Inception

0Pandemonium0

New member
Inception

ראיתי אתמול בלילה. ענק ענק ענק ענק. ומשום מה, גורם לכל העסק להיראות קל כל כך. האם טוטם באמת מתפקד כמו שאומרים שם? מעולם לא שמעתי על דבר כזה, ולפי מה שאני יודע זה גם נשמע לי לא כל כך הגיוני, לבדוק מציאות בעזרת חפץ. חלומות אני לא זוכר כבר כמה לילות, אבל לא נורא. החלום האחרון שכתבתי הוא מה-9/8/10, והיו עוד כמה ממש קצרים ולא מעניינים מאז, אבל בעיקרון כבר כמה לילות שאני לא זוכר חלומות. זה טבעי? זה בסדר שמאבדים ככה את היכולת לזכור, למשך כמה זמן? בנוסף, שמתי לב שבהרבה חלומות שלי היום והלילה לא מסודרים. כלומר, ברגע אחד לילה ובסצינה אחרת, באותו חלום, יום. דברים כאלה. כאילו הימים עוברים, אבל אין זריחה או שקיעה. אני לא חולם על זריחות או שקיעות, אלא רק על יום ולילה שמתחלפים לי באמצע החלום. אם אני נכנס לאיזה בניין יכול להיות לילה או יום בחוץ, וכשאני יוצא מהבניין זה מתחלף. אם היה לילה בחוץ אז נהיה יום, ואם היה יום בחוץ אז נהיה לילה. אני מקווה שאתם מבינים. האם זה עוגן? והאם אני יכול לכתוב כאן חלומות שלי, לא צלולים, כדי שתעזרו לי לגלות עוד עוגנים?

makron2

New member
אתה יכול...

לכתוב פה חלומות רגילים מאחר שזה קשור לחלומות צלולים במקרה הזה. "זה בסדר שמאבדים ככה את היכולת לזכור, למשך כמה זמן?" - נורמלי לחלוטין,צעד לפניי הכתיבה זה כמובן לשחזר את החלום שעדיין נמצאים במיטה ועם קצת עבודה הזכרון ישתפר. "האם זה עוגן?" - זה מאפיין של חלומות ובקשר להשתמש הזה לעוגן לדעתי עדיף משהו אחר. סימניי חלום ועוגנים דיי קל למצוא וצריך לזכור שהם(במיוחד העוגנים)משתנים מידיי פעם.

0Pandemonium0

New member
אז מספר חלומות, אם ככה:

