Inguz

falenheld

New member
Inguz

שלום לכולם שוב. יש לי שאלה בקשר לרונה מסויימת. מצאתי כמה מקורות בהם קוראים לה INGUZ ובאחרים INGWAZ. בנוסף לכך, ראיתי אותה מצוירת בשלושה צוקות שונים. (כולל את זאת שבסט שלי, שהיא שונה משני הצורות שמצאתי באינטרנט.) מה השם האמיתי של הרונה ולמה בחרת דווקא בציור שבסט שלי, עמר? אשמח לשמוע את דעתכם. מנואל

Evil Gremlin

New member
באזורים שונים

השפות היו מאט שונות, וגם הכתיבה הייתה מאט שונה. לכן הרונות השתנו מאזור לאזור.

falenheld

New member
הבנתי...

הבנתי את זה לאחר חשיבה רבה על הנושא. רק שלא הבנתי דבר אחד: לקח לי הרבה זמן למצוא סט של רונות. והסט מצא גם אותי. לפני שהבנתי את זה, הייתי בספק לגבי האם צורת הכתיבה הזאת היא הנכונה בשבילי. הרונות מסבירות לי את הכל, וזו תשובה שקיבלתי מהן.

אהלן ../images/Emo24.gif

מנואל, הרונים עתיקים, בכלל אין לדעת בדיוק בני כמה הם. ייתכן שאין להם גיל בכלל. מה שכן, הם התחילו במה שנקרא "הפוטהארק הזקנה", באיזור השבטים הנורדיים בצפון אירופה, ומשם התפתחו והגיעו למקומות שונים בזמנים שונים. בכל מקום, עברו התאמה לניב ולצרכים המקומיים. לכן, יש הרבה מאד סטים של רונים שנראים קצת שונה ושמם מבוטא אחרת, בהתאם לניב המקומי. יש אפילו סטים מתקופות או מקומות שונים בהם יש מספר אחר של רונים - הסט הקטן ביותר, אם אני זוכרת נכון, הוא בן 16 סמלים, והגדול ביותר בן 35. הסט שיש לך הוא הראשון, ה"זקן". אני מאמינה שהוא ה"מקורי"...

למעלה