International Esperanto MeetUp Day

Neta558

New member
International Esperanto MeetUp Day

אמנם הופנתי לאתר בנושאים אחרים, אבל מצאתי שם גם מפגש מתוכנן בנושא אספרנטו (6 במאי) האתר מאגד בתוכו התארגנויות שונות למפגשים לפי נושאים ברחבי העולם. התארגנות בישראל לא רשומה שם, ואני גם לא מניחה שתהיה מאחר שמדובר על יום הזיכרון\ערב יום העצמאות. תהיתי אם מדובר בתאריך מפגש של קהילת האספרנטו, או שזה סתם תאריך של האתר. ובכל מקרה, נראה לי נחמד להשתמש באתר הזה מדי פעם, אולי גם שם אפשר יהיה לגלות אספרנטיסטים אבודים. הקישור לאתר בתחתית ההודעה. דרך אגב, אני ממש שונאת את המילה "אספרנטיסטים"

על האתר למפגשים בינלאומיים

צר לי להיות קצת "אנטי", אך לדעתי אין לדוברי האספרנטו בעולם צורך בארגון זה (MEETUP), שאינו קשור לאספרנטו אלא הוא גוף שמקיים מפגשים מכל הסוגים לבעלי תחביבים, דעות ועיסוקים שונים. אספרנטיסטים נפגשים הלא במסגרת אגודות דוברי האספרנטו בעולם. כל מי שלמד אספרנטו ומעוניין להיפגש עם אנשים כמותו, פונה לאגודה המקומית או לארגון העולמי. דרכם הוא מתוודע לדוברי אספרנטו אחרים ולמפגשים מקומיים ובינלאומיים שנערכים לאורך השנה. הוא גם יכול לקרוא עליהם באינטרנט, באתרים רבים. לסיכום, איננו זקוקים לשירותיו של הארגון האמריקני הנ"ל ואני חושב שהוא לא יצליח במקרה שלנו...

יוסי, אני לא מסכים איתך../images/Emo88.gif

דבר ראשון - אני חושב שאם לא יועיל גם לא יזיק. אף אחד לא טען ש"אנחנו זקוקים" לאירגון כזה, אבל... אולי הוא זקוק לנו? אולי אם נשתמש בו, זה יעזור כדאי לחשוף את עולם האספרנטו לעוד אנשים רבים. באותה מידה הרי יכולנו להגיד שאנו לא זקוקים לפורום בתפוז, הרי יש אתר של האגודה לאספרנטו (ושוב תודה וברכה לחייל האמיץ סרג'...) ושם אפשר לנהל מפגשים וירטואליים. לסיכום, אני חושב שאם אנחנו רוצים להצליח, אנו צריכים לחשוב באופן יותר פתוח ויותר חיובי. בברכת ערב טוב, ערן. אגב נטע - אם תמצאי עוד אתרים דומים, המשיכי לעדכן אותנו כאן.

Neta558

New member
אין כאן כל סתירה בין השניים

אני מפנה אותך לחלק של about us באתר עצמו. לאתר אין כל קשר לארגונים שונים. הוא מארגן מפגשים שאינם קשורים ואינם תלוים בארגונים עצמם, פשוט מפגשים חברתיים של אנשים שמעונינים לפגוש עוד אנשים מהאיזור עם נושא משותף. האתר לא בא להחליף את הארגונים ואף לא את המפגשים שארגונים שונים מקיימים, הוא בא לספק שירות אלטרנטיבי למעונינים בכך. אני בטוחה שכמו כל ארגון אחר, ישנם אנשים דוברי אספרנטו שאין להם רצון להיות חלק מארגוני האספרנטו מסיבותיהם שלהם. למעשה, דוקא מאחר שמדובר בשפה שמיד משויכת לקהילה ולארגונים שונים, אני בהחלט יכולה להבין אנשים שהדבר ידחוק אותם אל מחוץ לאגודה. את לוויני האספרנטו הללו, לא תמצא במפגשי הארגונים. ואולי חשוב יותר.. אני ממש לא בטוחה כמה אנשים בכלל מודעים לאגודה. כמה אנשים בישראל מגיעים לפעילויות של אגודת האספרנטו? וכמה אנשים אתם חושבים שיש בארץ שמדברים אספרנטו? אני חושבת שאין כל טעם בהתנגדות לארגון מפגשים נוספים, בעיקר כשאלה לא פוגעים במה שכבר קיים, אלא רק עשויים לחזק אותו.

