מתחילה

raederle

New member
../images/Emo92.gifמתחילה../images/Emo51.gif

אני מקווה שאני לא משגעת אתכם לגמרי עם שאלות כל כך בסיסיות, אם יש לכם איפשהו מאמר או תשובות מרוכזות לבסיס אני בהחלט אסתפק בלינק. בכל מקרה זה הולך ככה: אני עוברת בקרוב לבית חדש, והייתי רוצה לשלב פנג-שואי במהלך עיצובו, הבעיה היא שאין לי מושג ירוק מה עושים, נתנו לי לינק לאתר ברשת בו מצאתי את ריבוע הקסם והצבתי אותו על הבית, אבל לא ידעתי אם אני צריכה לכלול בתוך הריבוע את המחסן (יש אליו כניסה לא מתוך הבית אלא רק מבחוץ) או לא. האמת שגם אין לי מושג מהו הצעד הבא אחרי ידיעת האזורים, האם בכל אזור אני צריכה פשוט לשים אלמנטים ששייכים לאזור? אולי אני צריכה לשים אלמנטים כאלה רק במקומות שאני רוצה לחזק? ומה אני עושה עם מגרעת עצומה? בחלק של הזוגיות יש פחות שטח בנוי משטח קיים וגם השטח הזה הוא שירותים ומקלחת, האם אני צריכה פשוט לשתול את האלמנטים המתאימים לזוגיות בכל רחבי הבית כדי לפצות על החסר? אולי אני דווקא צריכה לשתול אותם מחוץ לבית בתוך הריבוע (זה חלק מרוצף שייך לנו)? הבנתי גם שאפשר להציב את ריבוע הקסם בכל חדר, אם אני אעשה רק את ההצבה הזו בשלושת החדרים - ח.שינה, סלון ומטבח, האם זה יהיה "לגיטימי"? תודה וסליחה שאני באה בשאלות כ"כ בסיסיות פשוט לא מצאתי להן תשובות באתרים הישראליים על פנג שואי. רדרל

../images/Emo50.gif במעבר לבית החדש

בואי נלך צעד צעד, לאט לאט וקודם כל ברוכה הבאה תשובות לחלק מהשאלות: כל מה שנמצא בבית ויש לו גג ורצפה קשור לבית, גם המחסן... "מגרעת עצומה" - כדאי לטפל בה כמה שיותר מהר. אפשר לטפל בה גם מבחוץ וגם מבפנים אפשר לתקן איזורים בבית ע"י תיקון בחדרים אחרים אולם זהו תיקון "חלש" יותר עכשיו, אם את רוצה באמת להתחיל במשהו אז כדאי להתמקד. ללכת נקודה נקודה ולא להתפזר לכל הכיוונים... פאנג שואי קשור בהתכוונות, ריצה לכל הכיוונים מפזרת את האנרגיה בלי לדעת לאן מכוונים אותה אין דבר כזה "לגיטימי". אלה אינם חוקי ברזל. מדובר בהרמוניה ואיזון, לגיטימי זה הכל... ערב קסם אביבה

raederle

New member
נושמת עמוק ומנסה להתחיל מההתחלה

בסבלנות, כבקשתך
אני מניחה שההתחלה היא בשאלה העקרונית, אחרי שברור איפה אזור הלימודים (לדוגמא) מה עושים כדי לחזק אותו, שמים את האלמנטים המתאימים במקום המתאים? ואם יש אזור שלא חשוב לי לחזק כרגע פשוט לא לשים בו את האלמנטים שלו?

yaeliru

New member
שלום וברוכה הבאה

בגדול, מה שאת אומרת נכון, באיזור השפע, חזקי באלמנטים של מים ועץ, וכו'. אם איזור מסויים לא חשוב לך, את יכולה פשוט לא לגעת בו. לפאנג שואי מספר רבדים, שקצת קשה להסבירם על רגל אחת. לדעתי, מומלץ לא להסתמך על ריבוע הקסם (בגואה) כתורה מסיני. אישיותו של כל אדם מורכבת מקומבינציה מאד ספציפית של 5 האלמנטים. מה שמתאים לאחד - לאו דווקא יתאים לשני. אפשר לדעת מה מתאים לכל אדם, מה מניע אותו ומה מחליש אותו וכך לשפר את חייו. בקשר למגרעת, לא תמיד מומלץ לתקן אותה. ישנה תיאוריה מאד משמעותית בפאנג שואי הנקראת "כוכבים מעופפים". עפ"י השיטה, בכל ריבוע של הבגואה ישנה קומבינציה של כוכבים המעניקים אנרגיה מסויימת. בהחלט ייתכן שבבית המדובר החלק החסר היה מכיל אנרגיה כה רעה, שעדיף לנו שחלק זה חסר.

