גמילה

איך גומלים ממוצץ?

ילד כמעט בן ארבע. שמעתי שכדאי לאחד את הגמילה עם יום-הולדת. אז באמת יש יום הולדת קרוב והיו לנו קצת דיבורים על זה (שביום ההולדת נזרוק את כל המוצצים). אבל יש דרך להכין אותו? או לודא שהוא מוכן? הוא מאוד אוהב את המוצץ. וגם יש לו אח קטן שיש לו מוצצים. הוא לא יקנא? יש לי הרגשה שהיינו צריכים לעשות את זה מזמן אולי זה היה יותר קל. פשוט לזרוק את כולם יום אחד וזהו? לחתוך במכה? מה אתן אומרות? ומה לגבי הקטן? באיזה גיל כדאי לגמול ממוצץ? אני חוששת כי רופא השיניים אמר שחשוב שהילד יהיה מוכן לזה כי אחרת יתחיל למצוץ אצבע וזה הרגל שהרבה יותר קשה להפטר ממנו וגם מזיק יותר.

../images/Emo95.gifבת 3.5 ללא מוצץ מגיל שנה ופתאום..

ראתה את חברים שלה עם מוצץ והיא מנדנדת לנו שהיא רוצה גם! עכשיו מילא הם היו יותר קטנים אז הייתי אומרת לה שהם קטנים ממנה והיא בלי מוצץ מזמן, אבל הם בגילה ואפילו יותר גדולים. איך אני מסבירה לה את זה?

happy00

New member
אולי תגידי לה שהיא בוגרת יותר כבר מזמן לא

צריכה מוצץ.

מסכימה בהחלט עם רופא השינים !!!

והבעיה היא שאצבע אי אפשר לזרוק....גם אצלי יש מוצץ (רק לגדולה) אז אני מכירה את ההתלבטות שלך . אם הילד משתף איתך פעולה, מבין, ומוכן לוותר עליו (שזה יותר חשוב) אם הוא חושב שהמוצץ הוא "איחסה" ועושה ריח לא טוב מהפה ...ועוד הסברים שמתאימים לכם. אז תנסו לזרוק- לא הייתי חושבת שדווקא ביום הולדת זה היום *הקובע* - אלא פשוט לבצע ולראות מה קורה. כמובן שאם הוא לא מוכן ואת חושבת שהוא זקוק לו עדיין - אני לא מהמחמירות= אבל בהחלט נוקטת בגישה של "שימוש מוסכל" - רק כדי להירדם , רק במיטה לפני השינה / בלילה , לא כדי להירגע *סתם* - בהחלט לא להשתמש בתפקיד של "פלאג" - קיצור כן להשתמש במוצץ- אבל בגבולות מאוד ברורים. דודה שלי סיפרה לי שהבת הקטנה שלה הייתה עם מוצץ עד גיל 6 , ומשום מה לא יצא לה לגמול אותה אלא הילדה כאשר היתה מוכנה לכך זרקה לבדה את המוצץ, לעומת שני ילדיה האחרים עברו גמילה ממוצץ בגיל שנה (גמילה שהיתה טראומטית מאוד לפי דבריה וקשה מאוד אבל ככה היה נהוג לעשות בזמנו...) הגדולה - קוססת ציפורניים עד היום, מעשנת ובזבזנית -שחבל על הזמן, הבינוני- סגור, מופנם, מתאפק, שקט מאוד וכו ----קיצור שתי תופעות ידועות של "פיקסציה אוראלית" (מפרויד) ודווקא ה"קטנה" (בת 18+ היום) היחידה ללא "תופעות לוואי"....תעשי מה שאת חושבת שהכי נכון לילד, מה שהכי מתאים לכם ביחד כמשפחה.

פשוקית

New member
אוי ואבוי בקצור....

אצל הגדולה שלי שגמלתי ממוצץ בגיל 4 .. שהיא החליטה שהיא רוצה להגמל אפילו!! היא הכניסה אצבע והיא מוצצת כל הזמן!! ככה שאני מסכימה עם הרופא שיניים לחכות עד שזה מגיע ממנו ושהוא בשל לזה.. כי תכלס עם מוצץ אף אחד לא הגיע לבר מצוווה, עם אצבע לעומת זאת...

michal@gal

Active member
מנהל
לא גומלים

תני לו להגמל לבד. את הקטנה שלי גמלנו ביוזמתנו והיא היחידה מבין הילדים שכוססת ציפורניים. זה התחיל ממש אחרי הגמילה הכפויה מהמוצץ.

למעלה