Queen of light

New member
../images/Emo92.gif

שלום וחג שמח! אח שלי, חייל קרבי בחטיבת הנח"ל, סובל משברי מאמץ די קשים. כבר אמרו לו שצריך לנוח הרבה, וגם אמרו לו לקחת תוספי סידן. הוא כרגע בקורס חשוב מאוד שלא מאפשר לו לנוח, ותוספי הסידן(כבודם במקומם מונח
) לא עוזרים כל כך בנתיים. לכם פנינו לכאן... יש לכם איזו הצעה? תודה רבה! אוריה

SideKick

New member
אין לו זמן לנוח...

מלכת האור יקרה, אח שלך בורך שיש לו אחות שחושבת עליו ודואגת לו. ועכשיו כל שנותר לו הוא לברך את עצמו ולעצור רגע, לברר ולבדוק מה קורה לו. את מספרת על שברי מאמץ קשים. ואני רוצה לספר לך שזה חשוב מדי, מכדי לפתור את זה באמירה של - אין לו זמן לנוח. ולנוח אין הכוונה בלישון יותר, אלא בהורדת מאמץ פיסי מהרגליים וכפות הרגליים. אח שלך העמיס על עצמו יותר מדי. שברי המאמץ הם הראשונים לבשר לו את זה (אם כי בהחלט יכול להיות שהיו עוד סימנים בדרך שהוא לא היה פנוי לראות). אם יתעלם גם משברי המאמץ וימשיך להעמיס ולאמץ - המסר שהגוף שלו רוצה לבשר לו יילך למקומות קריטיים עוד יותר (גב, למשל). אז כן, קודם כל להוריד מאמץ פיסי מהרגליים (ואולי גם בכלל הוא לוקח על עצמו יותר ממה שהוא חייב וצריך. האם הוא "במקרה" מאלה שתמיד מתנדבים למשימות, גם אם לא חייבים?). ולאחר ששברי המאמץ יתאחו קצת, כדאי לו לבדוק למה הוא לוקח מתחים ומעמסות בחיים לאזור השוקיים וכפות הרגליים. הייתי ממליצה לבדוק זאת עם מטפל/ת טובים בתנועה, שיעזרו לו למצוא את המקומות בגוף (הפיסיים והרגשיים) שבהם הוא עוצר ואוצר מתחים ולהכניס בחזרה תנועה ואוויר למקומות הללו, כך שהמאמץ על המקומות שמתאמצים היום - יפחת. מחבריי לפורום בוודאי תשמעי על גישות נוספות של התייחסות לשברי המאמץ. ספרי לאחיך על הדרכים שהוצעו כאן, ותני לו לבחור את הדרך המתאימה לו ביותר. והעיקר - המשיכי לתמוך בו בדרכך שלך. כל הכבוד ובהצלחה.

freearth10

New member
ספרי קצת על אחיך

היי queen of light קשה מאוד לעזור לאדם מבלי לדעת עליו כמעט כלום. אז בואי ספרי לנו קצת על אחיך,על מה שמאפיין אותו, על מחלות שעבר, על הרגשות שמניעים אותו וכו. ממה שאת כותבת אני מניחה שאומץ וכוח רצון אלה הן התכונות שמאפיינת את אחיך. חשוב שתספרי על מחלות אזניים אם היו לו בעבר, על היכולת שלו להתמודד עם מתח נפשי, האם כילד היו לו בעיות בשליטה על השתן, האם הוא סובל מהרגשות קור, שיניים חלשות והאם את יכולה לאפיין אותו כטיפוס יותר אקטיבי, או דווקא כטיפוס יותר פסיבי. נתונים אלה ועוד רבים אחרים יעזרו לנו לעזור לו במעט. מאיה

שברי מאמץ

שלום יש תרופות הומאופתיות שיעזרו להחלמה, אבל הוא צריך לרצות!. אם הוא מסכים, שייצור אתי קשר למייל המצורף. עירית פרידמן-הומאופתית [email protected]

מאיר72

New member
קורס או לא קורס בצבא

כפי שאני זוכר יש חוקים, וב' וג' מהרופא דוחים הכל, אז גם את הקורס הזה הוא יוכל לעשות אח"כ, תסבירי לו בפשטות שמה לא הורג לא מחשל פשוט הורג לאט ובכאב! רפואה שלמה

../images/Emo10.gif שברי מאמץ

דבר ראשון, הכי חשוב: לחיילי צה"ל אסור לקבל טיפול רפואי מחוץ למסגרת הצבא! לענין עצמו: האם שברי מאמץ אובחנו "רשמית" במיפוי עצמות? אם כן, לפי פקודות הצבא, הענין אמור להיות מחוץ לידיו של אחיך - הרופאים אמורים לקבוע לו רמת מאמץ המתאימה למצבו, ואם זה אומר הוצאה מהקורס זו לא בעיה של הצבא. הבעיה, אם כן, היא שאחיך אינו רוצה לטפל בבעיה, אלא לסיים את הקורס בלי לסבול. אני מבין אותו כי הייתי בדיוק באותו המצב. בתור פרס על הפטריוטיות שלי, כבר 15 שנה הברכיים שלי מודיעות לי לפני כל שינוי מזג-אויר, בכאבים עזים, ש"הולך לרדת גשם". צה"ל לא מכיר באחריות לבעיה (=אין אחוזי נכות, רק הורדת פרופיל מ-82 ל-45). את יכולה לנסות להסביר לאחיך שהכאבים שהוא סובל עכשיו ימשיכו ללוות אותו גם כשיהיה בן 35 ולא יוכל לשחק כדורגל עם הילדים שלו; אולי זה יעזור להסביר לו מה הוא עושה לעצמו. בינתיים, שלא יעלים שום מידע מהרופאים, כל דבר שנכנס רשמית לתיק הרפואי שלו יוכל לעזור לו לזכות בפיצויים ואחוזי נכות. רע לדבר על זה, אבל אין ברירה.

למעלה