ipaq rx3715

eli Kopter

New member
ipaq rx3715

שלום לכולם , אני חדש בתחום המחשבים בעיקר בתחום מחשבי כף היד. הייתי מעוניין לקבל את חוות דעתכם על המכשיר של HP rx3715. תודה לכל העונים.

mikeoreli

New member
תראה...

זה מכשיר חדש שאין אותו להרבה אנשים. אני לא יודע אם יש חבר בפורום פה שיש את המכשיר כדי שאפשר יהיה לדבר מתוך נסיון. אני מציע שתפנה לפורום פוקט בפוקט פריק (יש שם כמה אנשים שכבר קנו אותו) ותקבל מהם חוות דעת מנסיון. בכל מקרה, המתחרה של המכשיר הזה זה הדל אקסים X30. כאשר הייתרון של הX30 הוא מעבד יותר חזק, מחיר יותר נמוך (בארץ ההבדל הוא 200 ש"ח), יותר קל. הייתרון של הRX3715 הוא מצלמה יחסית איכותית, מסך מ-א-מ-ם (כמו שסנדרה אומרת וזאת לפי מה שקראתי), יותר זיכרון וזמן סוללה פשוט פנטסטי. מבחינת העיצוב, שניהם די מרובעים ולא הכי סקסיים. אולי יש עוד יתרונות וחסרונות בהשוואה בין שני מכשירים אלו אך אלו העיקריים.

castroman

New member
בנוסף (אם אני לא טועה)

היתרון הגדול שלו קשור במולטימדיה, אני חושב שHP הוסיפה איזה תוכנה שמאפשרת ארגון וסידור של כל מה שקשור במולטימדיה (תמונות, שירים, סרטים וכו').

2cookie

New member
הוסיפה מבחר של תוכנות מסורבלות

ותוסף מרגיז למסך ה-TODAY. התוכנות של HP הן לא מציאה ועדיף להשתמש במבחר הקיים של תוכנות צד שלישי.

castroman

New member
אני דווקא רואה בזה יתרון...

בכל מקרה תוכנות צד שלישי לוקחות זכרון ועולות כסף.

2cookie

New member
נו, ו-HP מוסיפה את התוכנות האלו

נראה לך שזה לא לוקח זיכרון? בכל מקרה- מדובר בסך הכל באלטרנטיבות לנגן MP3 ולתצוגת תמונות, זה הכל.

2cookie

New member
שלום../images/Emo13.gif

אמנם המצלמה של ה-RX מפתה, אך ניצול הסוללה אמור להיות רע מאשר ב-X30 של DELL, וזאת כי המעבד ב-RX לא יודע לשנות את מהירותו כפי הצורך, כך שגם אם אתה סתם מאזין לשירים הוא יחסל את הסוללה במהירות יחסית. אי לכך ובהתאם לזאת... אני חושב שה-DELL X30 עדיף, ומצלמה תמיד אפשר לקנות בנפרד (בהפרש בניהם אפילו, ה-DELL זול יותר)

mikeoreli

New member
שום קשר

זה כמו להגיד שמעבד של AMD במהירות 2 ג' פחות מהיר ממעבד של אינטל 2.4 ג', כמובן שזה יכול להיות לא נכון משום שהמעבדים בנויים שונה וכן מפני שהAMD מבצע יותר פעולות בסיבוב שעון. זה ממש לא נכון כי כל מעבד עובד בצורה שונה. אני לא בדקתי את זה ולכן אני לא אומר את זה כעובדה אבל יכול להיות מאוד שהסמסונג (אם אני לא טועה) צורך פחות אנרגיה מהPXA270 של אינטל. מביקורות שאני קראתי על המכשיר ומהשוואות שעשו, המכשיר מחזיק מעמד הרבה זמן יחסית לפוקטים אחרים.

2cookie

New member
אם הוא צורך פחות אנרגיה

סימן שהוא חלש יותר. אז יוצאים מופסדים מכאן ומכאן...

shed

New member
לא נכון

זה שהוא צורך פחות אנרגיה לא אומר שהוא חלש יותר. יכול מאוד להיות שהוא פשוט יעיל יותר.

2cookie

New member
בוא נחשוב בהיגיון

למה HP רוכשת מעבדים מסמסונג ולא מאינטל? הנה כמה עובדות: 1. מכשירי הקצה הנמוך של הדור הקודם, הם לבדם- עשו שימוש במעבדי סמסונג. 2. כיום, המכשיר היחיד של HP שנמכר עם מאבד אינטל והוא מן הסידרה החדשה הוא מכשיר הקצה הגבוה בלבד, ה-4175. 3. מעבדי הסמסונג מעולם לא התעלו על מעבדי אינטל מקבילים באף בנצ'מארק. מכאן ניתן להסיק ש.... המעבדים הללו זולים יותר, אבל לא יעילים יותר.

mikeoreli

New member
מילה אחת - "סנטרינו"

ובמילה שניה "דותן". את ה"בניאס" 1.4 גה"ץ השוו לפנטיום 4 2.4 גה"ץ. לפני מספר חודשים יצא ה"דותן" עם זיכרון מטמון L2 של 2 מ"ב ועוד כמה שיפורים שאומרים שמעלה את הביצועים בעוד 70% (אבל משתמש קצת ביותר סוללה).

למעלה