אולי אם אני אכתוב אותם שוב איפשהו אני אשים לב לעוגנים תוך כדי ההעתקה מהמחברת, ואולי גם אתם תוכלו לעזור לי. אני אבחר כמה מעניינים. כל שמות האנשים והמקומות שונו, כמובן, אבל בחלומות שבהם מופיע שוב אדם מחלום קודם, אני משתמש באותו שם בדוי שנתתי לו לכל החלומות. מהמחברת, מילה במילה: חלום ארוך, צהרי יום שישי, 23/7/10: אני בפארק מים. מאחר שזה קרה ממש בתחילת החלום, שהוא ארוך מאוד, הפרטים פה קצת מעורפלים. המקום מלא בריכות ומלא אנשים בתוך המים. אני חושב שגם אני נכנסתי, אבל אחר כך אני הולך לקיוסק עם מישהו כדי לקנות ארטיק. הוא קונה, אבל אני נשאר שם ומחפש את מה שאני רוצה. שוקובו. אבל יש מלא שוקובו בטעמים מוזרים, כמו פיסטוק, עד שאני מוצא אחד בטעם שוקולד וניגש למוכרת. יש גם מוכר אבל אני מדבר איתה. אני חושב שהיא די מצאה חן בעיניי. היא משעשעת ואומרת שאם אסיים את הארטיק במהירות, בזמן מסויים כנראה, אז אקבל עוד אחד בחינם. אני מנסה, אבל כנראה שהוא צומח בחזרה סביב המקל כל פעם, ואני לא מצליח. אבל זה לא משנה ואני הולך משם שמח. אחר כך, אני לא זוכר איך הגעתי לזה, אבל אני מנסה לנקות את האדמה. לנקות את האדמה, כלומר לאסוף כל מה שעליה והוא לא חול כמו לכלוך או אבנים קטנות או גדולות, כדי שיישאר רק חול שטוח ונקי בכל מקום. יש לי דלי צהוב שאני ממלא, ויש עוד אנשים שעושים את זה. אנחנו מנסים להפוך את האדמה לחלקה לחלוטין. אוספים בידיים כמויות של חול עם חצץ וכל אחד מכניס לדלי שלו, כדי שלא יהיו שום אבנים על האדמה. כל הדליים צהובים. אני מסתובב לבד בהתחלה אבל מישהי מצטרפת אליי אחר כך, אבל אני חושב שהייתי מעדיף מישהי אחרת, למרות שהיא נחמדה מאוד. אני חושב על המישהי האחרת, שמסתובבות איפשהו עם הדלי שלה ואוספת את הכל כדי להחליק את האדמה. מזג האוויר מאוד יפה, והשמיים כחולים בהירים ואני הולך עם הבחורה שאיתי לצד כביש שיורד במורד, פתוח, שיחים ירוקים משני צדדיו, ורוח נעימה. אנחנו מאוד מאוד גבוהים, כמו על גג העולם. אני עורם בידיים מלא חול עם אבנים אפורות קטנות ושופך לדלי, אבל הבחורה הזאת שכחה את הדלי שלה איפשהו, מסתבר. לא נורא, אנחנו רואים עוד דליים במעלה הכביש. לא רואים אותם לגמרי, אלא רק מבצבצים. שניים עומדים ואחד על הצד, ואותו אנחנו מחליטים לקחת. שלושת הדליים צהובים. אני סוחב את הדלי הכבד שלי בשתי ידיים ואנחנו חוצים את הכביש ומטפסים למעלה, כך שהכביש משמאלנו. מימיננו נוף. השמיים כחולים מאוד ויש הרגשה שהכל פתוח וחופשי וחסר גבולות. אנחנו מטפסים עד לאיזו כיכר ושם אני רואה את תומר והולך איתו על אי תנועה ארוך שנמצא על הכביש, ומשני צידי הכביש טורים של עצים שמתנופפים ברוח שיש במקום הגבוה הזה. אלה עצי אקליפטוס. זה טוב שראיתי את תומר, כי חיפשתי הזדמנות להסתלק מן האיסוף ומהבחורה ההיא. השארתי את הדלי שלי איפשהו והלכתי איתו, ודיברנו על משהו שקרה. יש איזה בלבול עם בחורות. הוא מדבר על הבחורה שהייתה איתו כשניקה את האדמה, זאת שאני העדפתי. מסתבר שאת זאת שהייתה איתי, הוא העדיף. יש גם איזה בלבול עם אמא של מישהו שהוא שלח לה איזה מכתב, אבל לא רוצה אותה. אני זוכר שאנחנו חוזרים מאיפשהו, כאילו בחזרה אל הכיכר ההיא שממנה באנו. אוטובוס חולף ואנחנו מאחוריו, ממשיכים ללכת על הכביש. אבל בשלב מסויים אני בבית, שהוא לא באמת הבית שלי. או שהוא מרוהט בצורה מאוד מוזרה. דני יושב על הספה עם חברים שלו, אחד ישראלי ושניים יפנים. הם רואים סרטים מוזרים ביפנית, ויש שם ילדים שחוגרים חרבות על הגב. דני מסביר שפעם גם הם היו יוצאים ככה ושואל את החבר הישראלי שלו אם הוא לא מתגעגע לזה. הוא מתכוון שהם היו יוצאים עם חרבות חגורות על הגב. אני עובר דרך החדר לחדר אחר מלא ארונות צהבהבים כאלה ושם משהו בפח, ואמא שם, ואני מספר לה על שני ביטויים שקלטתי מהסרט בטלוויזיה כשחלפתי על פניה. הסרט דיבר ביפנית אבל שני ביטויים הבנתי באמת, וזאת יפנית אמיתית (חשוב לציין שבעולם האמיתי באמת למדתי קצת יפנית, אני מבין קצת את השפה ומסוגל לקרוא ולכתוב באופן בסיסי). אמרתי לאמא את שניהם, אבל אני זוכר רק אחד והוא "ממשיכים לפטפט", מתוכו אני זוכר את המילה shaberu, שמשמעותה "לפטפט" ביפנית. אז הבנתי יפנית בחלום. (במחברת, מתחת למשפט הזה עשיתי קו כשרשמתי את החלום) אחר כך אמא עוזרת לי לחפש את הנעליים שלי. לא השחורות אלא השניות, החומות אדומות היפות שאני שומר בארון. אנחנו מחפשים בארון העץ הגדול שבחדר שלה והן באמת שם, הנעליים שהלכתי איתן כל היום, ולידן הנעליים שלי. מה שקרה הוא שהנעליים שהלכתי איתן כל היום הן הנעליים של תומר, שדומות לשלי אבל בלי העיטורים שעל שלי. עוד בפארק המים הבחנתי בקרע אפור בנעל, בצד של הבוהן, והסברתי לזה שהיה שם איתי שאין לי את המשחה בשביל הנעליים האלה, ולכן זה קרה. יש לי רק משחה שחורה לנעליים השחורות, אבל לא לאלה. ככה הסברתי בפארק המים, ובסוף מסתבר שהן של תומר. אני ממשיך להסתכל בארון ורואה בעיקר מחזות, וחלקם מחזות יפניים. באחד כזה אני מדפדף, ויש שם משהו על מלאכים או רוחות אוויר. השמות לא יפניים בכלל. אני זוכר את השם אָנָאֶל, ולא יודע מה זה אומר. אמרתי משהו לאמא, אבל אני לא זוכר כלום יותר, כרגע. אני חושב שבשלב מסויים של החלום היה לילה, אבל אני לא בטוח, ואולי זה חלום אחר, ואולי זה לא היה בכלל. זה היה חלום מואר מאוד, שטוף שמש, מלא רוח, עם שמיים כחולים ושיחים ירוקים והכל מאוד מאוד יפה. הייתי רוצה לגור שם. לפני החלום צלול, שבת בבוקר, 24/7/10, אבל רק עכשיו נזכרתי: היה לילה שחור מאוד ב-X והייתי איפשהו ליד הבית של אבא, ואני זוכר מכוניות נוסעות. יוצאות מהחצר אל הכביש ונוסעות באורות דולקים, אלה אחרי אלה. היה עוד משהו. משהו בלילה. משהו איתי. אני לא זוכר. חלום, 27/7/10, יום שלישי: אני הולך לבד ברחובות של עיר בארץ שאני לא זוכר את שמה, והם עמוסים בפרטים. אני חושב שכבר הייתי בעיר הזאת פעם בחלום, בחלק אחר שלה. (כשרשמתי את החלום במחברת, עשיתי קו מתחת למשפט האחרון) בניינים מלאי שלטי חוצות, פרסומות. יש כביש ראשי ריק, במרכזו אי תנועה צר וארוך ועליו גדל דשא ירוק, ושורה יחידה של עצי דקל גבוהים. אני הולך בצד ימין של הכביש אבל בשלב מסויים חוצה אל הקניון שבצד השני. הקניון ארוך מאוד. כל הבניינים בעיר, וגם הוא, בנויים על עמודי אבן. אני חייב לעלות כדי להגיע לקניון עצמו, ובכניסה בית קפה עם שולחנות עגולים, הומה אדם, וכולם יושבים ומסתכלים בטלוויזיה שתלויה על הקיר. בשלב מסוים אני תוהה, שואל את עצמי איפה כולם. אני נזכר ביואל, אולי ראיתי אותו, אבל זה לא הוא. זה אדם זקן עם שיער חום בהיר, משקפיים גדולים וכיפה. אני מתחיל ללכת באותו כיוון שבו הלכתי ברחוב. בית הקפה מימיני ומאחוריי. משמאלי חלונות גדולים ובחוץ חושך. הקניון צר וארוך. בשלב מסוים אני בחוץ, מחוץ לקניון אבל לא בצד של העיר אלא בצדו השני, של חול וגבעות. כנראה יצאתי דרך איזושהי דלת צדדית, אבל אני לא זוכר עכשיו. אני עדיין הולך באותו כיוון, שהוא היחיד שקיים. לילה. יש שם כמה בנות מוזרות שאני עולה לכיוונן וחולף על פניהן. סוג האנשים שיכיר את מריה. אני שואל אחת, בלונדינית, אם היא מכירה אותה. היא אומרת שלא ואני כל כך מאוכזב, כי אני עדיין לבד ואין שום רמז או זכר לאף אחד שאני מכיר. הבנות בוחנות אותי ומדברות על משהו, אבל אני ממשיך ללכת באותו כיוון. כמו משחק מחשב שבו עוברים ממקום למקום, והולכים רק קדימה. מתישהו אני פוגש את יאיר ואנחנו הולכים ביחד. יום. נראה לי שקבענו לשתות קפה בקניון. יאיר מופיע כנראה פעמיים (מתחת למילה "פעמיים" מתחתי קו), פעם אחת בקניון עצמו ופעם אחת אחרי הבנות ובסוף המסלול, כשאנחנו הולכים עד קצה שביל עפר ומימיננו מדרון ולרגליו כביש, ומימיננו מפעל עם ארובות אפורות נישאות, בצבעי אדום ושחור. אנחנו מטילים מטבע. כשאנחנו חוזרים הוא נעלם, אולי נשאר מאחור ואני פשוט השגתי אותו. לא חזרתי באותה דרך שבאתי, אלא ירדתי במדרון, שמלא צמחייה ירקרקה וקצת סלעים אפורים, והגעתי למבנה. זה בית ספר. זה בית הספר היסודי שלי מוקף בגדר הסורגים הגבוהים, ואני נכנס לחצר דרך שער צר בגדר, שער מסורג. הכביש, שעכשיו משמאלי, הוא הכביש שליד בית הספר היסודי. כשאני נכנס לחצר יוסי ותומר מצטרפים אליי, ואנחנו חולפים על פני קבוצה של ילדים. בנוסף, שלישייה אחרת חולפת על פנינו, השלושה, בדרכה מהבניין אל החצר. הימני ביותר מביניהם עם חולצה תכולה וכובע שמתחתיו שיער פרוע מאוד, אבל לא ארוך. זה רון. זיהיתי את הפנים שלו, ואני אומר את זה לתומר ויוסי כשאנחנו בדרך לבניין. בית הספר צר וארוך, כמו שהיה הקניון קודם, אלא שעכשיו אני הולך בכיוון ההפוך. כאילו לכיוון תחילת החלום. אנחנו הולכים בבית ספר, שהוא התיכון שלי, הרצפה אפורה ומשמאלנו גרם מדרגות כמו שהיה בתיכון. אנחנו עולים בהן וחולפים על פני קבוצה של תלמידים שיושבים על סולחן, ומסניפים משהו משקית שחורה. תומר, יוסי ואני עולים במדרגות. זה גרם מדרגות כמו בתיכון, מחולק לשניים. כמה מדרגות עד לפלטפורמה וממנה יוצא עוד גרם מדרגות לכיוון השני, לקומה למעלה. בית הספר הזה צר וארוך והוא שילוב בין התיכון ליסודי בעיר. כך או כך אנחנו מסתובבים וממשיכים בגרם המדרגות השני, ויש עוד גרם מד

