עזרה

tali226

New member
../images/Emo92.gifעזרה

יש לי כמה שאלות... מאיזה גיל מצחצחים שינים לילד??? ועוד שאלה שאני חופפת לו את הראש הכל נכנס לו לאוזנים ולעיניים איך חופפים נכון תודה רבה ויום נפלא

אני מצחצחת מהשן הראשונה

בנוגע לחפיפה, לא יודעת מהלהגיד לך, אני לא יודעת באיזה גיל מדובר אצלך, אבל בעיקרון אפשר לבקש להרים את הראש למעלה או להוריד למה ולעצום עיניים. בכל מקרה ראיתי בסופר פארם, כובע מצחיה מיוחד למקלחת שאת יכולה לשים להם, לחפוף ולשטוף והמים לא נכנסים לעיניים

tali226

New member
הוא

שנה ו10 חו' .את מצחצחת עם משחה????לא יבלעו את זה?!

בגיל הזה, את יכולה ללמד אותו להטות את הראש

אחורה, ואז לא יכנסו לו מים לעיניים. מצחצחים עם ממש ממש ממש מעט משחה. ממש קצת. ומנסים ללמד אותם לירוק. (וגם אני צחצחתי מהשן הראשונה)

את שמה טיפטיפה משחה

בגודל של חצי אפונה, אח"כ עם האצבע את יכולה קצת לנקות את הפה עד שילמד לרוק. בכל אופן הוא כבר ממש גדול, כדאי שעוד היום תתחילי עם זה.

perah11

New member
אני בהתחלה הייתי מנקה

את השיניים עם חיתול טטרה קצת מים ומעבירה בפה וכשהוא היה קצת יותר קטן מהבן שלך הוספתי על החיתול טיפה משחה של ילדים עכשיו הוא מצחצח לבד עם מברשת מיוחדת לגיל שלו (הראשוניות).

נצל"ש - ומה אם הוא לא רוצה ?

אצלנו השיגרה היא מקלחת, בקבוק ולישון, הצאצא בן שנה. אני מאוד מהסס לשנות את השיגרה כי היא עובדת טוב ולהרגיל למשהו אחר יהיה כרוך בתקופה לא קלה של הסתגלות. הבעיה היא שאחרי הבקבוק הוא כבר עייף לגמרי וממש לא רוצה לפתוח את הפה ל"צחצוח" של שתי השיניים הבודדות שיש לו בחיתול רטוב. יש רעיונות מה לעשות ?

אני באותה סירה

גם אצלנו השגרה היא אמבטיה בקבוק ולישון. האמת שהוא ממילא לא מוכן לפתוח את הפה לצחצוח בשום שלב, אז אנחנו מצחצחים מהר בלי שיתוף פעולה ומשכיבים לישון. הוא עייף מספיק כדי שהמלחמה על הצחצוח לא תעיר אותו. אופציה נוספת שהתחלנו בערך בגיל שנה היא להחליף את הבקבוק לפני השינה בתה קמומיל. הוא אכל ארוחת ערב טובה ואם לא אז נתתי בקבוק עם ארוחת הערב בתור שתיה. אז את הצחצוח עושים איפשהו בסביבות האמבטיה. ביררתי עם רופא שיניים ונאמר לי חד משמעית שאין שום בעיה עם תה ללא קפאין וללא סוכר אחרי צחצוח שיניים. זה עבד נפלא עד שהילדון התחיל להיות חולה כל הזמן בגן וכשהוא חולה הוא מאבד תיאבון (ומתעורר בלילה רעב) אז היינו חייבים להחזיר את הבקבוק לפני השינה וחזרנו לצחצח אחריו.

perah11

New member
עונה לך

את יכולה בזמן המקלחת תוך כדי להעביר לו עם החיתול בשיניים ,ככה אני עשיתי זה בדיוק שניה במיוחד בגיל הז שאין הרבה שיניים

perah11

New member
אה ולגבי זה שהוא אוכל אחרי הציחצוח...

לא נורא בשלב כזה, העיקר שאתם מנקים לו את השיניים בשלב מסוים וחוץ מזה זה גם עוזר לו להבין שצריך לצחצח שיניים. ככה אני חושבת בכל אופן. אצלי כמעט תמיד הציחצוח הוא לפני השתייה.

למעלה