important question

Oribius

New member
important question

i'm rigt now in china for 4 mont halready and im planning to go back to israel soon . When i got here i had only a small backpack and big bagpack , both of them weight maybe 15 kilo together . But now after shopping in China i have additional 2 suitcases , each one 20 kilo , so when i go to the airplane i will have about 50 kilo . i know 20 kilo is allowed to get on board and then you pay fine for each extra kilo you have . my question is how much El Al will charge me for the extra weight ? it's about 30 more then allowed if im correct . sorry for miss spelling but im in a hurry ...

Gefen

New member
כשטסנו עם אל על

מת"א לבנגקוק, היה לנו משקל עודף של 100 ק"ג בערך. גבו מאתנו בערך 10 דולר על כל ק"ג, כך ששלמנו 1000$ בשדה... לא היתה ברירה (האלטרנטיבה היתה להשאיר שתי מזוודות מלאות ספרים.דסקים.אוכל ועוד....) אז שלמנו את ההון כסף הזה. עצתי לך- תברר עם משרדי אל כל בסין במה זה כרוך - בת"א אם אתה שולח קודם את המזוודות (בסידור המיוחד שיש להם לפני הטיסה) זה הרבה יותר זול- בערך דולר או שניים לק"ג, ואז זה סביר לגמרי. אולי יש שירות טרום טיסה גם אצלך, שווה בדיקה. ואם אין וזה הולך להיות יקר- אז כדאי לשלוח בדואר את הציוד בדרך אחרת לארץ, כדי שלא יעשקו אותך כפי שעשו לנו. גפן

ננסנס

New member
קבל...

לינק ישיר לשאלתך... וגם
ואפילו

רועי אפ

New member
תלמד ללחוש......./images/Emo24.gif

ליד הצ'ק אין תלחש משהו כמו "אני בשליחות ישירה של אריק", "אני אדבר עם השגרירות שבוע הבא". אם ישאלו איזה אריק ולמה שגרירות ? הלך עליך ותצטרך להגיד "אהה, זה אריק מהקיבוץ" ו "השגרירות זה בגלל שאיבדתי את הפספורט". ייתכן, ורק ב"מקרה" יחשבו שאתה "מישהו" אחר ולא רק שלא יחייבו אותך, אלא גם תקבל אפ גרייד לביזנס. זה תלוי אם בא להם לעשות לך הנחה או לא. ככה זה באל על.

gozala

New member
מעתיקה תשובה ../images/Emo127.gif

היא מופיעה אצלי ב"כרטיס" אבל בפורום אינה מופיעה משום מה, אז: נדמה היה לי שבטיסה מעל אוקיינוסים אין הגבלה במשקל והעיקר - שתי מזוודות! פעם אחרונה כשחזרתי מקנדה יצאתי בעור שיני עם הסיפור הזה, כל מזוודה שקלה מעל 30 ק"ג. הסבירו לי שהסבלים פשוט לא יהיו מוכנים לסחוב את המזוודות. אם יש לך 50 ק"ג בשתי המזוודות נראה לי שאתה יוצא מזה. נדמה לי (ולא רוצה לסבך מישהו במילה) שבטיסות טראנס מותר 30 ק"ג למזוודה. אז אם יש לך 50 ביחד, עדיין לא הגעת למשקל המותר. ניתן גם להרים טלפון לסניף אל על שם ולשאול! יש לי כיור כפול בקנדה, הוא שוקל גורנישט, הכיור הוא מנירוסטה. אבל בקופסה בגודל מזוודה, ואני שואלת את עצמי אם יחשיבו אותו כ"מזוודה"... אבל אני לא בטוחה בדיעבד שאמצא את התשובה כאן, זו שאלה רטורית ככל הנראה.