0Pandemonium0

New member
ועוד שניים:

חלום, יום חמישי בבוקר, 29/7/10: זה מתחיל ביום. המקום הוא מדשאות יפות תחת שמיים אפורים, ביניהן שבילים אפורים. יש שם בניין ולידו עץ מחטני כלשהו. על אחת הגבעות המבנה שבו אנחנו נמצאים. הוא כמו קרוון ארוך, מוגבה, ומדרגות מובילות אל המרפסת החיצונית. מעליה גגון. יש קיר ודלת ומאחוריה מעין מרפסת פנימית המקבילה לחיצונית, מעין מסדרון. ישנו חדר פנימי. להקה של יצורים מוזרים מוארכי פנים, הפנים שלהם נראות כמו חצילים עם עיניים משני הצדדים. הם בצבעים שונים, בעיקר לבן, ויש גם ורוד וצהוב. הם עפים לאנשהו ואני רודף אחריהם. אסור להם להגיע לשם. אבל אז הם נוחתים והופכים לכלבים, להקת כלבים קטנים מכוסי פרווה. נדמה לי שהסוג נקרא טרייר. הם עוינים, ואני יודע שאלה לא באמת כלבים ובעצם מתחת לכל השיער שמכסה את הפנים שלהם, יש פנים שחורות מכווצות ומלאות קמטים. הם כמו מפלצות. אני זוכר אחד מהם במיוחד, לבן ונובח, שנראה כעוין במיוחד. אני מתמקד בו בעיקר, ומתחיל לחזור אל המבנה. הם אחריי. מישהו קרא לי מהמבנה, כי הם מסוכנים, ואני יודע את זה, ולכן חוזר. ככל שאני מתקרב אל המבנה אני מפחד יותר מהכלבים, מפחד שיסתערו עליי, אבל לבסוף הם נסוגים ואני בפנים, מוגן. הם עפים משם ונעלמים באופק, והשמיים אפרפרים, ופתאום לילה ואני במקום אחר עם שאול ואדם נוסף, כנראה איתן. עדיין דשא ושביל בטון אפור מוביל אל בית קטן. זה קצת כמו הקיבוץ, כמו הקיבוץ של בני דודים שלי. אלון בתוך הבית, על סרבל, באנו לקנות ממנו סמים ואנחנו צריכים לחזור למבנה. הוא אומר לשאול "תעביר לי את זה בשחור" ומתכוון לכסף, כסף שחור. הוא נותן לנו את מה שאנחנו צריכים, אבל אין את מה שאני רוצה אז אני לוקח משהו אחר. רציתי שתייה כלשהי, לקחתי אחרת. ואז אנחנו רצים, שלושתינו רצים כי הזמן קצוב ומשהו מאוד לא בסדר בעולם. בחזרה במבנה, אור יום ואני לבד נכנס למרפסת הפנימית. שם יורי והבחורה הזאת מהטייסת, שירה, שמעבירה דברים ומנקה, לובשת מכנסיים וחזייה. חזייה תכולה. יש שם תנור וארונות על הקיר. זה בעצם מעין מטבח, והם שם. לא היה אצל אלון את מה שיורי רצה אז הבאתי לו משהו אחר. אני זוכר מספריים חדים וכלי חד נוסף. ואת כל זה אני מנסה להגיד לו במלמולים ולחישות ובשקט, כדי ששירה לא תשמע. היא מסתובבת מאחורינו ופתאום עם חולצה, אבל החולצה מורמת מעל החזייה, ואני חושב שהחזייה ירוקה עכשיו. היא עדיין לובשת מכנסיים. וזה מה שקורה. אחר כך להקת היצורים המעופפים חוזרת, ויש יותר משהיו קודם. חייבים לסגור את הדלת למרפסת הפנימית, שעכשיו היא כבר לא מטבח אלא סתם מעין מסדרון קצר. חדר צר וטיפה מוארך, כמו המטבח שהיה, רק בלי הריהוט של מטבח וכלי מטבח. כולם צריכים להיות שם, ואני יודע שכולם איפשהו, אבל יש הרבה אנשים ואני לא יכול לשים לב או לזכור את כולם. היצורים המעופפים עושים משהו מאיים ועפים בחזרה למקומם, ואנחנו יודעים שכשיחזרו זה יהיה גרוע יותר. כשהם לא נמצאים כולם בחוץ וכשהם חוזרים כולם חייבים להימלט שוב פנימה, ואנחנו תמיד מחכים עד הדקה התשעים לפני שסוגרים את הדלת ומחכים שהמעופפים יעלמו. אני לא זוכר את כל האנשים. זה ככה במשך כמה זמן, לא יותר מדי. המעופפים נעלמים ואנשים יוצאים, וכשהמעופפים חוזרים הם חוזרים במספרים גדולים יותר ויותר וכולם נמלטים פנימה. חלק אל המרפסת הפנימית וחלק אל החדר שמאחור, אבל אני תמיד במרפסת הפנימית כי אני אחראי ואני קובע מתי סוגרים את הדלת. כבר כמה פעמים נאלצתי לצעוק על אנשים שייכנסו ולאיים עליהם, ואפילו לתת את ההוראה לסגור את הדלת. לא תמיד האנשים שבפנים הקשיבו לי וסגרו את הדלת בזמן, כך שתמיד כולם הספיקו להיכנס, למזלם, ואף אחד לא נשאר בחוץ. כשהמעופפים בחוץ השמיים מחשיכים מרוב שהם רבים. כשהמעופפים בחוץ זו תחושה נוראה, ואף אחד מאיתנו לא רוצה להיות בחוץ איתם. זה מפחיד. מאיים. תחושה נוראה רק לדעת שהם שם. אני מתחיל לשים לב לאנשים. יש הרבה מהטייסת והרבה אנשים שאני מכיר מכל מיני מקומות. רק אחת אני לא מכיר, והיא ילדה בשם בת שמסתובבת כל הזמן עם בובת תינוקת. בת. ואז יש התפתחות, ובלילה אני יוצא אל המרפסת החיצונית ויורד במדרגות ובמקום מדשאות אני בדת"ק. (המקום שבו שירתתי נקרא דת"ק. כל הקטע מעכשיו זה העבודה שעשיתי בצבא) אורי ועומר שם ובאו לעבוד על פג תוקף של אחד המטוסים. הם בכיפה ארבע ומדברים על המטוס שבכיפה ארבע, אבל אומרים לי שהוא בכיפה שש. והוא מולי, בכיפה ארבע. אני שואל את יורי אם בטוח שצריך לעבוד על המטוס בכיפה ארבע, כי אורי אמר לי שש. יורי לא שם כשאני אומר לו את זה. חושך והשמיים שחורים מאוד, אבל יש אור, למרות שאני