ריטילין

MORRLI111

New member
../images/Emo99.gifריטילין

יש לי ילדה בת 4 מאובחנת עם הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות שנמצאת בגן מיוחד שפתי שהצצות הפרא רפואי והגננת ממליצים להעביר את הילדה לגן משולב רק עם ריטלין עקב הסחת הדעת מכל דבר או להשאיר בגן מיוחד עוד שנה ללא תרופה הילדה חכמה מאוד ובעת קליטה מהירה ואני פוחדת שנעקב את הילדה בגן מיוחד עם מעט ילדים שאלתי היא באיזה גיל מתחלים לתת ריטלין והאם כדי בכלל מבחינה רפואית

liat555

New member
אני רק יכולה לספר לך על ילד שאני

מכירה שהוא בגן חובה בגן שפתי שמאוד עזר לו ובשנה הבאה הוא עולה לכיתה א רגילה. בכדי לעשות את המעבר לקל יותר הוא מגיעה לגן חובה רגיל פעם עד פעמיים בשבוע להכיר את הילדים ולהשתלב לגבי רטלין שמעתי גם על ילדים בני 3 שמקבלים

אני לא הסכמתי..

לא הסכמתי שבני יהיה בגן שפתי, אומנם הוא היפראקטיבי ויש לו בעיות קשב וריכוז אבל לא הסכמתי, בני לומד בגן רגיל והוא עולה לכיתה א' עם כול ילדי הגן, אני לא חושבת שישנה סיבה להעביר אותו, מבחינת רמת אינטלגנציה הוא אובחן עם אינטלגנציה מעבר לגילו {בן שש וחודשיים}.. לגביי הריטלין ידוע לי שלא נותנים לפני גיל 6 אבל ישנם מיקרים יוצאים מהכלל כדוגמת הבן שלי שהתחיל לשתות רייטלין חודש לפני גיל 5 אומנים הנוירולוג קצת היסס אבל לבסוף החליט שאין מנוס, התרופה הזו הצילה את החיים שלנו, פשוט כך, בכול פעם שאני קונה אותה אומנים זולגות לי קצת דמעות אבל אני שלמה עם עצמי ועם החלטתי, בזמן שבני תחת השפעם רייטלין אזי הוא מתפקד כמו כול ילד נורמאלי ואני שמחה על כך.. לגביי גיל 4 טרם שמעתי שנתנו רייטלין בגיל כזה, אולי שוב יש מקרים יוצאים מין הכלל, תתיעצי עם הנוירולוג הוא יוכל לתת לך תשובות מדוייקות יותר מאשר איתנו.. בהצלחה!! והכי חשוב..תהיי חזקה..

zivadina

New member
ריטלין בגן

לא ברור לי מי אבחן את הילדה. בכל מקרה, בגיל זה עדיף להתייעץ עם רופא התפתחות הילד ולנהוג לפני המלצותיו. ריטלין הוא הטיפול היעיל ביותר בהפרעת קשב ורכוז מזה 70 שנה, ועד שימצאו משהו יעיל יותר, כולנו כאן ממשיכים לתת אותו לילדינו. לא נהוג לתת ריטלין לפני גיל 5, אבל שמעתי על מקרים מיוחדים שכן נותנים. לכן, כדאי מאוד לשמוע את שיקול דעתו המקצועי של רופא התפתחות הילד שמבין היטב בהפרעת קשב ורכוז. את מוזמנת לקרוא במאמרים שלנו של הפרעת קשב ורכוז בגיל הגן.

למעלה