DaphneZ

New member
בוודאי שיש הגבלות

בטיסות טראנס-אטלנטיות ההגבלה היא לשתי מזוודות לנוסע + מזוודה קטנה שאפשר לקחת למטוס. עד 32 ק"ג לכל מזוודה גדולה ועד 8 ק"ג למזוודה הקטנה. בטיסות קצרות יותר (תל-אביב - אירופה למשל) מותרת מזוודה אחת לנוסע במשקל של עד 20 ק"ג + מזוודה קטנה למטוס עד 8 ק"ג. אפשר לקרוא באתר של אל-על את התקנות.

Oribius

New member
thank you

thanks every one for the answers. so from what i understand if im going from china to tel aviv i can take a personal bag with 8 KG and two suitcases in the airplae ,each one with 32 KG - that is 64 KG both . well i hope this is the way El Al do it so i dont pay a high fine ... i will call anyway to el al support line and ask to make sure thanks every one ....

az ma

New member
כל זה נכון לגבי טיסה טראנס אוקיאנית

אבל מה אם אל על יחליטו לטוס דרך איראן, עיראק וסוריה?

gozala

New member
דפנה למעשה אישרת אותי ../images/Emo127.gif../images/Emo140.gif

חששתי שאסבך את הבחור עם תשובה לא נכונה. אז אם בטיסת טראנס מותר 32 כפול שתי מזוודות יש לו עדיין אשראי במשקל. כל הסיפור שלי בסך הכל מלפני פחות מחדשיים, אבל אני די סנילית כנראה.

DaphneZ

New member
לא בדיוק

כי את כתבת שאין הגבלה על משקל, וכן יש הגבלה על משקל פשוט נתתי את המספרים הנכונים...

17205

New member
מסין טרנס אטלנטי ??? ופרוט המגבלות

תברר טוב טוב אם זה טופס, אני עדין לא הייתי במזרח אבך כמו שאני מכיר את הגלובס מסין לישראל לא עוברים דרך האטלנטי, לדעתי מקצרים דרך הקוטב הצפוני.-----------מה שאני עשיתי פעם בטיסה מאירופה אחרי שאשתי נשארה עוד כמה ימים ושלחה איתי כל הקניות והכביסה המלוכלכת. אז העברתי משקל לנוסעים אחרים. אתה אפילו לא חייב לרשום את החבילות על השם שלהם, פשוט מספיק שישראלים אחרים שיש להם "חוסר" משקל יגידו שהם מסכימים. יכול להיות שמהמזרח כולם חוזרים עמוסים ומלאים. ----------לגבי החוקים בטרנס אטלנטי, בדקתי לפני שהגעתי את המגבלות והם כדלקמן: מותר 2 מזודות שכל אחת מהם עד 32 קילו אבל יש עוד חוק הסכום של האורך רוחב וגובה צריך להיות קטן מ 160 ס"מ. אז לכל מי שלא שכח חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, מקסימום נפח מתקבל כאשר רוחב=גובה=אורך, זאת אומרת קוביה, אז כדי לנצל עד הסוף את הנפח הכי כדאי לקחת ארגזים של מסך 17 אינץ, --------כמו שכתבתי בהתחלה לא בטוח שזה לוקח עבור סין --------לדעתי חברות התעופה מנצלות את זה שאתה מגיעה ברגע האחרון ואין לך ברירה. אז אני כבר מכיר אנשים שסיכמו מראש על מטען עודף ואז אתה משלם הרבה פחות ולפעמים אפילו כלום לא. ותבדוק אפשר גם לשלוח בדואר ---נסיעה טובה

gozala

New member
הוי, ../images/Emo4.gifנכון!../images/Emo127.gif

כל הסיפור שלי מלפני חדשיים בסך הכל, אני פשוט סנילית! אמרו לי אז בנמל את המשקל המותר, אבל בדיוק לא זכרתי. בכלל לא השלמתי פרטים: היו לי שתי מזוודות: אחת מהשתיים 38 ק"ג ועוד תיק שנחשב כמזוודה... ותיק יד עם שני מחשבים ניידים שמשום מה עבר 16 ק"ג וכל זה עם כרטיס מיוחד שהפעם לא עזר לי! בסופו של דבר אכן ניצלתי בעור שיני כי עברתי עם יותר מ-100 ק"ג. הקלדתי שאישרת אותי ... כשלמעשה האינפורמציה נשארה לי בראש.