יודע שזה לילה. זה מרגיש כמו משהו נורא שמתקרב. ואז אני שומע מסוקים ויודע שמסוקי קרב בדרך, שחורים, אני חושב שאלה בלקהוקים. מור בא עם טלפון בשבילי, האחראים על המסוקים על הקו והוא לא יודע מה להגיד, אז הוא בא אליי. אני אומר להם שאני אחראי ושזה המקום שלי, למרות שזה לא. זה אף פעם לא היה המקום שלי. אבל ידעתי שאני חייב להגיד את זה כדי שיגידו לי מה לעשות, כי אין זמן לחפש את האחראי. הם אומרים להיכנס. אני יודע שהמעופפים מתקרבים בפעם האחרונה, כי הפעם נמות. הם כל כך רבים, ואני לא יודע מה גורם למחזוריות הזאת. פתאום זה מזכיר לי את לאבקראפט, ובחדר הפנימי שבמבנה, אחרי שאורי ועומר ומור נכנסו ושוב סגרנו את עצמנו בפנים, בחדר הפנימי אני שואל מי מכיר את לאבקראפט. מי מבין בלאבקראפט, זאת אומרת, כי אני עצמי לא קראתי מספיק ממנו ולא יודע מה עושים במקרים כאלה. בחדר הפנימי שמעבר למרפסת הפנימית כולם יושבים במעגל על כיסאות, אבל אלה לא באמת כולם כי כבר אמרתי שיש במבנה הרבה אנשים ואלה רק מעט. החדר די קטן. אני נכנס ושואל על לאבקראפט. שלי שם, מחליפה מבטים עם מישהי שעכשיו אני לא זוכר. שלי מאופרת ונראית מוזר. שרון וגיל שם ומחליפים מבטים שקטים. גם הם לא נראים כמו עצמם. שרון עם שיער קצר. גיל לובש מין חולצה אדומה מוזרה. אני חושב שליאורה שם, ואני חושב שסופי שם, אבל אף אחד לא עונה. כולם מבולבלים. אף אחד לא מבין ולא מכיר מספיק את לאבקראפט כדי לדעת מה עושים. בחוץ מתחולל הקרב האחרון בלילה החשוך ביותר שאי פעם ראיתי, בלי כוכבים או ירח. הקרב של סוף העולם בין מסוקי הקרב למפלצות הנוראות המעופפות, וזה קרב אבוד. כולנו יודעים. ואז עולה לי רעיון בראש, פתאום, בנוגע לילדה הזאת בשם בת ולבובה שלה. אולי הבובה מפעילה את המעופפים, קוראת להם לחזור, מפעילה את המחזוריות הנוראה הזאת. ואני מוכרח למצוא את בת ולגרום לזה להפסיק, כי כשהמסוקים יפסידו המעופפים יתקפו את המבנה וכולנו נמות. אני מוכרח למצוא אותה. תחושת דחיפות נוראה ולחץ גדול. אני ממהר מאוד. אני צועק "איפה בת?!" ופותח את הדלת אל המרפסת הפנימית בחיפוש אחריה, וברגע שאני פותח את הדלת הלבנה שמובילה מהחדר הפנימי אל המרפסת מסדרון הזאת, אני מתעורר. חלום, לילה שבין שני לשלישי, 3/8/10, 3:55: אני עונה בכתב על איזה שאלון, יושב מול שולחן, כשאנשים מהשכבה באים ושואלים שאלות על הכלא. על איך זה להיות בכלא. אני רואה את הכלא כאילו בזיכרון, אבל זה לא באמת הכלא שהייתי בו. במה שאמור להיות התא יש חלון ענק בלי סורגים ובחוץ מגרש דשא ענק. יש תורן. התא עצמו בקומה גבוהה של הבניין שעשוי לבנים אדומות. סוהר עומד בכניסה לתא. שואלים אותי כל מיני שאלות, למעשל על השוט ועל זה שאסור להדליק את האור ליותר מכמה שעות ביום. אני מספר שזה בולשיט, כמו רוב הדברים. כשאני מרים את הראש יש מין ספה אדומה כזאת מעבר לשולחן, כמו במסעדות. השולחן שהיה קודם אפור, צהבהב עכשיו. זאת בעמת מסעדה. סוג של דיינר. יש חלון ענק מימיני ומולי על הספסל האדום יושב מישהו או מישהו מהשכבה, ליד החלון, וליד האדם הזה יושב אבי. הוא אומר משהו על חברות בכלא, כמו זה שאסור שם חברה. אנחנו מתחילים לדבר על בנות שיצאתי איתן. על קורל, האקסית של רוני. אני מספר שהיא האקסית שלו, כמו בנות אחרות שיצאתי איתן שהם אקסיות של חברים, כי ככה זה. בדרך כלל אני מכיר בנות כשהן יוצאות עם חברים שלי. בינתיים אני שומע רק את הקול שלי מספר והסצינה התחלפה לעיר שבה גדלתי, ואני חוצה את הכביש מבית הקברות ליַד לבָּנים. אני מחזיק משהו ביד. הקול שלי מספר על איך הכרתי את נוגה, בתור חברה של חבר. תמיד כשהיו מזמינית אותי לתל אביב היו מציינים את חבר שלי וחברה שלו, שהייתה היא, וככה זכרתי אותה. דיברתי משום מה גם על שניר, למרות שלא הכרנו אותו אז. הוא לבש חולצה סגולה בסיפור שלי. ובעוד הקול שלי מספר ומשתתק, אני מחליט לעבור מאחורי יד לבנים אל אגד, ומשם ללכת ברגל הביתה. אבל זה לילה ואני לא רוצה לעבור משם ומחליט ללכת מהרחוב, אז אני יורד במדרגות של יד לבנים בחזרה לרחוב. אני חושב על תומר. מול אגד שתי קבוצות. אחת בכניסה לאגד, כל מיני אנשים צעירים, אולי בגילי, שרוצים לעבור אל המדרחוב. מעבר לכביש, לכיוון בית הקברות על הכביש עצמו, מסתובבים אנשים מבוגרים יותר בבגדים מרופטים. הצעירים מפחדים מהם. גם אני, מפחד להתקרב. ואז אני מחליט לחצות לכיוון המדרחוב. מה כבר יקרה? ברגע שאני עובר הכל בסדר, ושנייה אחר כך אחד המבוגרים מתחיל להשתגע, לצרוח ולהשתולל. האנשים הצעירים מתחילים לרוץ אל המדרחוב, אליי הביתה, בכיוון הזה, בזמן שהאנשים האלה רודפים אחרינו. לילה. מישהו רץ לפניי ואני דו