נוגה, כנראה שלא הובנתי נכון

לנטע, כנראה שלא הובנתי נכון. לא הבעתי התנגדות לשימוש בשירותי הארגון האמריקני ההוא (ובכלל, מי אני שאביע התנגדות...) אבל טענתי שאין צורך בכך. מדוע? כי כל מי שמבקש פרטים על "אספרנטיסטים" (אני מסכים אתך שזו מילה מכוערת והיה עדיף להגיד "דוברי אספרנטו". אבל זה קצת ארוך...) או על מפגשים שבהם מדברים אספרנטו, יכול לעשות זאת באמצעות האגודות לאספרנטו המקומיות או הבינלאומיות. וכל האגודות האלה יספקו לכל דיכפין את המידע ברצון. אין צורך להיות חבר באגודה כזו כדי לקבל את הפרטים. אנו שמחים שאנשים חדשים פונים אלינו ושואלים שאלות או מבקשים פרטים על מפגשים בארץ ובעולם וכו'. וחוץ מזה, כיום אפשר לקבל מידע באינטרנט על מאות מפגשי אספרנטו שנערכים לאורך השנה בעולם כולו. חלקם המוניים יותר ורובם קטנים. כיום, בעידן האינטרנט, אין צורך אפילו לפנות לאגודה לאספרנטו כדי להשיג פרטים אלה. הכל מצוי באינטרנט! לכן לא נראה לי שהארגון ההוא יוכל להוסיף בנדון. לגבי דבריך על אנשים שלמדו אספרנטו אך אינם מעוניינים להיכלל במסגרת ממוסדת של אגודות וכד': יש ממש מעט כאלה. מדוע הם לא יהיו אף פעם רבים? כי אם מישהו מעוניין לדבר או לשמוע אספרנטו, הוא חייב להגיע למפגש כזה- בארצו או בחו"ל. ומפגשים כאלה נערכים רק ע"י אגודות לאספרנטו. רק מי שמסתפק בשימוש סביל באספרנטו, לא יצטרך לפנות לאגודה של דוברי אספרנטו. אחד כזה יוכל להינות מאספרנטו רק באמצעות האינטרנט. הוא יקרא חומר שם, אולי גם יתכתב עם אחרים וכד'. למה לא? זה נפלא! אך אם ירצה גם להיפגש פיזית עם אחרים, יצטרך לעשות זאת דרך אגודה, אפילו אם לא יהיה ממש חבר בה, אלא יפנה אליה לקבלת מידע על הפעילות.

Neta558

New member
אתה קצת סותר את עצמך

או בעצם, יוצר מעגל מוזר שכזה. מצד אחד אתה אומר שאין צורך בארגון מפגש חיצוני לאגודה. מצד שני אתה אומר שמי שירצה להפגש עם דובר אספרנטו אחרים יאלץ לעשות זאת בעזרת האגודה. מאחר שהאתר אכן מארגן מפגשים מחוץ לאגודה (מחות לכל ארגון שהוא), הרי שאפשר לפגוש דוברי אספרנטו גם לא דרך האגודה אם רוצים. ואולי זה הצורך שלו, ואחת הדרכים שבא הוא מהווה אלטרנטיבה למפגשים אחרים. יצירת אלטרנטיבות נראית לי חיובית, בעיקר בנושא כל כך מרוכז כמו האספרנטו. הרעיון של גוף אחד גדול וכלל עולמי עשוי להיות ריכוזי בצורה מרתיעה, ולו רק פסיכולוגית. לעומת זאת, המחשבה על כמה אנשים בעלי ענין משותף הנפגשים בבית קפה ללא כל מחויבות פרט לשיחה נעימה, עשויה למשוך אנשים שונים. כמו שזה נראה לי כרגע, יש אינטרס הרבה יותר גדול של האגודה למצוא את דוברי האספרנטו מאשר של דוברי האספרנטו למצוא את האגודה.

בילבלת אותי, נטע...

בילבלת אותי לגמרי... יכול להיות שאת צודקת. בכל מקרה, הנושא שעליו דיברנו היה רק תיאורטי, כי ממילא אנשים יעשו כרצונם ויפנו לכתובות (או שלא יפנו) כרצונם. והכוונה הסופית היא שמי שלמד אספרנטו ישתמש בה כרצונו, עפ"י צרכיו ולפי בה שידו משגת. חן חן לך ולכולנו!

Eldad S

New member
נראה לי שאתר חיצוני יכול לסייע לנו,

כפי שפורום אספרנטו מסייע לנו (לכאורה, באתר חיצוני - תפוז). אין מניעה להשתמש באתרי שירותים חיצוניים, מעבר לפעילות הפנימית של האגודה שלנו. כמו שאת אומרת, נטע, האגודה זקוקה יותר לדוברי אספרנטו "זרים" או "חיצוניים" מאשר הדוברים הללו - לאגודה. בסך הכל, אנחנו צריכים להרחיב את שורותינו כדי שיהיה בסיס רחב יותר לפעילות, ומגוון רחב יותר של אנשים. אופס, השעה המאוחרת, אני כבר מתקשה לחשוב באופן צלול. Bonan nokton!

למעלה