וסוף סוף זה מתחיל ^_^~!

Bakura

New member
../images/Emo96.gif אני דווקא אהבתי את התרגום

ואני חושבת שהוא די נצמד למקור. וביפנית ממש לא מבטאים את זה ביחד, אלה מילים נפרדות. ואני אוהבת את הקול של היקארו, והוא גם משתנה בהמשך אז בכלל 3>~!

Bakura

New member
../images/Emo96.gif הייתי בטוחה שהם יהפכו

את סאי לאישה. אני שמחה מאוד שהם לא ^_^~ ((למרות שאני די בטוחה שהיא הורים שראו את זה ותהו למה יש לו ליפסטיק סגול~ >>~)) התרגום היה די טוב, ואהבתי את הפרק. שוב. XP

star_female

New member
לא נראה לי שהיתה סדרה

מתורגמת מיפנית בארץ שבה *באופן מודע* יהפכו דמות גברית לאישה (או ההיפך). למה שיתחילו עם היקאגו?

Bakura

New member
../images/Emo96.gif אינויאשה, בפרק שג'קוטסו

מופיע ובפרק 114 שהוא אומר שהוא אוהב את אינויאשה, מתרחש באופן מפתיע שינוי מין בתרגום.

star_female

New member
לדעתי זו היתה טעות

אולי המתרגם לא עבד צמוד עם הפרק ונשמע לו יותר הגיוני שבחורה תגיד את זה? ברוב שאר הפעמים תרגמו אותו כזכר - אם היו רוצים בכוונה להחליף לו את המין היו עושים את זה עקבי. ואני בכלל לא בטוחה שאינויאשה תורגמה ישירות מהגרסה היפנית ולא עברה תסריט אמריקאי באמצע (זה נראה ככה - את יודעת פרטים אחרים?).

Bakura

New member
אחרי שראו את החזה הדי גברי

של ג'קוטסו ואת שריריו המנופחים אני בספק אם מישהו חשב שהוא נקבה. במיוחד לאור העובדה שלרוב הבנות באנימה יש חזה די מכובד, במיוחד בסדרות של רומיקו טאקשי. ולפי מה שהמתרגם, גיא, טוען, הוא תירגם את זה בעצמו מיפנית. (וגם המציא בדרך שמות חדשים לכל השיצ'ינינטאי >>)

star_female

New member
אז אולי הוא סתם הומופוב

או שהוא באמת לא ראה את הפרק בזמן שהוא תירגם. אני אישית מקווה לאפשרות השנייה, אבל אם הוא תרגם הכל מיפנית כולל הפרקים הראשונים... אני לא יודעת למה באמת לצפות. בכל מקרה... כל מה שסאי עושה "רע" זה לשים שפתון, לא יותר מזה. אין סיבה לשנות לו את המין.

Bakura

New member
../images/Emo96.gif יש לו שפתון,

שיער סגול וארוך וריסים ארוכים ומניפה. וגם בגד שמתנפנף בערך כמו שמלה וקול נקבי. אבל חוץ מזה >>

star_female

New member
דווקא יש לו מדובב זכר

ומוכשר ביותר. וזה הבגדים של לפני 1000 שנה, לא היה משהו אחר אז. ויש לו שם מכנסיים מתחת לכל השאר.
גם שיער ארוך לא היה לא-נפוץ אז, למרות שאני חושבת שגברים הלכו איתו יותר... אסוף. (הקוקיה של סאי יורדת למטה עם הזמן XD) וממתי מתייחסים לצבע שיער באנימה? (לא שאני מצפה שהמתרגם ידע את כל זה סתם ככה, אבל הוא באמת לא *כזה* נקבי ^^; זה רק הפנים שלו)

Bakura

New member
../images/Emo96.gif כן, נו, אני יודעת.

אבל אם מישהו סתם ייסתכל בו, וישים לב ששיר הפתיחה הוא בלשון נקבה בדיוק ברגעים שסאי על המסך, הוא עלול להתבלבל ^^

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif שיר הפתיחה...