makron2

New member
סימניי חלום ועגנים...

אני יציין בעיקר את סימני החלום - ששיטת המיילד עובדת כשיטה להגברת המודעות לסימנים אלו,אפשר להשתמש בסימן שחוזר על עצמו רק פעם אחת ואפשר בסימן חוזר(עוגן) סחטיין על כל מה שכתבת,בחרתי רק חלום אחד ושלפתי ממנו כמה סימנים,בגדול סימן חלום זה משהו שנראה מוזר ולא היגיוני/משהו שהסיכויים שלו להתרחש במציאות הוא אפסי - יש הרבה קטגוריות אבל מספיק למיילד סימן אחד. "חלום, יום חמישי בבוקר, 29/7/10:" להקה של יצורים מוזרים מוארכי פנים - טוב להשתמש בסימן כזה כדוגמא כדיי לשפר את המודעות. הם עפים לאנשהו ואני רודף אחריהם הם נוחתים והופכים לכלבים הם כמו מפלצות שלושתינו רצים כי הזמן קצוב ומשהו מאוד לא בסדר בעולם - גם זה סוג של סימן שמבוסס על תחושות מקדימות אבל החולצה מורמת מעל החזייה, ואני חושב שהחזייה ירוקה עכשיו. אומרים לי שהוא בכיפה שש. והוא מולי, בכיפה ארבע. אני אומר להם שאני אחראי ושזה המקום שלי, למרות שזה לא שלי מאופרת ונראית מוזר גם הם לא נראים כמו עצמם בלילה החשוך ביותר שאי פעם ראיתי, בלי כוכבים או ירח. גם אני הייתי קצת בחיל האוויר - חשמלאי אף 16,לקח לי הרבה מאמץ שיעיפו אותי משם.
עוגנים מצאתי אני רק שניים "רודפים אחרינו" - המוטיב מופיע פעמיים וסמים גם מופיע פעמיים לעשות בדיקות במצבים כאלה בזמן היום ולהשתמש בהם כמיילד לזמן הלילה יהיה טוב לדעתי. חלום, יום שני, 16/8/10, 4:16: חלומות שבהם עוסקים בדברים שקשורים לחצלולים בדרך כלל מצביעים על התקרבות לצלילות - כמו שמתואר בהמשך - "אני מחליט לבצע בדיקת מציאות בעזרת מתג האור שבחדר" - בקיצור זה כבר כמעט שם. "דמיינתי את עצמי מחליט לבצע את בדיקת המציאות, אבל לא מתעורר, אלא קם מהמיטה, מדליק את האור והוא לא נדלק. ואז אני מבין שזה חלום." - זה רק חלק מהמיילד - בחלק הראשון יש לקבוע מטרה "בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם" ואז לבצע הקטע של הדמיון. **דרישות מקדימות למיילד הם היכולת לקבוע מטרה ולבצע אותה רק לפי הרצון והזכרון(הרצון לזכור) - ז"א בתור אימון אפשר לקבוע כל יום 2-3 מצבים שבהם תבצע בדיקת מציאות,כמו בפעם הבאה שאני שותה מים ובפעם הבאה שאני הולך לשירותים(להחליף משימות כל יום),לכתוב את המצבים ביומן בבוקר ולהסתכל על הרשימה שלהם רק *פעם אחת ולבצע בדיקה אך ורק אם אתה זוכר בדיוק ברגע שזה קורה,אחריי זה מאוחר - לסמן ביומן בלילה אם הצלחת. - כל זה יעזור לך לבצע בדיקה ברגע שאתה נתקל בסימן חלום שבו אתה בוחר. "יכול להיות שזה שינה ככה את החלומות שלי?" - יכול להיות - עצם ביצוע המיילד עם סימן בלתי הגיוני יגרום לכך שיהיו הרבה התרחשויות מוזרות בחלום וכדומה. "כשזה קורה לי אני בדרך כלל מנסה לפתוח את הפה" - פעם הבאה תשאר ככה בלי לזוז,תעצום עניים ותתמקד ברצון שלך לעבור לחלום צלול. - ייתכן וזה היה שיתוק. "גם בשלב ההיפנוגוגי" - אם אתה מבחין הרבה בהיפנוגוגיה אתה יכול לנצל את זה בשיטת הויילד. "התקדמתי בדרך לחלום צלול?לדעתי אתה ממש קרוב,במיוחד החלום האחרון מצביע על כך. - אם הייתה עושה מיילד כהלכה וגם מצב היכולת המקדימה שלך היה טוב יותר זה היה עוזר.

0Pandemonium0

New member
אוקיי. תודה רבה לך על העזרה.

אני אשאל עוד כמה שאלות, כדי להבין טוב יותר: נגיד, תחושת רדיפה. שמתי לב לזה שזה מופיע הרבה בחלומות שלי. אז זה עוגן. מה עכשיו? כל פעם שאני מרגיש תחושת רדיפה, בעולם האמיתי, אני צריך לבצע בדיקת מציאות? אני מבצע בדיקה בכל פעם שאני יוצא מחדר או נכנס לחדר, החל מהיום. בנוסף אני מבצע בדיקה כל פעם שאני מתעורר, שמטרתה לזהות התעוררות כוזבת. עכשיו, דיברת על החלק הראשון של המיילד. מה זה החלק הראשון? לפני ה-4.5 שעות שינה? אחריהן? כי כשהלכתי לישון למשל חזרתי בראש כל הזמן על "כשאני אתעורר אני אזכור טוב את החלומות שלי". חזרתי על זה המון, גם בזמן שחשבתי על דברים אחרים שעוזרים לי להירדם. חשבתי על הדברים האלה כדי שאוכל להירדם מהר, כדי שאספיק לישון מספיק לפני השעון המעורר, ובזמן שחשבתי על הדברים האלה שיננתי את המשפט "כשאני אתעורר אני אזכור טוב את החלומות שלי". כשהתעוררתי זכרתי רק חלום אחד ודי קצר. אני מניח שזכרתי רק חלום אחד פשוט כי 4 שעות שינה הן לא מספיק זמן כדי לחלום יותר מדי. הרי חלומות מתרחשים בעיקר ב-REM ולא הספקתי להגיע לשלב הזה במחזור החלימה. בנוסף, אני חושד שהסיבה שהחלום שזכרתי היה קצר היא כי הוא עסק בהתעוררות כוזבת, וחלומות על התעוררות כוזבת אצלי הם תמיד קצרים. בקיצור, ספר לי קצת על איך קובעים מטרה למיילד ומה בדיוק לעשות. נעזרתי בשאלות הנפוצות פה בפורום, אבל מה שנכתב שם על מיילד הוא די קצר ולא מפורט. אפשר לדעת מה אתה עושה? תודה רבה רבה! אני מתקרב לשם!

makron2

New member
המשך...

"אשאל עוד כמה שאלות, כדי להבין טוב יותר:" ככה בדרך כלל מבינים יותר טוב. "אז זה עוגן. מה עכשיו?" - לעשות בדיקה בעוגן הזה זה קצת מיותר ויהיה טוב יותר להפנים את זה(לדעת)וגם לדמיין את זה במיילד בתור סימן - למרות שאפשר גם סימנים אחרים או עוגנים אחרים. "אני מבצע בדיקה בכל פעם שאני יוצא מחדר או נכנס לחדר" - זה בסדר לבדיקות כלליות אבל הבדיקות כדיי לשפר את היכולת במיילד(דרישות מקדימות)הם שונות מעט ויותר ממוקדות אירוע:רצוי כמו שאמרתי לקבוע משימה או שניים,לרשום אותם ולשנן אותם מאחר שצריך להסתכל ברשימה *רק פעם אחת ו*לזכור אותם/ה,למשל משימה כמו בפעם הבאה שאני נכנס לחדר אני יעשה בדיקה ולבצע את הבדיקה *רק בפעם הבאה שאתה נכנס לחדר,אם נכשלת לבצע אותה ברגע המדוייק אז לעבור למשימה הבאה - זו שיטה לבדיקות לשיפור המיילד,המטרה היא לשפר את היכולת שלך לבצע משימה מייד ברגע שאתה במצב מסויים *אך ורק לפי הזיכרון והרצון. "שיננתי את המשפט "כשאני אתעורר אני אזכור טוב את החלומות שלי". - זה טוב בהתחלת הלילה,לפניי ההרדמות. "מה אתה עושה?" - "מה זה החלק הראשון?" לפני ה-4.5 שעות שינה?" - אחריי שעות שינה,החלק הראשון במיילד הוא לחזור על משפט כדיי לקבוע מטרה שהיא:"בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם" והחלק השני הוא בא לאמן את עצמך איך בעצם לזכור שמדובר בחלום(ע"י הבחנה בסימן חלום)שאת זה אתה עושה בדמיון:מדמיין שאתה בחלום אחרון או "טרי" ובו אתה מבחין שסימן מוזר מצביע על כך שמדובר בחלום ז"א:שאתה רואה למשל מפלצת מוזרה אתה אומר לעצמך "זה חלום!,אני חולם" כדיי להפנים את זה - חלק שלישי במיילד:לעשות מה שבא לך מייד שתזהה שזה חלום,אפשר לעשות בדיקה או סתאם מה שבא לך - לאחר מכן יש לחזור על הפעולות הללו מספר פעמים/דקות(רצוי עד ההרדמות)ואז להרדם כרגיל. - שיטת המיילד נועדה כדיי *לשפר את הסיכויים להבחין שמדובר בחלום. "חלומות מתרחשים בעיקר ב-REM " - חלומות מתחילים בצורה מחזורית ואחריי כשעת שינה יש מחזור ראשון של חלומות אבל ככל שישנים יותר הם מתארכים. "חלומות על התעוררות כוזבת אצלי הם תמיד קצרים." - זה תלוי בכה זמן נשאר למחזור החלום.