gozala

New member
דפנה אנא קראי שוב ../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo160.gif

אם יש לך 50 ק"ג בשתי המזוודות נראה לי שאתה יוצא מזה. נדמה לי (ולא רוצה לסבך מישהו במילה) שבטיסות טראנס מותר 30 ק"ג למזוודה. זה ציטוט מההודעה שלי. בטיסות טראנס-אטלנטיות ההגבלה היא לשתי מזוודות לנוסע + מזוודה קטנה שאפשר לקחת למטוס. עד 32 ק"ג לכל מזוודה גדולה ועד 8 ק"ג למזוודה הקטנה. זו ההודעה שלך. בדיעבד אכן קיבלתי ממך גיבוי. אני פשוט לא בטוחה בעצמי כי ניכוותי קשות בפורום אחר (מאיזו תגובה), והנכווה ברותחין נזהר בפושרין.

17205

New member
מסין טרנס אטלנטי??? ועוד מגבלות

תברר טוב טוב אם זה טופס, אני עדין לא הייתי במזרח אבך כמו שאני מכיר את הגלובס מסין לישראל לא עוברים דרך האטלנטי, לדעתי מקצרים דרך הקוטב הצפוני.-----------מה שאני עשיתי פעם בטיסה מאירופה אחרי שאשתי נשארה עוד כמה ימים ושלחה איתי כל הקניות והכביסה המלוכלכת. אז העברתי משקל לנוסעים אחרים. אתה אפילו לא חייב לרשום את החבילות על השם שלהם, פשוט מספיק שישראלים אחרים שיש להם "חוסר" משקל יגידו שהם מסכימים. יכול להיות שמהמזרח כולם חוזרים עמוסים ומלאים. ----------לגבי החוקים בטרנס אטלנטי, בדקתי לפני שהגעתי את המגבלות והם כדלקמן: מותר 2 מזודות שכל אחת מהם עד 32 קילו אבל יש עוד חוק הסכום של האורך רוחב וגובה צריך להיות קטן מ 160 ס"מ. אז לכל מי שלא שכח חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, מקסימום נפח מתקבל כאשר רוחב=גובה=אורך, זאת אומרת קוביה, אז כדי לנצל עד הסוף את הנפח הכי כדאי לקחת ארגזים של מסך 17 אינץ, --------כמו שכתבתי בהתחלה לא בטוח שזה לוקח עבור סין --------לדעתי חברות התעופה מנצלות את זה שאתה מגיעה ברגע האחרון ואין לך ברירה. אז אני כבר מכיר אנשים שסיכמו מראש על מטען עודף ואז אתה משלם הרבה פחות ולפעמים אפילו כלום לא. ותבדוק אפשר גם לשלוח בדואר ---נסיעה טובה

gozala

New member
עו יתברר שאנחנו טוחנים כאן מים|טיפה

אם זו לא טיסה טראנס...

Ho Oh

New member
מליצה לך לעשות כפי שגפן הציעה

ללכת לעשות את ה- early check in כי שם הם פחות מחמירים. יש דלפק של אל על באירפורט אקספרס (זו הרכבת לשדב התעופה) ואתה צריך לקנות כרטיס לרכבת כדי להיכנס ולעשות את ה-check in .האם כי אתה לא חייב לקחת את הרכבת לשדה התעופה באותו רגע של ה- check in, תוכל אח"כ לצאת ולהסתובב עוד בהונג קונג עד לזמן הטיסה. בהצלחה.

important question???

ואני כבר חשבתי שהולכים לשאול אם צריך או לא צריך לתקוף את עירק. לא important ולא נעליים.

למעלה