טוב אז בקצרה...../images/Emo9.gif
קודם כל אני אשים פה את השיר, ככה יהיה יותר נוח: כהה כהה ביצוע: שלום חנוך ורוני פיטרסון מילים ולחן: שלום חנוך ישנו אגם כחול כחול עמוק עמוק בתוך עינייך שרועה בחול, שרועה בחול שם ציפור יפת כנפיים ואין גלים שם באגם ולא חיה ולא אדם וגם אני אינני שם פתאום פתאום הכל כהה כהה עכשיו איני רואה יותר עכשיו איני רואה ירד הלייל שחור שחור עמוק עמוק בתוך עינייך טובלים באור, טובלים באור רק שיער שם וידיים ואין ירח שם עכשיו ולא נצנוץ ולא כוכב וגם אני אינני שם, פתאום פתאום הכל כהה כהה עכשיו איני רואה יותר עכשיו איני רואה ישנו אדם צוחק צוחק עמוק עמוק בתוך עינייך עמוק עמוק, הרחק הרחק ואת מולו, אתם בשניים והאדם מפנה ראשו ומסתכל אלי משם והוא צוחק אלי משם, פתאום כן פתאום הכל כהה כהה עכשיו איני רואה יותר עכשיו איני רואה אז הרעיון הכללי זה שהוא אוהב מאוד מישהי, אבל אז הוא קולט שהיא לא אוהבת אותו יותר, זאת אומרת פעם הם היו ביחד אבל יום אחד היא פשוט הפסיקה לאהוב אותו ואפילו הלכה לאחר... בהתחלה הוא לא שם לב לזה והעיניים שלה נראות לו כמו אגם כחול שזה משהו טהור. אבל אז הוא קולט שבעצם הוא לא רואה בעיניים שלה כלום, זאת אומרת שהיא רוצה להיות לבד, ויותר מאוחר הוא מבין שיש לה מישהו אחר. אז כשהוא קולט את זה הכל נראה לו כהה כהה - הכוונה הכל נראה לו אפל, חשוך, בלי תקווה... הוא גם אומר את זה בשיר "ירד הליל שחור שחור/עמוק עמוק בתוך עינייך" ואחרי זה הוא אומר "ואין ירח שם עכשיו/ולא נצנוץ ולא כוכב/וגם אני אינני שם פתאום", זאת אומרת שהעיניים שפעם נראו לו כחולות וטהורות הן עכשיו שחורות כמו הלילה, אבל בניגוד ללילה שיש בו קצת אור מהירח והכוכבים, בעיניים שלה אין אפילו נקודת אור אחת, הוא כבר לא מצליח למצוא בה דבר טוב אחד. בסוף השיר הוא אומר "ישנו אדם צוחק צוחק/עמוק עמוק בתוך עינייך", זאת אומרת שבסוף הוא כבר לא רואה בעיניים שלה לא אגם כחול, ולא חושך. הוא פשוט רואה שם אדם אחר שצוחק עליו, יכול להיות שלא באמת צוחק עליו אלא אולי זאת ההרגשה שלו. אז ככה אני הבנתי את השיר, מקווה שלא הרסתי אותו...
זהו נראה לי..... כתבתי בעבודה עוד הרבה זיוני שכל אבל זה באמת באמת בקיצור. אז ביי ביי be good, K a s h m i r