INTEL ו AMD

זיו25

New member
INTEL ו AMD

אני בטוח שרבות דובר על ההבדלים בין המעבדים, אך השאלה היא האם באמת יש הבדל? האם אתם מכירים תוכנות שלא עובדות עם מעבד אחד וכן עובדות עם השני? אנו שוקלים מעבר ממעבדי INTEL למעבדי AMD, והייתי מעוניין לדעת את דעתכם - האם יש האטה בביצועים ? הלוחות טובים פחות? האם כדאי לעבוד למעבדי AMD? וגם - איזה מעבד AMD תואם מבחינת הביצועים למעבד INTEL 3GB 630 למשל. אשמח לשמוע כל דיעה
תודה, זיו.

shai36

New member
טוב..

מעבדי AMD הם מעבדים טובים ואמינים אך בין מעבדי AMD הטובים לבין מעבדי INTEL אין הבדל גדול במחיר.. לא נתקלתי בתוכנות שלא יכולות "לרוץ" על AMD אך למעבדי AMD יש בעיה אחת, הם מתחממים במהירות רבה, במידה והמארז אינו מאוורר כראוי המעבד נשרף (מנסיון) ל INTEL יש ייתרון נוסף - במידה ואתה רוכש מעבד מיסטרוניקס (משלם כמה גרושים יותר) יש לך אחריות לכל החיים. בכלל אני ממליץ לך לרכוש מחשבים מ IBM - למיטב ידיעתי הם נותנים 3 שנות אחריות באתר הלקוח, כמו כן במחשבים מותקן Preload - מחיצה מוסתרת המאפשרת התקנת מערכת הפעלה בלחיצת כפתור וללא מרדף אחרי מנהלי התקן וכו'

marvin2

New member
בקשר למה שרשמת על IBM

מה שרשמת נכון לכל מחשבי מותג. כולם (במידה ומשלמים) נותנים 3 שנים אחריות באתר + אימג' מוכן (שלא עוזר הרבה...) לגבי הבדלים בין AMD ואינטל - יש אצלנו שמועה שאומרת ש AMD לא עובדת טוב עם תוכנות דוס מבוססות פרווסיב, אבל לפי דעתי זה היה משהוא ספיציפי ומקומי ולא ניתן להכליל את כל מעבדי AMD .

aerox

New member
לפי דעתי עם זה מעבד לשרתים

אי אפשר לשחק עם זה יותר מדי ותלכי על מעבדי Intel Xeon עם זה מעבד למחשב ביתי הייתי ממליץ לך ללכת על Amd 64 Bit עם לוח של Abit זה דיל הכי טוב שיש היום .

antidot

New member
------>

אתה מדבר על שרתי AMD x86_64 ? לא מזמן היינו צריכים לרכוש שרת והייתה התלבטות בין HP DL380 (מעבדי אינטל) לבין 385 עם אופטרונים ובסוף הלכנו על opteron, אבל קשה לי להגיד לך משהו לגבי תאימות, כיוון שאנחנו מריצים עליו לינוקס 64 ביט (ומקבלים ביצועים יפיפיים). נושא ההתחממות הוא בגדר אגדה מימים עברו. AMD מזמן התגברו על עניין חימום היתר. השאלה המעניינת היא: האם אתה מעוניין בפלטפורמת 64bit עם כל מה שמשתמע מכך ? כי אם כן, לOpteron יש הרבה מה להציע הן מבחינת ביצועים והן מבחינת המחיר היחסי.

זיו25

New member
אז ככה...

לגבי שרתים - ממזמן כבר עברנו ל AMD. המחירים בתחתית והביצועים בשמיים. השאלה הייתה לגבי תחנות עבודה. לגבי התחממות של AMD, במקרה נפל לי ליד מחשב חדש עם מעבד AMD, ונתתי לו לעבוד. בהחלט הסתקרנתי לגבי רמת החום שלו, ואחרי 24 שעות עשיתי בדיקה. המעבד הגיע ל 30 מעלות (!) בלבד. עוד לא ראיתי מעבד של אינטל שעובד בטמפ' כזו. מה שכן, ראוי לציין שעל גבי המאוורר, בתוך המארז היתה שפורפרת שהוציאה את האויר החם מהמעבד ישירות החוצה. ועדיין - על מה כדאי ללכת? בברכה, זיו.

למעלה