועל איך אותו Cristi שעלה לשמיים היום לפני איזה 2002 שנים: "בירושלים היתה בריכה על יד שער הצאן, שנקראה בית חסדא, וסביבה חמש אכסדראות בעלות עמודים... - הבריכה בבית חסדא הייתה בעלת סגולות רפואיות. אח"כ כמובן מספור איך ישו הצליח לעשות נפלאות לחולים שסביב הבריכה. עוד באיזשהו אתר מסיונרי (לא טרחתי לברר בדיוק אם יהודים משחיים או ממש נוצרים) שמספר את הסיפור עם פרשנות שכמובן קצת פחות סקפטית ממני

Gefen

New member
והנה היא לפניכם בריכת בית חסדא....

והנה עוד תוספת משלי.. זוהי בריכה עתיקה מן התקופה הביזנטית, הסמוכה לשער האריות, נמצאת בסמוך לכנסיית סנט אנה (שמשמשת כתחנה מספר 2 ב"ויה דולורוזה..", אם אני לא טועה התחנה הראשונה היא כנסיית בית פגי.. ולמי שלא ממש מצוי בנושא- אז יש 14 תחנות ..) הנוצרים רואים ב"כנסיית בית פגי" את המקום שבו החל מסע כניסת ישו לירושלים, לכן יוצאת תהלוכת החוגגים הלטינים והפרוטסטנטים ביום ראשון של הדקלים (שבוע לפני הפסחא ,יום כניסת ישו לירושלים) מבית פגי לכנסיית סנט אנה שבין החומות..... את התמונה הזאת מצאתי פה ברשת..רואים פה יפה את שרידי מבנה הכנסייה שבמקור היתה ביזנטית, ועליה נבנתה אחר כך הגירסא הצלבנית.. משמאל רואים יפה גם את שרידי הבריכה. אחחחחחחחח......איזה פרץ געגוע לירושלים, לעיר העתיקה, לארכיאולוגיה שאני כל כך אוהבת.... גפן
ארכיאולוגית בנשמה...

Gefen

New member
מיצי מיצי מיצי....לאאא אבל...

בכל זאת אני ארכיאולוגית בנשמה... למדתי תולדות עם ישראל, היסטוריה של ארץ ישראל, ועברתי קורס מורי דרך מטעם משרד התיירות.. (הרבה מאוד ארכיאולוגיה...המון היסטוריה, גיאוגרפיה, תיאולוגיה..ועוד ועוד..) למה אתה שואל? האם ה-
שמיל ארכיאולוג חובב?

Mariguella

New member
אוי, גם אצלי עוררת את הגעגועים

* בייגלה עם זעתר * חומוס ופיתות * הכנאפה מתוקה יש ריח נעים של קטורת באוויר * טיול על החומות * טיול בשוק ועוד: * עין כרם * הסטף * הקסטל * ילדים בודקים את ההד של עצמם בתוך הנקבה ועוד

למעלה