עדיף כזה שלא מתרגש על כזה שכמעט מתעלף... ועוד פעמיים!! וכל צוות האחיות מייד מתגודד מסביבו ומשאיר את היולדת (אני ../images/Emo3.gif) לבד, עם רגליים מורמות באוויר, באמצע צירי הלחץ!!! מילא לידה ראשונה להחוויר, להסתחרר ולא להרגיש טוב, אבל לידה שנייה??? לא היינו כבר בסרט הזה??? ../images/Emo2.gif ואחרי הכול, כשכולם שאלו אותו איך היה, נכנסה התשובה הזו לפנתאון האישי שלנו: "לי היה מאוד קשה..." ../images/Emo67.gif
היה איזה משחק כדורגל, ואז בדיוק הגיעו חברים לחדר לידה גם ללדת, והוא חצי הרים את הראש ואמר לי שהוא הולך להגיד שלום (כי אין סםק שבדיוק הוא חסר להם בהמתנה לחדר לידה) והמיידלת עצרה אותו ואמרה- תסתכל עליה, היא תוך דקה יולדת. הייתי כבר בתנוחה המתאימה, אבל הוא היה בעולם שלו, פספס את כל המעבר לפתיחה מלאה. מכבי יותר חשובים. מזל שהאייפד הגיע רק שנים אח"כ, אחרת בכלל לא היה תיחס אלי.
לא בהכרח בשביל הלידה אלא כי השגרה שלו השתנתה, אמא פתאום לא בבית, אבא מפרפר בין הבית לבית חולים, גם סבא וסבתא פחות זמינים, וזה נחמד לכולם שיהיה לו משחק חדש שיעסיק אותו וישמח אותו בכל הבלאגן הזה. אז כן, הצגנו את זה בתור מתנה לכבוד זה שהוא הפך לאח בכור. לא נראה לי שזה שינה לו בשום צורה למה הוא קיבל מתנה, כל עוד הוא קיבל אותה. ומה? מה שהילד רוצה. שלי קיבל אותיות מגנטיות וגיטרה. במקביל - כן קניתי שטויות קטנות ונתתי לו כשאנשים הביאו מתנות לקטן. לילד בן 5 אולי לא הייתי עושה את זה אבל לילד בן פחות מ-3 בהחלט. שוב, לא משום אידיאולוגיה ולא כדי לפצות אותו או שיהיה שיוויון או שום דבר אחר. לוגיסטית זה העסיק אותו כדי שאני אוכל לדבר שניה עם המבקרים בלי שהוא ישבור מתנות או יפתח דברים שרצינו להחליף.
הלהיט אצלינו היה megasketcher - הלוח הזה שמציירים עליו עם עט מגנטי עוד משהו שסיפרו פה וקסם לי היה להכין מין תיק עם שעשועים לגדול - חוברת צביעה, טושים, בצק, קוביות, די וי די, ספר הפעלות כלשהו. דברים שמתאימים לגיל.
מאוד בקטנה וגם לא "מהאח הקטן" הרעיון הזה תמיד נראה לי...איך להגיד בלשון עדינה...לא מתאים. אנחנו קנינו לו בובות פרווה קטנות של פו הדוב ושל פיל נפיל (הוא בדיוק היה אז חזק בסרט על פו הדוב ופיל נפיל), וההורים שלי נתנו לו אותן בבוקר, בזמן שאנחנו היינו בבית החולים. מבחינתי זו לא הייתה מתנה מהאח הקטן או מתנה על הולדת האח הקטן, אלא פשוט תשומת לב קטנה, לתת לו הרגשה טובה שעדיין מתייחסים אליו גם כשהכול כל כך משתנה. להגיד שהוא מאוד עשה בזמנו עניין מזה? ממש לא. אבל תכל'ס עד היום (בן שש וחצי..) הוא עוד ישן עם בובת פו הדוב במיטה ../images/Emo9.gif
ועד היום גלי יודעת שאת קיטי היא קיבלה מדור ולדעתי (למרות שאר הדעות בשרשור) זה חלק ראשון בשרשרת של חוויות חיוביות שיש לה ממנו. כמובן שהייתי ממליץ על זה רק כשה"גדול" עדיין מאוד קטן.
זה מאורע מאוד משמעותי. היא גם מודעת לזה לחלוטין - כל הזמן מדברת על זה, ממשמשת לי את הבטן, מניקה את הבובות שלה וכד'. התכנון שלי היה לתת לה מנשא לבובות כדי שהיא תוכל לחקות אותי גם בזה.