יטבת

New member
יעוץ מקצועי

ולכן אין תחליף ליועץ מקצועי. כפי שאמרו, פנג שואי הוא עסק מורכב הדורש לימודים רבים ונסיון רב. כל עצה שנותנים פה, היא בהחלט טובה, אך באותה מידת החלטיות - חלקית ביותר. אז מי שרוצה יעוץ רציני שיזמין יועץ (כמו שבבעיה רפואית לא תשאלי פה בפורום רפואה ותיישמי את ההמלצות אלא תלכי לרופא מקצועי ומוסמך). בכל מקרה, מזל טוב על הבית החדש

יעל ויטבת בוקר טוב

קודם כל אני מברכת על כניסותיכן לפורום יחד עם זה אני רוצה להזמין אתכן כדי להסתכל על מהות פורום זה כפי שהוא בעיני פורום זה מטרתו לעזור, לתמוך, לענות, לעניין ועוד.. לכל אדם שגולש בו, בדיוק מהמקום שבו הוא נמצא! זוהי קבוצת דיון שאמורה להיות אפקטיבית לכל אדם שרוצה להעזר. כלי נוסף, בנוסף לכל הכילים האחרים שיש בעולמנו יש לפורום כניסות של אנשים שונים אנשים שמתעניינים, אנשים ממקצועות קרובים, אנשים שפאנג שואי מעניין אותם אולם עדיין אינם מוכנים להביא אותו לביתם ממש, אנשים שחוששים אך מנסים ועוד אחרים... אנשים רבים נעזרים באינטרנט כדי להביא מרפא לחייהם וגם ברפואה משלימה אם אדם שואל שאלה, ולא משנה איזו, נסו להיות איתו, מהמקום שהוא נמצא בו לתת לו יד ולתת לו מעצמכן, מהעזרה שלכן, מהידע, מהניסיון כך אפשר לקרב עוד אנשים לנושא מרתק ונפלא זה -פאנג שואי כך אפשר לזרום ביחד עם האנשים ולא להשליך עליהם את מה שנראה טוב עבורם נכון הוא שאין תחליף ליעוץ בבית...אבל... אם זה המקום שאדם נמצא בו כרגע, וזוהי בחירתו לרגע זה, אני מבקשת ללכת איתו, להיות איתו, ובמידה ולא ניתן, אז לא... מזמינה אתכם לעזור, ברוך ובנועם פאנג שואי הוא הרמוניה, בכל דרך מספר העצות הן כמספר האנשים עלי אדמות כל אדם רשאי לבחור לו את העיצה, היועץ, המקום והזמן שנוחים לו בברכת יום נעים אביבה

יטבת

New member
חיבוק דב

אכן מטרתו של הפורום הוא לעזור. אבל מכיוון שאני לפחות לא יכולה לקבל דרך הפורום את המידע המלא, קצת קשה לעזור. אנשים מתייחסים לפנג שואי ורפואה משלימה כמשהו שאפשר לנסות אותו. אם לא יועיל, בטח לא יזיק... אני חושבת אחרת. אם משהו יכול להועיל הוא יכול גם להזיק. ולכן מתן עצה על סמך מידע חלקי (וזה מה שאפשר לקבל דרך האינטרנט) יכול לפעמים גם להזיק. ולכן אמרתי את מה שאמרתי על החשיבות של יועץ. מנסיוני האישי, לפני שלמדתי פנג שואי באופן מסודר ומקצועי, גם אני ידעתי קצת מספרים וקצת מאתרי אינטרנט וקצת שאלתי שאלות בפורומים. ויותר מכך, התיימרתי מתוך זה להציע לחברים הצעה לגבי צביעת החדרים בביתם. היום אני מבינה עד כמה המידע שהיה לי היה חלקי ועד כמה טעיתי בעצותי - שהיו ממקום טוב של רצון לעזרה.

raederle

New member
ואם יועץ גדול עליי

כלומר, מאיפה את יודעת מה מצבי הכספי או כמה בן זוגי תומך ברעיון הפנג שווי, או כמה זמן אני מתכננת להיות בדירה הזו וכמה מותר לי בכלל לשנות בה? למישהו שבונה את בית חלומותיו ויש את כל הכסף שבעולם להזמין יועץ הוא דבר קל ופשוט, למובטלים זה לא כל כך קל, במיוחד אם הם גרים בחור כל כך נידח שרק על זה ייקח מהם היועץ אקסטרה כסף שהם לא יוכלו לעמוד בו. אם את חושבת שאינטרנט הוא לא המקום לתשובות בנושא אז אל תסתובבי באתרי אינטרנט ותתני תשובות בנושא, אם כל מה שאת עושה פה זה לשכנע אנשים ללכת ליועץ אז את יכולה להירגע, מי שיש לו כסף בשביל יועץ בטח לא יחפש פה את התשובות.

