Inburgeringscursus

MafistoCat

New member
Inburgeringscursus

מכתב ארוך קיבלתי אודות ה-inburgeringscursus ממשרד ההגירה. הנושא העיקרי במכתב - כסף כמובן, ומה יקרה אם לא אשתתף בקורס (כן, גם בהולנד מפרקים משפחות). מי מכם התנסה בחוויה ? מה דעתכם ?

azardevlieger

New member
לא התנסיתי בחוויה אבל כמה עצות

אני חושב שאתה מפספס את הכוונה של המכתב. הכוונה של הקורס לגרום לזרים שמגיעים לכאן ללמוד את השפה וע"י כך להגדיל את הסיכוי שלהם להשתלב בחברה. זה קצת דומה לאולפן בארץ, רק בלי האיומים. אם יש לך בעיה לשלם את הקורס תודיע בעיריה שיש לך בעיה עם התשלום. התשלום משתנה בין עיריה לעיריה, לדוגמא ראיתי שבעיר מסוימת במידה ועברת את המבחן אתה מקבל את כל שכר הלימוד בחזרה. במקום אחר אתה יכול להלוות את הכסף ולהחזיר בתשלומים.

MafistoCat

New member
מעט מהידוע לי על הקורס

דבר ראשון, לא מדובר בקורס שפה. לא מלמדים בקורס דקדוק או הגייה וגם לא אוצר מילים. מטרת הקורס היא להסביר למהגר את כללי ההתנהגות, הנורמות, הדרישות, המחוייבות וגם הזכויות בחברה ההולנדית. כל זאת על מנת שהמהגר ישתלב בחברה, בעיקר מבחינה תעסוקתית, כמו שכתבת. לא רק מהגרים שמגיעים להולנד נאלצים לעבור את הקורס, גם אנשים שכבר גרים בהולנד 10 שנים יותר, שילדהם נולדו במדינה והם דוברי הולנדית רהוטה. אני לא יודעת איך מרגישים אותם אנשים, עלבון ? השלמה ? יתכן שניהם. עניין נוסף המשפיע מאוד על הלחץ לשלוח מהגרים לקורס הוא אובדן דור "הבייבי בום" לטובת פנסיה. עובדים אלו, בני 60-65 ימצאו בשנה-שנתיים הקרובות את מקומם אל מחוץ למערכת, אותה מערכת בירוקרטית ענפה אשר הם עצמם יצרו אחרי מלחמת העולם ה-II. הלחץ מבחינה כלכלית על המדינה יהיה אדיר, והם מנסים להבטיח אחוזי אבטלה נמוכים ותשלום מיסים רציף. אבדוק בעירייה בנוגע להחזר כספי כשעוברים את המבחן

TatyBar

New member
כמה שאלות בבקשה

מה העלות שאתה מדבר עליה? ומה הסטטוס שלך שם? האם זה הקורס שצריך לעבור לקראת המבחן שנדרש במשך שלוש שנים מהמעבר..? והאם הם באמת מגרשים את אלו שלא עשו את המבחן או שנכשלו בו? נראה לי כל כך לא הומני לעשות דבר כזה שהם לא יעיזו לממש את האיום... לא ככה? ומה מצריך הקורס? כמה ימים? כמה פעמים בשבוע? ומה אם יש לך עבודה במשרה מלאה...?

MafistoCat

New member
בבקשה

הקורס מסובסד ע"י הממשלה וישנה השתתפות עצמית של כ-270 יורו (כיום, יתכן שבינואר המחיר יעלה). בעיריות מסויימות קיים החזר של הסכום הנ"ל במידה ועברת את הקורס. לא בכל עירייה מתקיים קורס לכן ניתן להוסיף לחשבון גם את הנסיעות לעיר הקרובה. כן, הקורס הוא ההכנה לאותו מבחן מדובר. הקורס מתקיים במתכונת של פעמיים בשבוע בשעות הערב, כ-3 שעות. לא פשוט למי שעובד משרה מלאה/משמרות ערב/סטודנט/הורה אך זו חובה, גם למי שאין בכוונתו להתאזרח. יוצאים מן הכלל הם תושבי הולנד בעלי אזרחות גרמנית או בלגית. ניתן ללמוד חלק מן הקורס בבית דרך אתר האינטרנט, עדיין לא מצאתי מידע בנוגע להאם יש משמעות למספר ההעדרויות במהלך הקורס. מבחינת קושי הבחינה: המבחן מיועד גם למהגרים ללא השכלה תיכונית כלל, אחוזי ההצלחה עומדים על כ-80%. ולעניין הגירוש: הומני או לא הומני, הגיוני או לא הגיוני, גם בהולנד זה קורה. זה לא ממש גירוש אלא אי-חידוש תושבות, מה שמאלץ אנשים לחזור לארץ מוצאם. וגם, לא נשלה את עצמנו ונאמין כי קיים שיוויון בין המהגרים עצמם, אלו ממדינות המערב (גם ישראל) אשר בני/בנות זוגם ילידי הולנד, ואלו המחפשים מקלט עם כל משפחתם הענפה מהחיים באפגניסטן.

למעלה