Amaterasu

New member
התחלה

חלימה צלולה: שלב 528491. התחלה; סרט קצת יותר "מציאותי" ממה שחשבנו. מיכאל אלבוים הערה: המאמר כולו מכיל ספויילרים על הסרט "התחלה" (Inception). אם עדיין לא ראיתם את הסרט במלואו, הדפיסו מאמר זה ולכו לראות. כשתסיימו, תוכלו לשלוף את המאמר ולהתחיל לקרוא. חלום או מציאות? הסרט "התחלה" נראה מבולבל במבט ראשון, אבל לאלה שביקרו בחלומות הצלולים או רשמו מעט חלומות יהיה קל להבין אותו, וניתן לראות כבר בהתחלה שיוצרי הסרט ביצעו מחקר רציני ביותר. חילוף הסצנות הלא רציף, הסיכונים המיותרים שנלקחו על ידי הדמויות וה"תירוצים" לפיתרונות, נעשו בצורה כל כך מדהימה, שהיה פשוט ומהנה לנחש מתי אנחנו צופים בחלום ומתי במציאות. "היגיון החלומות" שיחק תפקיד חשוב מאוד בסרט, ולכן נראה שסצנות רבות כל כך רצות כל כך מהר. זה מפני שהמשמעות לא באמת חשובה בחלומות. חשובה רק הכוונה. הירדמויות, מרדפים ומסעות שלא הוראו במלואם לא מצביעים על קיצור דרך קולנועי. במבט חד נוסף, ניתן לשים לב שבקטעי העירות ישנו מעבר רציף בין סצנה לסצנה, בעוד שבחלומות, הן מתחלפות במהירות ובמעבר לא רציף - בדיוק כמו בחלומות אמיתיים. כל אחד שרשם חלום פעם בוודאי הבחין בכך מיד. לפעמים כל מה שצריך כדי לספק את ההיגיון של החלום הוא תירוץ טוב. ותירוץ טוב יכול להיות גם "יש פה פינגווין, אז זה אומר שאני יכול ללכת על הקיר". זה אומנם חסר כל היגיון, אבל הכוונה מספיקה למוח, ואחרי תירוץ כזה תגלו שאתם יכולים לטפס על קירות. נשמע מסובך, אבל למעשה זה יותר פשוט מההתנהלות שלנו בזמן שאנחנו ערים. בדיקת מציאות בדיקת הזיכרון ("איך הגעתי לפה?") מככבת בסרט. שיחזור הצעדים אחורה עוזר מאוד לאתר שאנחנו בתוך חלום. מעבר לבדיקת הזיכרון, לכל דמות היה "טוטם" אישי שעזר לוודא האם הדמות חולמת או לא. אבל אל תמהרו להכין לעצמכם טוטם כזה. במהלך הסרט שאל אותי חבר: "מיכאל, איפה הטוטם שלך?" הושטתי את כף יד ימין לפניו ואמרתי: "הנה." ספרתי אצבעות מולו, היו שם חמש. הבדיקה הצליחה. יש כל כך הרבה בדיקות מציאות פשוטות (עיינו במאמר על בדיקות המציאות), ויש כמה סיבות שהן עובדות כל כך טוב ביחס לטוטמים המוצגים בסרט. קודם כל, הטוטם לא תמיד יהיה עלינו בחלום. עדיף לסמוך על משהו שתמיד יהיה בסביבה. דבר שני, המוח מתרגל מהר. טוטם יכול לעבוד בחלום בצורות רבות, אבל הוא לא בהכרח יגלה לנו שאנחנו חולמים. בכל מקרה עדיף להשתמש בצירוף של כמה בדיקות מציאות. והאם בדיקת המציאות של גיבור הסרט טובה? ממש לא. בין הנוראיות למעשה. בדיקת המציאות קובּ לוקחת כל כך הרבה זמן, שסביר שהוא יאבד את הריכוז במהלכה. היא עובדת נפלא מבחינה הוליוודית, אבל אינה פרקטית בכלל בחלומות מחוץ למסך הקולנוע. רחוק מהמציאות הסרט היה מצוין, באמת, הוא היה עשוי פשוט טוב. אבל יש תלונות, והן נועדו רק כדי להראות לנו שבמציאות זה הרבה הרבה הרבה יותר קל. נתחיל עם אותו המכשיר הצבאי שהפך את הסרט למדע בדיוני (לא הז'אנר המוצלח כדי לגרום לקהל להבין שחלומות צלולים זה דבר אמיתי). במציאות, אפשר להיכנס לחלומות של אחרים בלי כל התחשבות במרחק בין שני הישנים. אם שניים נכנסים לחלום צלול באותו הזמן, ניתן לקבוע מראש נקודה בה ייפגשו במהלך החלום. זה עובד נפלא כשישנים באותו החדר, אבל לא צריך להיות מחוברים לשום מכשיר. נמשיך עם הזמנים, שסודרו בצורה מופתית בדיוקה לצורך העלילה. בחלומות אמיתיים, הזמן שונה ממה שאנחנו תופסים אותו כשאנחנו ערים. לא ניתן לאמוד בדיוק כמה זמן חלום נמשך ובאיזה שלב, וכל חלום יתרחש באורך שונה. 5 דקות בחלום יכולות להיות 5 דקות, 20 דקות או אולי אפילו שנה. אין אפשרות לקבוע את אורך הזמן שיתרחש בתוך חלום. זה די דומה לקביעת אורך הזמן בכתיבת סיפור. קחו לדוגמה את הטקסט: "במהלך שנת הלימודים הבאה, הצליח דני להתאמן על חלומות בכל יום. התלהבותו הרבה אפשרה לו להמשיך ולהתאמן כך במשך שנתיים נוספות". והנה, בשתי שורות קצרות חלפו להן 3 שנים. ונסיים עם הלימבו המאיים. ניתן לתאר את הלימבו כסוג של תרדמת, שבמציאות אולי לא תיארך יותר מזמן שינה ממוצע. ומעולם לא שמעתי על מישהו שנכנס לתרדמת במהלך חלום, אבל, נו, כל יום המדע מגלה משהו חדש. המוח שלנו נוקט כל כך הרבה אמצעי הגנה לפני החלימה, שבאמת, אין כל סכנה אמיתית, לא משנה כמה עמוק נרד. להפך, פסיכולוגים מסורתיים מעודדים ירידה לעומקי הנפש בטענה שניתן רק להרוויח מהדבר. יותר קרוב ממה שחשבנו אבל עם כל התלונות, הסרט עדיין עשוי בצורה נפלאה, ומתאר את החלומות בצורה מדויקת ממש. השפעת המציאות על החלומות גם כן עשויה בצורה פשוט מדהימה. ניתן לראות זאת בסצנות בהן סטירה במציאות הדפה את הדמות החולמת באוויר בתוך החלום, או ריחוף ממושך בתוך הרכב הנופל גרם לחוסר כבידה בשלב עמוק יותר בסצנת המלון. בוודאי נתקלתם במקרים בהם מוזיקה במציאות הפכה בחלום לרדיו שלא מצליחים לכבות, או מזגן מקפיא שהפך למסע בשלגים. עיבודים טובים נוספים לתקריות מציאותיות ניתן לראות בסצנות של חלום בתוך חלום, ניסיונות כושלים להתעוררות, ההתעוררויות הכוזבות, ותחושת הנפילה. וישנה גם תחושת החנק הנוראית כשכבר נמאס ורוצים להתעורר, שהחלה להופיע ברובדים השלישי והרביעי, אותה (אני מניח) רק חולמים מנוסים הצליחו להרגיש. לפעמים, כשאנחנו שוחים עמוק מדי, אנחנו רק רוצים לצאת החוצה כדי לנשום שוב. יש עוד המון מה להסביר ולפרט על הסרט, אבל אני אחסוך במילים. בפעם הבאה שתראו אותו, נסו לעקוב אחריו כחולמים. תוכלו לגלות משהו חדש בכל פעם. ...אה כן, והשאלה הגדולה. האם הטוטם ממשיך להסתובב בסוף הסרט? עם כל הרצון הטוב להשאיר לנו סוף פתוח, התשובה ברורה מאליה. מעבר לעובדה שהילדים לא גדלו ובגדיהם לא השתנו, המעבר בין סצנת החלום ברובד העמוק ביותר לבין ההתעוררות במטוס היה חד ופתאומי. הוא הזכיר מאוד התעוררות כוזבת. קובּ קם במטוס והמשיך ללכת כאילו לא קרה דבר, בעוד שלאורך הסרט, בכל פעם שהתעורר, כל העולם היה יכול לקפוץ - הוא היה עוצר הכול, תופס שולחן וקצת שקט, זורק את הטוטם, ודבר ראשון מוודא אם הוא חולם או לא. הוא שכח את הבדיקה עד שהגיע הביתה - מה שאופייני מאוד להתעוררויות כוזבות. וברגע שכן ביצע את הבדיקה, דעתו הוסחה במהלכה - מה שאופייני מאוד לבדיקות ארוכות. אבל זה מה שיפה בחלומות - לכל אחד יש את הסובייקטיביות שלו. אז עד הסרט הבא...