הוא בלשון נקבה בעיקר בגלל שהזמרת היא נקבה, וזה נשמע לדעתי יותר טוב בעברית כשיש התאמה בין המבצע לבין לשון השיר. מכל בחינה אחרת אני די בטוח שהמילים בשפת המקור הן נייטראליות לחלוטין. אם יוצא שלשון נקבה נמצאת בשימוש כסאי על המסך, זה מקרי לחלוטין. וההתנהגות של סאי, מעבר לביגוד והאיפור שלו, היא מבחינה סטריאוטיפית מאד נשית, קונטרסט ברור להיקארו השוביניסט והאגרסיבי אבל גם הולמת את מעמדו של סאי ותקופת המוצא שלו. למרות שאני חייב לציין שבשלושים השנה שהוא קינן בשוסאקו, תקופה שככל הנראה כללה גם את פתיחת יפן למערב, הוא היה אמור ללמוד קצת יותר על השינויים בתרבות ולהיות קצת פחות המום מכל מה ששונה ומוזר.

imdark

New member
טוב למען האמת--ספוילר--

זה נכון במידה מסוימת אבל יש עוד כמה טעיות בסידרה סאי חיי את חייו שלוש פעמים ובכל פעם הוא משחק נגד הטובים בעולם ונחשב לאחד הטובים בעולם אבל הוא מסוגל להגיע ליד האלוהים רק בפעם השלישית וזאת כאשר כיום ישנו שחקן אשר אכן המאסטאר של יד האלוהים ואותו בחור חי אך ורק פעם אחת תשווה קצת במהלך הזמנים ותבינה שמבחינה תאורתית יש לנו היום בחור שחי פחות ממאה שנה לאומר אדם שחי יותר מ1000 שנה ושיחק רק שמינית מהם בארך אבל היו לו יותר מ500 שנה הפוך לטוב יותר בעזרת גדילה אצמית והוא אדין לא היה מסוגל להרוייח מה ששחקן שחי היום כן היה מסוגל בפחות מהזמן זה ממש לא הגיוני

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif ההגיון שלך מבלבל אותי

בתור התחלה, סאי הוא רוח רפאים. זה לא בדיוק הגיוני בפני עצמו. בנוסף, אני מאמין שאם הייתי תקוע בתור רוח רפאים במשך אלף שנה, כשרק אחרי בערך 900 שנה מישהו מצליח בכלל לשמוע אותי, וגם הוא מת אחרי עוד עשרים שנה, לא הייתי מנצל את הזמן העודף בשביל "שיפור עצמי". אני מאמין שהייתי יוצא מדעתי. ניסית לחשוב איך זה רק לשחק עם עצמך גו במשך קרוב לאלף שנה? ואני לא לגמרי בטוח שהוא מסוגל לעשות אפילו את זה, אחרי הכל, חלק מהסיבה שסאי כל כך משתוקק לשחק גו היא שכאשר הוא לא בתוך הראש של מישהו, הוא לא מסוגל לעשות שום דבר. ודבר אחרון - לכל אדם יש בכל תחום סף מסוים, שמעבר אליו הוא פשוט לא מסוגל להשתפר. קח אדם, תן לו אלף שנה ללמוד פיזיקה, לא בטוח שהוא יבין אותה יותר מאשר איינשטיין או הוקינג. קח אדם ותן לו אלף שנה להתאמן בריצה, ועדיין לא בטוח שהוא יביס אלופים אולימפיים. לכל אדם יש מידה מסוימת של כשרון טבעי, שניתן להשחיז אותו באמצעות אימון ולימוד, אבל הוא עדיין מוגבל לרמה סופית כלשהי.

imdark

New member
תאוריה מוגבלת מאוד

במיוחד בגלל שהעובדה היא שהיו אנשים יותר חכמים מאינשטיין לפניו וגם היום יש והוקינג הוא אדם גדול אבל לא הייתי קורה לו גאון היכולת המטלית של בני האדם היא אין סופית וזו עובדה מוכחת דרך הפסיכולוגיה האנושית חוץ מזה תראה את טויה בסידרה ובכלל שחקנים ואנשים גדולים מכל הסוגים האנשים הגדולים בעולם הגיעו לרמה זו בזכות זה שהם למדו ולא בגלל הכישרון אדם עם כישרון יכול אולי ללמוד יותר מהר בהתחלה אבל ברמות המסובכות בכל תחום אדם עם ניסיון ינצח אדם עם כישרון בקצב הגדילה שלו ובאשר ליד האלוהים כעיקרון יד האלוהים היא שליטה מוחלטת ומניפולציה מוחלטת במשחק כל אדם מסוגל להרוויח את יד האלוהים עם יעבוד קשה מספיק אבל אדיין גם מספר שחקנים שמחזיקים ביד האלוהים בו זמנית יהיו מסוגלים להפסיד זה לזה וזה בגלל שבמשחק גו ישנם יותר אפשוריות פסיכולוגיות מאשר תכניות למשל העם אתה מכיר את פתיחת הטאנגאן? זהו מהלך מוחלט אשר מצביעה על כוח מוחלט ושליטה מוחלטת בימי קדם משחק בטאנגאן ניחשב לניצחות בטוח וזוז אחת הסיבות שבגללם לא משחקים בו היום

Navidshi

New member
../images/Emo182.gif אני מצטער אבל מה שאתה אומר..

