קבוצת תחושה

• פותח הנושא smaj
  • פורסם בתאריך

smaj

New member
../images/Emo92.gif קבוצת תחושה

שלום אני אורחת כאן, ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון בו אוכל לקבל עצות בקשר לקבוצה שעליי להעביר בקרוב. אני סטודנטית לחינוך מיוחד שנמצאת עכשיו בכתה עם ילדים עם נכויות קשות ולחלק מהם קשיים מוטורים וקשיים בתחושות. התבקשתי להעביר ל-4 ילדים פעילות של 20 דק' כאשר יש איש צוות לכל ילד. מה אתם ממליצים לעשות? חלק מהפעילות אעשה דברים שהם עשו כמו הכרת חומרים שונים (נגיעה באורז, כדורים ועוד).אבל אני מחפשת משהו שיותר יפעיל אותם ואת הגוף שלהם, למרות הקשיים. אשמח לקבל כל רעיון מהמשתתפים כאן, זה יעזור לי מאוד!!

שלום וברוכה הבאה לפורום

חסרים פרטים בני כמה הילדים באיזה מצב קוגניטיבי הם טל

smaj

New member
הם בגילאי 8-10 ...

כולם לא מדברים ובתקפוד קוגנטיבי נמוך. אחד מהם אוטיסט ברמה נמוכה עם CPברגליים (אבל הולך), לאחד יש מחלת נפש שכוללת הכאה של עצמו וצורך בתרופות מטעם פסיכיאטר על בסיס יומיומי (מה שגורם לו לישון רוב היום)- לאחרונה הוא החל להגיב לשמו במבט, לאחת יש תסמונט רט- היא הולכת אבל נמוכה מאוד ,לא מגיבה כמעט לכלום, והאחרונה מוגבלת פיזית לחלוטין: לא הולכת, מתקשה בכמעט כל תזוזה (אני חושבת שגם לה יש שיתוק מוחין אבל אני לא בטוחה) , לא רואה בעין אחת אבל מבינה הרבה ממה שאומרים לה ומגיבה בהבעות פנים (חיוך/ בכי/ רתיעה ועוד). זה פחות או יותר מה שהספקתי להכיר את הילדים. חשוב לי לציין שלא מצפים ממני למקצועיות (כל אחד מהם מקבל פזיותרפיה וריפוי בעיסוק באופן פרטני)כי אני לא הוכשרתי לנושא הזה ורק רוצים לראות איך בתור מורה , או מנחת קבוצה, אני מעבירה קבוצת תחושה לילדים אלה- ומפעילה את אנשי הצוות בצורה יעילה.

smaj

New member
מנסה שוב

'הקפצתי' , אולי היום מישהו יקרא את הבקשה שלי ויוכל לעזור

הנה מספר רעיונות

אך ראשית אני מוכרחה לומר לך כל הכבוד וזה כוון שנראה כי את מבינה טוב מאד את תפקידך=סט' לחינוך מיוחד הרעיונותף את יכולה להכניס להם חומרים לשקית עשוי בד ולראות אם הם יכולים לנחש מה יש לך בתוכו על פי מישוש ריח צליל וכו אם הם מתקשים לדבר ניתן להניח על השולחן תמונות של מה שבשקית או עוד מאותו פריט את יכולה לשים להם קרם ידיים על הידיים ולתת להם למרוח לעצמם או אחד לשני או על השולחן את הקרם את יכולה להביא להם חומרים שונים מוצק,נוזל אבקה וכו שיתנסו בהם ובהבדלים ביניהם אפשר לשלב גירויים תחושתיים שונים תחושה, שמיעה, ראיה טעם או על ידי פריט אחד שנותן מספר גירויים או שילוב של גירויים בכלל אני אוהבת להשתמש בחפצים מחיי הילדים פירות שמפו משחת שיניים מהכל עדיף על פי נושא ולא להעמיס ולהתפרש מקווה שיהיה לך כוון מתוך דברי אשמח לנסות לעזור עוד אם יש לך צורך בהצלחה טל

../images/Emo62.gifעוד משהו

את יכולה לאפות אתם עוגיות אם הם נוגעים בחומרים לפני הכנת הבצק בזמן הכנת הבצק הכנת עוגיות הריח באפיה והטעם באכילה יש לך מלא גירויים תחושתיים עם תוצר טל

מזאלונה

New member
רעיונות לתחושה

אני עובדת עם אוכלוסייה שנשמעת לי דומה מאוד לתיאור שלך. אפשר לעשות המון פעילויות של תחושה: קצף, חימר, צבעי ידיים, עיסת נייר, גבס, בדים... בדיוק השנה עבדנו על קבוצת תחושה שלי ושל מורה לאמנות בבית הספר. הנה חלק מהפעילויות שעשינו: הכנת מאכלים שונים עם הילדים, תוך כדי התמקדות בטקסטורה של החומרים ובריח: גבינות מתובלות, פיצה, ירקות, עוגה... הדבקה של חומרים כמו קטניות - אפשר לרשרש איתן בקערה לפני, למשש אותן ואחר כך להדביק. הכנת דמות שעשויה מטלאים של בדים במרקמים שונים. רחיצת בובה בקערה עם קצף, שמפו, סבון... כמה שיותר ריחות. כרגע אני עובדת איתם על סיפור בתחושות - כלומר לוקחים סיפור כלשהו ומכינים אותו בתמונות שכוללות תחושות על ידי שימוש בחומרים שונים. אם תרצי, צרי איתי קשר דרך הפורום ואשמח לתת לך עוד רעיונות! וכל הכבוד על היוזמה!

למעלה