ipaq 6315

mikeoreli

New member
נכון

המכשיר נעול לSIM של T-MOBILE. אני מציע שתפנה לT MOBILE ותציין שאתה נמצא באירופה ואתה לא יכול להשתמש במכשיר. לפי מה ששמעתי הם נותנים את קוד הפתיחה של המכשיר. אופציה נוספת היא לשלם כ60$ בEBAY (תחפש שם) לאחד שיודע איך לפתוח את הנעילה של הSIM.
 

AYELET1

New member
כאן נמחקה הודעה

פריצת SIM איננה חוקית, ולפיכך מכוני, מרשמים ולינקים לדבר כזה ימחקו ובפעם הבאה כותביהן יחסמו
 

kondason1

New member
מצטער אבל לא מסכים איתך

אין שום דבר לא חוקי בפריצת נעילת סים (בתנאי שלא מדובר במכשיר גנוב ואז הדבר הלא חוקי הוא הגניבה) אם קניתי מכשיר ברשת אחת ואני רוצה לעבור לרשת אחרת מסיבה זו או אחרת אין מניעה בנושא רק שחברות הסלולר למדו שאם הם יחסמו לי את המכשיר לסים מרשת אחרת אז בעצם הם מקטינים את המעבר בין רשתות סיבה נוספת היא כדי שאני לא אקנה מכשיר ברשת אחת כי הדיל שלהם יותר זול ואתחבר לרשת המתחרה וכדי להוכיח את רברי תיכנסי למרכז שירות של סלקום/אורנג' ותבקשי מהם שישחררו את הנעילה הם חייבים לעשות זאת(הם יכולים להגיד שהם לא יודעים איך ושרק במעבדה המרכזית יודעים איך ויטרטרו אותך אבל הם חייבים).הוכחה נוספת לספקנים שביננו ויותר פשוטה לבדיקב קחו מכשיר ישן של אורנג' (5120 או יותר ישנים) ותראו שאין בו חסימת סים ולא סתם - לא היה לאורנג' מתחרה באותה רשת שידור- GSM ולכן לא היה טעם להשקיע כסף בחסימת המכשירים לא היה פחד מיציאת מכשירים מהארץ כי המחירים בחול יותר זולים) המכשיר הוא קנייני ושולם בעבורו מחיר מלא אין שום הגבלה שבעולם שתמנע ממני לעשות בו כל שימוש חוקי (שימוש ברשת אחרת הינו חוקי ביותר) אם יש למישהו תיקון לדברי אשמח לשמוע למרות שבדקתי לפני זה.
 

iagadi

New member
חוץ מזה שחב' הסלולאר בעצמן פותחות

את הסים, פשוט הן לוקחות על זה כסף. הן עושות בדיוק אותו תהליך.
 

mikeoreli

New member
לדעתי קונדסון צודק

קנית את המכשיר - הוא שלך ואתה יכול לעשות איתו מה שאתה רוצה. השאלה היא האחריות - האם שינוי מצב נעילת הSIM מבטל את האחריות או לא. לדעתי עם הHP הזה לא תהיה בעיה עם האחריות, אך עם טלפונים אחרים יש אפשרות לבעיה שכזו.
 

kondason1

New member
2 דברים

דבר ראשון תודה רבה על הפידבק דבר שני לדעתי אין בעיה עם האחריות מי שנכנס ללינק שנתתי (אני אתן שוב רק עם אישור של איילת) ראה שאת הקוד מוצאים לפי סוג מכשיר מס' סידורי מדינה שבה נקנה ורשת שדרכה נקנה כלומר כל חברה מפעילה את הקודים בעצמה ואין לזה שום קשר ליצרן (לדעתי היצרן נותן את האופציה במכשיר כמו שבמחשב אתה יכול להגן על הביוס עם קוד סודי ומי שרוצה מפעיל את ההגנה) וכחיזוק לזה תצפו בתגובה הקודמת שלי לגבי אורנג' וחוסר הנעילה במכשירים הישנים......
 

shed

New member
---> חצי מדויק.

קודם כל אני מקווה שברור שמדובר רק במכשירים שנקנו. (לא מכשירים שמשלמים עליהם תשלום חודשי). דבר שני: הרבה פעמים, בחוזה בין יצרן המכשיר לבין ספקית הסלולר, מגביל היצרן את רשיון השימוש במכשיר אך ורק לרשת הספציפית של המפעיל הזה. למה הוא עושה את זה? יש לו הרבה סיבות. בתור דוגמא אפשר לראות את RIM אשר בהסכם שלה עם הספקיות בארה"ב אוסרת על הספקיות לשנות נעילת סים ובכך מונעת מעבר בין ספק א' לספק ב'. זה שקנית את המכשיר אומר שאולי מותר לך לצבוע אותו בכחול ולזרוק לים, אבל לא אומר שמותר לך לעבור על הסכם השימוש בו (וכן, יש כזה). בשורה תחתונה: לכל מכשיר, בהתאם למדינה (ולמפעיל) בה הוא נקנה יש הסכם שימוש אחר, ולכן יש מקרים בהם שינוי סים יהיה חוקי ויש מקרים בהם הוא לא.
 

mikeoreli

New member
עוד משהו

קראתי לפני מספר חודשים שרוצים להוציא בארץ חוק שיימנע לחלוטין את נעילת הSIM ולמעשה משרד התקשורת רוצה בכלל שתהיה אפשרות להחליף ספר סלולארי בלי להחליף מספר כמו שקיים או הולך להיות קיים בארה"ב. בנוסף - קראתי עכשיו את החוזה שלי עם אורנג' ולא מצויין שם שזה בלתי חוקי לבטל את החסימה. למעשה הם רושמים "אם מכשירך נעול תוכל לפנות לשירות הלקוחות של ORANGE על-מנת לבטל את החסימה". הביטול כרוך בתשלום וכן אם התקבלה הטבה (כמעט כמו כולנו) אז צריך לשלם אותה במלואה. בחוזה לא רשום בשום מקום שביטול החסימה אצל גורם שלישי מהווה עבירה על החוק. הדבר היחיד הוא שהם יכולים לפרש את ביטול החסימה אצל גורם שלישי כשינוי במכשיר שלא בוצע על ידם ולכן מבטל את האחריות במקרה של תקלה. הם רושמים שהנעילה היא לשם הגנה על המכשיר מפני גניבות אך כולנו יודעים שזה בולשיט שהרי מה קורה אם בעל אורנג' אחר יגנוב לי את המכשיר? הרי המכשיר לא יהיה חסום בפניו. הנעילה הזו היא למעשה על-מנת שהחברות ירוויחו יותר כסף מכלום ממש כמו משיחה מזוהה ושאר שירותים שלמעשה הם משקיעות יותר משאבים בלחסום אותם לאלו שלא משלמים מאשר להפעיל אותם לאלו שכן.
 

2cookie

New member
../images/Emo26.gif

"הם רושמים שהנעילה היא לשם הגנה על המכשיר מפני גניבות אך כולנו יודעים שזה בולשיט שהרי מה קורה אם בעל אורנג' אחר יגנוב לי את המכשיר? הרי המכשיר לא יהיה חסום בפניו." דווקא כן. אם תתקשר לאורנג' לאחר גניבה ותדווח עליה- ה-IMEI של המכשיר ייחסם. במקרה כזה, לא יהיה ניתן להשתמש בו בסלקום אם הוא לא שוחרר קודם (או לא ישוחרר... את האלפא P8 למשל אי אפשר לשחרר מחוץ לאורנג') ולא יהיה ניתן להשתמש בו באורנג' כי הרשת תדחה אותו.
 
למעלה