פשוט מגוחך. נתקלתי בחיי כבר במספיק אנשים שפשוט לא היו מסוגלים לקלוט דברים שהיו עבורי פשוטים מאד. לא משנה כמה הם התאמצו. כנ"ל לגבי דברים מסוימים שאני לא מצליח להבין באותה רמה שאנשים אחרים מבינים. האינטלקט של בני האדם הוא סופי ומוגבל, ואני יכול לצטט לך תמיכה לטענה ממחקרים ומאמרים שקראתי בנושא (ואתה מוזמן גם לחפש ברשת תחת bounded rationality). אני יכול לראות את אקירה טויה או מייג'ין טויה (למי מהם התכוונת?), אבל הם לא אנשים אמיתיים אלא דמויות בסדרה שנועדו לשקף אידיאלים. בחברה היפנית, הכשרון, ואפילו ההישג עצמו, חשובים פחות מן המאמץ וזה חלק מהמסר שהסדרה מנסה להעביר, אבל גם היפנים יודעים שיש אנשים שמצליחים יותר ויש שפחות. קח בהשוואה את כל הדמויות האחרות בסדרה שגם הן כל הזמן משחקות, ואפילו התחילו שנים לפני היקארו, ובכל זאת הוא עובר אותם ביעף; מה שמצביע על המסר הסמוי שכשרון הוא חלק מהמשוואה, והוא קובע לא רק כמה קל יהיה לך להתקדם, אלא גם לאיזו רמה של הבנה תוכל להגיע. לגבי דברים כמו פתיחת טאנגאן או המהלך האלוהי אני לא רוצה להתווכח, בגלל שאני לא מעורה מספיק בעולם הגו. מספיק לי לומר שאם אכן היו מהלך פתיחה או אסטרטגיה שמביאים לנצחון בטוח, אני מתאר לעצמי שהיו מוצאים דרך חוקית כלשהי לעקוף אותם (כמו חוק הקומי שנועד לנטרל את היתרון של השחקן שמתחיל ראשון ויכול לשחק בהגנה מתוך עליונות).

imdark

New member
לקלוט דברים

היא מילת המפתח היכולת הסריבראלית האנושית מוגבלת ככל שתהיה מסוגלת ללמוד כל נושא בכל רמה הצורך להבין הוא לא מוכרח בגו למשל יש לזה הרבה הוכחות כמו שאנחנו השחקנים המתחילים מתחילים לשחק בפינות נכון כולנו מכירית את התאוריה: בפינות יותר קל לבנות קבוצה אבל למען האמת משחק של גו יכול להיתרחש במלוא עוצמות מכל מהלך המהלך האלוהי או המשחק האלוהי הוא היכולת להביא את המקסימום מכל מהלך אפשרי לא בהכרך ניצחון מכל מהלך אפשרי אלא המשחק הטוב ביותר תראה את הבעיה הזו http://www.goproblems.com/prob.php3?id=3955&undead=1 הבעיה הזו מציגה את האמת המרה שקיימת בכל משחק ברגע שקיים משחק מושלם כל שחקן מסוגל ללמוד אותו באלפה אין לו צורך להבין אותו אלא רק להכיר אותו הוא יבין אותו כאשר הוא יכיר נושא יותר מסובך שחקן עם אפס כישרון מסוגל להפוך לאלוף העולם עם יתעמץ כל יום כל הזמן כמובן שייתכן וגם יעבד את התואר שלו בל אז כל מה שנישאר זה להשיג את המשחק המושלם ולהיות מספיק בטוח באצמך כדי לשחק בו וכך גם בכל נושא אחר אדם עם אפס כישרון והרבה ניסיון יכול להיות הטוב בכל דבר לאומת שאדם עם המון כישרון ואפס(או כימעט אפס) ניסיון לא יתקרב לרמתו של השני

למעלה