יטבת

New member
אני לא מוכרת כלום

לא מכרתי את שרותי או שרותיו של מישהו אחר, לפחות עד כמה שאני שמתי לב. כתבתי רק את דעתי, ודעתי עדיין תקפה. נתתי כאן תשובות לאנשים ששאלו שאלות כלליות ואשמח לחלוק מידיעותי ולהסביר לכל אחד כל מה שאני יודעת בפנג שואי. חוץ מזה, למה צריך את כל הכסף שבעולם? אולי יש מישהו שמוכן לתת יעוץ בזול? אולי אפילו במתנה? תתפלאי, יש עדיין אנשים שמוכנים לעשות דברים לא רק למען כסף. אז לא צריך להתלהם, וכמו שאת רואה יש כאלה שמוכנים לתת לך את כל התשובות שבעולם. אולי טובות ואולי פחות. ואני מסתובבת בפורומים באינטרנט בנושאי פנג שואי כי לתומי אני חושבת שאולי גם מדברים פה על נושאים מקצועיים בפנג שואי ומחליפים דעות מקצועיות ולא רק נותנים "פנג שואי לעניים".

raederle

New member
לא חשדתי בך במכירות

פשוט הפריע לי שעד שמצאתי מקום לשאול בו שאלות אנשים התנפלו ואמרו שזה לא לעניין לשאול פה שאלות, אבל את צודקת ומה שאני עשיתי היה בעצם להתנפל בחזרה, אז סליחה על ההתלהמות (הלא מכוונת) ואם את מכירה מישהו שהיה בה בחינם או בזול לקצה הארץ לייעץ אני אשמח מאוד לשמוע עליו

yaeliru

New member
אביבה - תגובה

מטרות הפורום ברורות, אולם אינני יכולה שלא להסכים עם יטבת. חשוב להדגיש לאנשים שכל העצות הניתנות בפורום זה הן על אחריותו של השואל, ולא מקצועיות כמו ייעוץ אמיתי. רחוק מכך. פעמים רבות אני מוצאת עצות העשויות להזיק לשואל. אני מכירה אנשים שקבלו עצות מ"יועצים" שקראו שניים וחצי ספרים ונגרם להם נזק. ואנשים חייבים להיות מודעים לכך. וזה אכן מה שעשיתי בהודעה שלי. יעל

