infra red

ao007

New member
infra red

נגיד שפירקתי וידאו, או טלויזיה, או מכשיר אחר שניתן להפעיל בעזרת שלט רחוק,שאינו רדיו, הוא פועל על אור אינפרה אדום נכון? עכשיו האם יש דרך שבה אני יכול להשתמש באותו רכיב שבעזרתו הוא מאתר את הגלים האלו כדי לאתר אור אינפרה אדום בכלל? אם כן, איך? ואיפה אני יכול למצוא מידה שקשור לרכיבים האלו? תודה.

בעקרון.. מדובר בתא פוטואלקטרי בודד

כשהסיפור המסובך הוא לא עצם הקליטה של האור בתדר אינפרא אדום (זה בסה"כ פילטר צבע), אלא פרוטוקול התקשורת בין השלט למכשיר. מדובר בתקשורת טורית דיגיטלית לכל דבר, על כל המשתמע מכך מבחינת החומרה שצריכה להיות כלולה במערכת. אלא שכאן - בניגוד לפורט IR במחשב - כל יצרן חופשי לקבוע את הפרוטוקול כרצונו. אם אתה מתכוון למערכת שבסה"כ תיכנס לפעולה כשסף אור האינפרא אדום בחדר עולה על רמה מסויימת (כמו פוטוצל) - הרי שאז באמת אין צורך ביותר ממעגל השוואה בנוסח פוטוצל.

ao007

New member
תודה ועוד-

העניין הוא שאיני בטוח שאני יודע לחבר אותו נכון, ולא רוצה להזיק לו. ולכן אני רוצה לחפש עליו חומר, אבל לא מצאתי אליו, מה שרשום עליו זה ככה-(בצד האחורי של הרכיב, הרכיב עצמו מרובע.) 79- בצד שמאל למעלה. באמצע בעיגול רשום-3G ולמטה רשום-0008 זה כל מה שרשום עליו. יש לו 4 רגלים, אבל 1 מהן קטועה(לא נחתכה בניתוק מהמכשיר) אני גם לא ממש מבין בדברים האלו, חשבתי שאולי ההתנגדות שלו צריכה להשתנות עם האור האינפרה אדום, אבל אני מניח שבשביל זה צריך לחבר אותו למקור זרם, אבל אני לא יודע איך. ואני מפחד להזיק לו.

למעלה