0Pandemonium0

New member
אז זה מה שרציתי לשאול.

גם לגבי טוטם, שבאמת כמו שאמרתי לא נראה לי כמו השיטה הכי בטוחה. וגם לגבי מה שקוב אמר על לנסות להיזכר איך הגעת למקום מסוים. זאת לא בדיקת מציאות טובה? לנסות להיזכר איך הגעתי למקום כלשהו? מה שאמרת לגבי הסצינה האחרונה, וואו. לא חשבתי על זה. ועוד אמרתי לחבר שלי שזה נורא ברור שהטוטם מסתובב רק בשביל המתח, וכמובן שקוב התעורר וחזר לעולם האמיתי והכל בסדר. ופתאום אתה מזכיר את הילדים, שלא גדלו בכלל. אבל אי אפשר לדעת. אף אחד לא אמר שהוא נעדר מהבית שנים על גבי שנים. אולי רק כמה חודשים או שנה, והילדים במקרה לבשו את אותם בגדים שלבשו כשהוא עזב. אי אפשר לדעת.

Amaterasu

New member
תשובות

לגבי הטוטם, זו בדיקה ממש גרועה - בגלל שהיא כל כך ארוכה. תוכל לקרוא באתר שלי את המאמר על בדיקות המציאות: https://sites.google.com/site/lucidintro/articles/s3reality יש שם הסברים על בדיקות הרבה יותר מוצלחות. ביניהן יש את בדיקת הזיכרון, שדווקא עובדת מצויין. זה סרט הוליוודי, לא היו יכולים לעשות את זה פשוט מדי, טוטם שמסתובב הרבה זמן יוצר את המתח המושלם בשביל הסרט. אם תספור אצבעות בסתמיות זה לא יעשה טוב למתח.

0Pandemonium0

New member
קראתי את המאמר. תודה רבה.

אני לא כל כך סומך על ספירת אצבעות, אתה יודע? אני חושב שבחלק מהחלומות יכול להיות שיהיו לי חמש אצבעות, ואז מה הרעיון? זה כמו צבע שיער. לבדוק את צבע השיער שלי. ברוב החלומות, הוא כרגיל. אני לא מופיע בחלומות שלי כבלונדיני או ג'ינג'י או בעל צבע שיער אחר. אז בדיקה כזאת מיד תיכשל, כי גם אם אבצע אותה בזמן חלום אני אסיק שאני ער, הרי השיער בצבעו הרגיל, ופספסתי חלום צלול. בנוסף, יש לי שאלה. אני משתדל לערוך בדיקת מציאות בכל פעם שאני מתעורר. אלא שיש חושך בחדר, וקשה לערוך בדיקת מציאות בחושך. אתה לא יכול להבחין בפרטים בחדר, אתה לא יכול לקרוא טקסט, ואין לי שעון דיגיטלי. זה מאלץ אותי לערוך את בדיקת מתג האור: לקום מהמיטה ולהדליק ולכבות את האור מספר פעמים. אם האור נדלק ונכבה בהתאם למצב המתג, אני ער. אבל שוב, זו בדיקה שמאלצת אותי לקום וללחוץ על מתג האור. לפעמים, כמו שאתה בטח יודע, אין כל כך חשק לקום מהמיטה כל כך מהר, ואז במקרה של התעוררות כוזבת אני פשוט שוכב במיטה עד שאני מתעורר באמת, ולא הספקתי לבצע את הבדיקה. בנוסף, לא בכל המקומות אפשר לקום ולשחק עם המתג. מה אם אני ישן עם עוד אנשים בחדר? מה אם אני בטבע ואין שם מתג?

Amaterasu

New member
עיוורון בחלומות

קודם כל, בדיקת ספירת האצבעות עובדת מעולה, אתה לא תדע עד שתנסה. אני משתמש בה באופן קבע, וגם אם יש 5 אצבעות, תנער את היד ותבדוק שוב. זה משתנה כל הזמן - בגלל שאתה רוצה שזה ישתנה. כל בדיקה תעבוד אם תרצה שהיא תעבוד, ותיכשל אם תרצה שהיא תיכשל. זה חוק בסיסי לגבי כל בדיקות המציאות - תמיד תרצה בתוך תוכך שהבדיקה תגלה שאתה חולם. תרצה שיהיו שם 6 אצבעות, ויהיו שם 6. תנסה תמיד לספור אצבע שישית. עכשיו, איך זה קשור לעיוורן בחלומות? פשוט, אצבעות אפשר למשש! זו בדיקה שאתה יכול לעשות גם בעיניים עצומות. נסה למצוא אצבע שישית. הצלחת? אתה חולם. שתי דרכים יעילות לחזור לראות בחלום: 1. ריצה. רוץ מהר מהר מהר, זה יסיח את דעתך ותחזור לראות בלי לשים לב בכלל. העיוורן נוצר בגגל פחדים פנימיים או לחצים מכל הנושא של החלומות, במיוחד בפעמים הראשונות. ריצה ומעבר לפעולה אחרת צריכים להיפטר מזה. 2. פתיחת עיניים. כן, נשמע מה-זה קל, אבל לא. נסה לפתוח את העיניים עם הידיים שלך, כאילו יש עליהן סלוטייפ או משהו ואתה מוריד אותו. בהתחלה חשבתי שזה ממש מטומטם, עד שזה קרה לי בחלום ועבד כמו קסם. כל מה שצריך זה "תירוץ" כדי לחזור לראות, וזה תירוץ מושלם. נסה את זה.