יועץ הוא יועץ

יעל, יועץ הוא יועץ - לא אלוהים גם יעוץ בביתו של האדם אינו מבטיח 100% הצלחה לא יודעת מה כוונתך "עצות שעלולות להזיק לשואל..." אם אי אפשר לתת יעוץ טוב (לדעתך) בפורמט הזה, אז איך אפשר לדעת שנגרם נזק או שיגרם? גם פרופסור מנתח (או כל אחד אחר) בעל שם עולמי עם ותק של 30 שנה עלול לגרום נזק. אז מה? לא יעבוד? האם יש אפשרות לעשות משהו עם הבטחה של 100% ? לפעמים, "נזקים" כבדים נראים אח"כ כניסים גדולים... נראה לי שאת ממעיטה בערכם של אנשים להבין משהו גם מעצמם לבוא כל פעם למסיבה מחדש ולהגיד שהאוכל לא משהו, והמוסיקה לא טובה - זה לא לעניין. אם הפורמט הזה, האינטרנט, לא מרגיש לך טוב, אפשר לא להגיע איליו. אני לא רואה כאן אף אחד שמכוון אקדח להכנס לפורום... בקרוב תעלה הודעת המנהלת שלי שמסיבות טכניות כרגע עדיין איננה ואז אדבר על כך. האסכולות השונות מגיעות לפעמים לתשובות שונות. אני קוראת הרבה חומר שמגיע אלי מארה"ב. אין העדפה לשום אסכולה. יותר מכך, הן משלימות אחת את השניה, וכל אדם בוחר לו את זו שמתאימה לו... לא מסכימה עם הטלת האחריות על השואל השואל אחראי על השאלה, העונה על התשובה איזה תשובה זו כשאין מאחוריה איזו אחריות? למה לתת אותה? פאנג שואי הוא כלי, לא מטה קסמים! הוא עוזר לנעזר בו להגיע להחלטות טובות יותר בדרך נעימה יותר ולאפקטיביות רבה יותר... למען הסר ספק אומר, שאני בוגרת בית ספר לפאנג שואי, מנוסה, מייעצת, מרצה, ועורכת קורסים. בעקבות למידת נושא זה העמקתי לתורות הזן הבודהיזם והטאו. משם אני שואבת את ההסתכלות הנינוחה,הסבלנית ואני רוצה להעביר את זה הלאה, לאנשים ליצור סביבה חדשה, נעימה ומתאימה לאדם אפשר בדרכים רבות, לא רק אחת אני רואה את מקומו של האדם בראש ובראשונה, ולא אתן לו פאנג שואי שאינו מתאים לו...המטרה היא האדם, לא הבית. אני לא מעצבת, אני עושה פאנג שואי. אם אדם מדבר כרגע על משהו מסוים בחייו, אני לא מכוונת למשהו אחר אלא למה שהוא ביקש, אפילו אם נדמה שזה לא מה שהוא צריך... מקווה שדברי הובנו ואפשר מכאן להמשיך הלאה בשקט בנועם ובראש ובראשונה בכבוד! יש מקום לכולם, ולהכל בלי העדפות, ספקות ומחשבות לא טובות לילה טוב אביבה

yaeliru

New member
../images/Emo142.gifאביבה - בוקר טוב

אביבה, אני מסכימה לחלוטין שיועץ הוא רק בן אדם, אך בוודאי תסכימי איתי שאין דין יועץ בהתכתבות כדין יועץ שבא הביתה. הן מבחינת מקצוענות והן מבחינת אחריות. בכל תחום, לאו דווקא פאנג שואי. אני לא מצפה מאף יועץ ברשת, להיות אחראי ב 100% לתשובה למישהו שאפילו לא פגש. בייחוד כאשר מדובר בבית שאנחנו לא רואים דרך הרשת, לא חשים אותו, לא יודעים היכן הוא ממוקם וכו'. אני מאמינה שכל העונים בפורומים חפצים אך ורק בטובת השואל. יש מקום לפורומים והאינטרנט הוא כלי נפלא וזמין. אך לעתים נדמה לי, עפ"י השאלות, שאנשים מתייחסים לתשובות כתורה מסיני. חשתי שנושא זה לא ברור מספיק וזה הטריד אותי, ולכן רציתי להדגיש זאת. ברוח טובה, והמשך עבודה פורייה, יעל אגב, אני שמחה שהפורום התחיל להתעורר לאחרונה. ואני מניחה שזה בזכותך ובזכות תגובותייך המהירות והנעימות. ברכות.

raederle

New member
תודה יעל

בקשר למגרעת, לא התכוונתי לתקן על ידי הגדלת הבית אלא על ידי חיזוק חלק הזוגיות, תהיתי איך אני מחזקת את החלק שחסר בגלל המגרעת. (חלק מספר 2)

yaeliru

New member
איך מחזקים חלק חסר

כדי לתקן את החלק החסר ישנן מספר אופציות: 1) לנסות ולתקן את החלק החסר. אפשר ע"י מראות שייתלו על הקיר הגובלים במקום החסר. אם זה בית פרטי, אפשר לשים פנס תאורה מחוץ לבית שיאיר את החוסר. או שאפשר לשתול עצים שייתחמו את השטח החסר. 2) האופציה השנייה, והעדיפה מבחינתי, היא לחזק את החלק החסר, במקרה זה דרום מזרח, בחדרים משמעותיים אחרים בבית. למשל, לדאוג שהאיזור הדרום מערבי בחדר השינה יהיה מסודר, להוסיף לו גווני אדום, ורוד. נרות, תאורה נעימה, קטורת וכל אלמנט שמייצג זוגיות בעינייך. בהצלחה, יעל

raederle

New member
תודות, אני אבדוק אם ריאלי להציב בחו

כי זה אכן בית קרקע (קשה לי לקרוא לבית בקיבוץ בית פרטי), ואחזק בחדר השינה את הפינה, נראה אם זה יהיה אפשרי גם בסלון לחזק את הפינה הזו.

למעלה