IP???

• פותח הנושא E2K
  • פורסם בתאריך

E2K

New member
IP???

מהו בדיוק הIP? מהן הסיבות לשנות אותו מידי פעם?

avi yefet

New member
תשובה

ip זהו הכתובת של המחשב שלך כאשר אתה מחובר לאינטרנט! אז ככה כדי לשנות את ה Ip שלך למרות שאני לא חושב שאפשר יש תוכנה מסויימת ואתה יכול גם להתנתק ולהתחבר מהאינטרנט שזה אוטמטי משנה את כתובת ה ip שלך אם אתה משתמש ב adsl או isdn או t1 למעטים תהיה לך כתובת ip קבועה הסיבות העיקריות לשנות אותו: הגנה מפני פריצה למחשב שלך הגנה מפני שליחת פאקטים (ניוקים) למחשב שלך ויש כאלה הגורמים להריסת המודם עם זאת אם אתה רוצה שינוי בכתובת ה Ip שלך יש פרוקסי אשר נותן לך כתובת ip אחרת ומי שינסה לעשות לך משהו זה לא יפגע בך מקווה שעזרתי צחי

MikeE

New member
Packet שהורס את המודם ../images/Emo35.gif

פרט ונמק

עוזי 2

New member
כמה מילים

היו הרבה שמועות כזב בנושא הזה, על וירוסים שדופקים דיסקים קשיחים ומודמים, וככלל השמועות היו שמועות כזב. אבל גם יש מידה של אמת בעניין, ואפילו כזו שנוגעת למחוברי ה- ADSL בארץ. ככלל חומרה אינה יכולה להדפק בצורה פשוטה על ידי וירוס או קוד מזיק (למשל שליחת פאקטים). בעבר היה אפשר להרוס מסכים זולים ודיסקים קשיחים על ידי מתן כתובות שגויות. זה עבד במספר מאוד מצומצם של דגמים וכבר הרבה שנים שאי אפשר להרוס חומרה בדרך כזאת. מה שכן אפשר להרוס, זה EPROMs. אותם אלמנטי תוכנה ש- "צרובים" לתוך החומרה, בצורה שמאפשרת עדכון לפעמים נקרא (flash EPROM, לפעמים Flash BIOS כאשר EPROM זה הרכיב, ו- BIOS זה התוכנה). וירוס ה- CIH (צ´רנוביל) וגם ה- Magistr ידועים כהורסי BIOS של לוח האם. יש דרכים לחסום אותם שעובדים בחלק הלוחות האם, במידה ו- BIOS של לוח האם נמחק/הושחת, ואין בלוח האם ביוס חלופי, אז המחשב לא יידלק, כיוון שלוח האם לא יוכל לזהות את הרכיבים הבסיסיים שמוחברים אליו (כמו זכרונות, דיסק קשיח, וכל השאר). מודמים רגילים לא מכילים flash EPROM (או לפחות, אני לא מכיר כאלה שמכילים), אבל כרטיסי ADSL מכילים, והכרטיס שלפי מה שידוע לי בזק מחלקת ללקוחות ה- ADSL שלה (SpeedTouch של Alcatel), לא רק שמכיל את ה- EPROM, אלא שיש שם חור אבטחה חמור שמאפשר למישהו מבחוץ לשבש את ה- EPROM ולהטעין אליו כל קוד. זה מחייב את מי שרוצה הגנה מפני ניצול חור האבטחה, להתקין פיירוול, ולחסום UDP echos בעזרתו. למיטב ידיעתי, חור האבטחה הנ"ל לא תוקן עדיין, אבל אני לא בטוח שאני מעודכן בעניין. עוד על חור האבטחה הנ"ל, כאן .

S-G-T

New member
...

לפי מה שאני יודע יש את הניוקים שיכולים לשחק אם חלק קטן של מודמים יאנתו אם הבאגים של ה athh++ או משהו ...אני עשיתי את זה לחבר שלי :) - הדלקתי לו שהספיקר של המודם יעשה צלילים - די!!! זה היה כזה מצחיק 1! - אבל זה לא הורס ...היו עוד כ 3-4 פונקציות אבל זה כדי לנתק .....

nfs

New member
BREAK ON THROUGH

חורים או לא תמיד אפשר לאתר לחדור/לפרוץ אליך .רק תראה לי משהו שיודע לפרוץ למודם ה ADSL שלך .

עוזי 2

New member
לא שניסיתי

לא שניסיתי, אבל ההנחיות שפורסמו (פחות או יותר באותה תקופה בהרבה אתרים מקצועיים) מאפשרות לי אולי לא לפרוץ למחשב, אבל בהחלט למחוק את ה- firmware של המודם. באופן עקרוני, ניתן גם לשתול firmware שמפנה את התקשורת גם לאתר צד ג´, וכך בעצם להתקין sniffer, ואם אתה רוצה אפשר מכאן להשתכלל, וכאשר הקורבן מנסה למשוך תוכנה אפשר להזין לו תוכנה אחרת, אבל זה דורש ידע לגבי האסמבלר של הכרטיס ועבודת תכנות לא טריויאלית, ואת זה בטח שאין לי. דרך אגב, אתה יכול לאשר לי שאכן זהו הדגם שמשווק על ידי בזק?

nfs

New member
IP !!!

נכון הIP ניתנת לאדם שתחבר לרשת כמו מן מס ת.ז בנט, אותה הוא מקבל מספק האינטרנט שדרכו הוא מתחבר , ולכל ספק תחום כתובות קבוע/שמור , -כך שאם במיקרה משהו מנסה לטפל בכם אתם יכולים להתלונן עליו לספק האינטרנט איליו הוא מחובר - והם ירגיעו אותו ( בתקווה ) , או שכבר אתם כבר מספיק גדולים לטפל בטפילים בעצמכם ... * כמובן שיש דרכי התגוננות -FIREWALL , (ע"ע BLACK ICE ) . אין שום קשר בכך שאנשים המחוברים ב ISDN / ADSL מקבלים IP קבוע - זה תלוי אם הם בקשו זאת מהספק שלה שישריין להם אחד , למיקרה ואתה רוצה להריץ לך שרת FTP למשל ... אז תגלשו בנעימים ואל תשברו את הראש בשאלות קשות , פשוט תשאלו. :)

למעלה