0Pandemonium0

New member
עוד דבר שרציתי לשאול, ושכחתי.

אני עושה בדיקות מציאות בכל פעם שאני נכנס לחדר או יוצא מחדר. השאלה שלי היא האם מומלץ לבצע תמיד את אותה בדיקה? כי מה שאני עושה זה פשוט מבצע את כולן, או את מה שאפשרי באותו רגע. למשל אם אני יוצא החוצה אין מתג, אז אני לא מנסה לכבות או להדליק את האור, כי אני לא יכול. אם יש מראה בחדר שאליו נכנסתי אני מיד מסתכל בה. בראש אני בודק שכל הפרטים בחדר הגיוניים וכל הריהוט נמצא במקומו, שהצבעים נכונים. אני גם סופר את האצבעות, משחזר איך הגעתי לחדר, קורא כל טקסט שאני מוצא. בקיצור, הכל מהכל מהכל. מה אתה אומר? האם זה יוביל לאנשהו או שאני צריך להתרכז בבדיקה אחת, ספציפית, ולבצע אותה? חשבתי לשאת על עצמי תמיד מראה קטנה כדי שאוכל בכל חדר לבצע את הבדיקה של הסתכלות במראה.

Amaterasu

New member
פיזור אנרגיה

המורה שלי היה אומר שאתה מפזר את האנרגיה אם אתה מנסה לעשות יותר מדי דברים בבת אחת. אני מסכים - מניסיון אישי. תמצא 2-3 בדיקות שאתה ממש אוהב ומתחבר אליהן. כל אחד מעדיף בדיקות אחרות. אני אישית מאוד אוהב את בדיקת האצבעות ובוטח בה. באותה המידה, נראה לי לפי ההודעות שלך שאתה אוהב את בדיקת מתג האור. אם אתה בוטח בה, תמיד יהיה לך מתג אור כשתצטרך אחד. תבחר לך 2-3 בדיקות שאתה ממש אוהב ותעשה רק אותן. אין צורך לעשות יותר בדיקות מזה בכל פעם, והצורך לחזור על בדיקה מגיע רק אם אתה חושד בבדיקה הקודמת, או להפך, לא חושד בכלל - אז צריך לעשות עוד בדיקה בדחיפות. תחשוד כל הזמן!

makron2

New member
פתרון לבדיקה טובה בחושך...

לבדוק אם אתה יכול לנשום שהאצבעות סותמות את האף *לבדוק טוב - הבדיקה הזו תמיד עובדת אצלי.

0Pandemonium0

New member
אז ניסיתי לבצע מיילד, בפעם הראשונה.

אף פעם לא עשיתי את זה, ולא הצלחתי להיכנס לחלום צלול, אבל האמת שזה הוביל לכמה חלומות מאוד מאוד מוזרים והיה די נחמד. קודם כל הלכתי לישון ל-4.5 שעות בערך. הייתי אמור לקום בחמש. התעוררתי קצת לפני הזמן, כך שישנתי אולי ארבע שעות, וכשהתעוררתי רשמתי במחברת את החלום האחרון שזכרתי. והוא נראה כך: חלום, יום שני, 16/8/10, 4:16: חושך. אני בחדר אצל אבא, שוכב על הספה. (זה החדר שבו נרדמתי, ושבו אני ישן תמיד. כלומר, התעוררות כוזבת) עסוק בניסיון לבצע מיילד. אני מתעורר, מתיישב בחושך ורושם את החלום האחרון שלי, ומדבר אל מישהו. אני אומר לו שאבא אמר שזה החלום השלישי. אני לא יודע למה אני מתכוון. ואז אני אומר "רגע, אבל אולי זה בעצם החלום הרביעי כי זאת התעוררות כוזבת?" ואני מחליט לבצע בדיקת מציאות בעזרת מתג האור שבחדר. אני לא מספיק, כי עוד לפני שקמתי מהמיטה, אני מתעורר באמת. אני אוהב את החלום הזה, כי הוא מרתק. ממש חלמתי על זה שאני מנסה לבצע מיילד והכל. יכול להיות שהתאמצתי כל כך עם המיילד הזה, ולכן לא הצלחתי? התעוררתי לשעה וקראתי קצת על חלומות צלולים. קראתי גם ספר וגם את החלום הזה, והלכתי לישון שוב. זכרתי את החלום האחרון הנ"ל ודמיינתי את עצמי מחליט לבצע את בדיקת המציאות, אבל לא מתעורר, אלא קם מהמיטה, מדליק את האור והוא לא נדלק. ואז אני מבין שזה חלום. חזרתי בראש על הסצינה הזאת, הרבה פעמים. לאט לאט חדרו לי תמונות אחרות לראש וכל פעם התאמצתי לשמור על הסצינה שבה אני נכשל בבדיקת מציאות, עד שהיא אבדה ונרדמתי.:-\ בו זמנית, הרגשתי גם איך הגוף שלי נעשה נורא נורא כבד. הגפיים בעיקר. הידיים שלי פשוט היו כבדות. הרגליים היו כבדות. לא רציתי להזיז אותן כדי לא לשבור את התחושה הזאת. נרדמתי שוב והתעוררתי כל שעה בערך. כל פעם שהתעוררתי ביצעתי בדיקת מציאות, ובכולן הצלחתי. הייתי ער. זכרתי כל מיני סצינות מחלומות קצרים. זה לא מפתיע, בהתחשב בזה שישנתי רק שעה כל פעם. אלה היו חלומות מעניינים מאוד, אבל לא את כולם כתבתי. רובם התרחשו בבית, ברובם הופיעו בני משפחה, וברובם דיברתי אל דמויות שלא ראיתי. כל כך הרבה אלמנטים חזרו במרווחי זמן קצרים כל כך, ואני מאמין שהנסיון למיילד גרם לזה. יכול להיות שזה שינה ככה את החלומות שלי? פעם אחת כבר הרגשתי חצי ער תוך כדי החלום, אבל הגוף שלי היה משותק. כשזה קורה לי אני בדרך כלל מנסה לפתוח את הפה, וזה מה שעשיתי גם הפעם. זה היה קשה בגלל השיתוק אז נאלצתי להתאמץ, עד שהצלחתי. אז כבר הייתי ער. פעם אחת התעוררתי מהטלפון, באמצע חלום יפהפה. חבל. אחרי זה נרדמתי למשך כמה שעות, ואז אבא שלי העיר אותי. חלום צלול לא יצא לי, אבל אני כן מרגיש שמשהו בחלומות ובתחושות שלי השתנה. גם בשלב ההיפנוגוגי. תקנו אותי אם אני טועה. האם התקדמתי בדרך לחלום צלול? מה אתם אומרים?

makron2

New member
המלצה...

אם אתה קורא טוב אנגלית קרא את הספר Stephan LaBerge - Exploring the World of Lucid Dreaming קל למצוא אותו להורדה ויש בו פרוט מדוייק לגביי המיילד והסוגים של סימניי החלום.

0Pandemonium0

New member
המיילד הלילה לא עבד בכלל, ואני לא זוכר אף אחד

מהחלומות שלי. אוף.
זה מהעייפות? זה מהתרגשות? אולי לא מומלץ לבצע מיילד לילה אחרי לילה? כי אני מתכוון לבצע מיילד גם הלילה. כל כך מסתכל...

למעלה