IRCD

IRCD ../images/Emo16.gif

היי, שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן (בערך חמש דקות), מה אומר HUB ב-IRC? אני יודע שזה משמש לחיבור שרתים. בתקופות הקצרות מאוד שחיברתי שרתי IRC (UNREALIRCD), פשוט עשיתי הגדרת LINK, ו-/connect מאחד לשני. מה אומר ה-HUB? במה הוא יכול לעזור? או זה סתם שיהיה צריך להמציא עוד שם ל-"שרת"?
.
ניר

havlaz

New member
Hub...

כשמו הוא "רכזת" הוא מרכז את כל השרתים ברשת.. ברשת למשל של סרבר וסרביסס, או אף 2 שרתים וסרביסס זה לא כל כך נחוץ, כי כל לינק יכול לשמש גם כHUB, הבעיה היא ברשתות "גדולות" הHUB שאני מאמין שאתה מדבר עליהם ברשתות הגדולות סגורים למשתמשים, מדוע? א. אבטחה -> הכתובות האמיתית איכן הם יושבים היא סודית, כדי למנוע פיקוט וניסיונות תקיפה של השרת עליו יושב הHUB, ומכאן פגיעה בHUB ואין קשר בין השרתים, וכל השרתים מנותקים אחד מהשני. ב. יציבות -> שרת עם 500 משתמשים יהיה פחות יציב משרת עם 0 אנשים. קח למשל הרבה באגים בתוכנות שתוקעים אותו, למשל היה לפני חודש באג ב /who באנריל שתקע אותו, וגרם לנפילת השרת, בHUB ראשי אסור שזה יקרה, אבל מכוון שאין משתמשים בו, אין סיכוי שמישהו ינצל תבאג הזה, הHUB כאילו לא קיים, אף משתמש לא יכול לנסות להזיק לו. ג. רשת מובזרת -> (וגם שילוב של הכל) אם ניקח את הסיטואציה הבאה: שרת א: משמש כHUB וכשרת משתמשים שרת ב: לינק לHUB, שרת משתמשים שרת ג: סרביסס. אם נתקע שרת א, או קרס, הלינק יורד, לשרת ב´ אין סרביס, הסרביסס נכבים. אם היה לנו שרת ד. שהיה האב, שרת א. היה נופל, נו אז, לא נורא, שרת ב´ מחובר להאב, ונהנה מסרביסס, כאשר יחזור שרת א. רק המשתמשים שבו יתבקשו להזדהות מחדש לסרביסס, ולא כולם. יש עוד כמה סיבות, אך אלה העיקריות.

תודה על ההסבר../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo16.gif

הסבר מצויין
אז לשאלה הנדרשת- כדאי להשקיע כמה דולרים לחודש כדי להפעיל עוד שרת שיהיה האב, לרשת של 20-30 משתמשים? לדעתי לא. מה דעתך בנושא?
ניר

למעלה