ל

The DDM

New member
../images/Emo92.gif ל ../images/Emo53.gif

(פורסם בפורומים: אתר העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל ופורום מ"ת תפוז) בעיה בשחקנים בקבוצה למי שלא יודע, אני משה"ם/מנחה לקבוצת שחקני מ"ת. לאחרונה צצה לי בעיה קטנה (גדולה) של זוג שחקנים בעתיים ואני מתכוון לשחקנים שמדברים בניהם על נושאים שונים שמפריעים לרצף המשחק אפשר להגיד שזה 'דאחקות' או בקיצור, דיבורים, שטויות וצחוקים. כמובן שאי אפשר לשחק בלי מעט צחוקים אבל זה מגוזם, זה מפריע לשאר השחקנים ולי (השה"ם). הערנו לשני השחקנים, אפילו דיברתי איתם בצד אחרי המשחק. גם הזהרתי אותם בכך שיועפו מהקבוצה עם ימשיכו, אבל נראה שזה לא עוזר. במשחק האחרון לא השתנה כלום.... ושאר השחקנים ממש כועסים, אחד מהם אפילו אמר שעם זה ממשיך הוא עוזב את הקבוצה. העניין הוא שעם אני מעיף את אחד השחקנים הבעיתיים אז לשני לא יהיה עם מי לדבר ואז הוא ישחק כמו שצריך (שניהם שחקנים טובים מאוד וכל אחד מהם, בלי השני הוא שחקן רציני מאוד). להעיף את שניהם יקטין את הקבוצה יותר מידי. את מי מהם להוציא (ואחרי 4 הזערות אני מעמין שחייב להעיף אחד מהם ואין שום דרך אחרת לטפל במצב) אני לא יודע לפי מה להחליט את מי להעיף, אני מאמין שזה לא הוגן להתייחס לוותק של השחקן בקבוצה כי שני השחקנים יודעים לשחק במידה שווה ואין לאחד יתרון על השני, מה דעתכם. מתחנן לעזרה תודה מראש השה"ם האפל

DDN

New member
מה נעשה איתך?

קודם כל, אתה עורק לפורומים אחרים, ואחרי זה אתה חוזר אלינו עם אותן בעיות מימים ימימה? נו טוף - אין מה לעשות. אני לא דוגל ב"העפת שחקנים" מהקבוצה. כמה הם מפריעים למהלך המשחק? הפתרון הכי טוב לדעתי - כשהם ב"דאחקות וצחוקים" ביניהם וכו', תמשיך את המשחק, תתייחס לשחקנים האחרים. הם מפסידים משהו - בעיה שלהם. תשתף את השחקנים ה"טובים" בעניין, ותבהיר להם לא להשלים להם את החסר בזמן הפגישה. תקצוב זמן כשאתה נותן להם להחליט החלטות. בדיוק כמו לדמויות. קורה משהו - תקציב דקה לשחקן להחליט מה הדמות שלו עושה - עברה דקה - הדמות לא עשתה כלום? בתיאבון לטאראסק. (אופס, קונוטציות ממקום אחר)

The DDM

New member
אני לא ערקתי לפורומים אחרים

אני ערקתי** מהאינטרנט כולו. במקור רציתי לכתוב את זה בכל הפורומים שאני מכיר אבל לא היה לי כח להרשם לוואלה ושחכתי את הסיסמה בדימונס. אז רשמתי את אותה ההודעה גם פה וגם בעמותה... כמובן שמה שגרם לי לחזור לאינטרנט ולהוציא גיבוי של הFAVORITES הישן שלי שמפוצץ באתרי מ"ת היה ביגור.... אחרי 3 ימים שאתה רואה מ"ת בכל מקום אתה לא יכול לחזור הביתה בלי לדבר רק על זה. כמה הם מפריעים למשחק? המון כבר קרה שהתעלמנו מהם, אבל הם מפריעים לשאר השחקנים כנסתי אותם בכנסי ניסיון ("שקט" "בלה בלה בלה" "אמרתי לך ליהיות בשקט" "בלה בלה בלה, דרואיד מפגר שב בשקט" "200 XP וזה יגדל עם לא תסתום"). וכן, הם יורדים על ה'דרואיד' (D&D3ED) כבר הגעתי למסכנה שאין מה לעשות ואחד מהם חייב לעוף לעזאזל*.... (אין עזאזל* במערכה שלי אז זה אומר שהוא אמור לעוף מהמערכה) אני מקציב זמן תמיד. עוד בעיה היא שהם (לפחות אחד מהם) גם מעליב את אחד השחקנים האחרים (הדרואיד) ואז הוא נכנס לדיכאון עמוק על זה שהחיי החברה שלו גרועים והוא יושב ולא מגיב לכלום.... ואז גם הוא מפסיד וזה משאיר עוד שני שחקנים, השניים החדשים ביותר בקבוצה והכי פחות מנוסים (עם הדמויות היותר חלשות ואז כל המשחק נהרס... ------------------------------------------------------------------ *עזאזל - מקום מוזר ומפחיד בהונולולו (הוואי) **ערקתי - שמתי חוסם עורקים והזרקתי דברים שונים לכל מקום בגוף

shadowfax

New member
עליך לנתח את העניין

בצורה סוציולוגית יותר: אישית אני מצאתי שבד"כ כאשר יש 2 אחד חייב לגרור את השני (אחד מתחיל והשני ממשיך וחוזר חלילה) במקרה כזה עליך לטפל בדומיננתי מבין השניים (שיחה אישית, איום וכו'). כאשר שני השחקנים בעייתים, עליך לתפוס את שניהם ביחד לשיחה ב6 עיניים ותומר להם שזהו, אתה לא יכול להמשיך להנחות כך ואתה מבקש שאחד מהם יעזוב את הקבוצה (אין בררה) ותן להם להחליט, אני מאמין שהדומיננתי והיותר משועמם יעזוב (הוא משועמם אחרת הוא היה משחק) והאחר ישאר, אך העניין יכול להחריף אם שניהם יעזבו אבל אין לך כמנחה מה לעשות היות ואינך יכול להעדיף אחד מהם. בעניין השיעמום : לעיתים שחקנים אינם בנויים לסוג המשחק שאתה מעביר או לסיגנון, שחקנים אלו נוטים להשתעמם (לא ממך אלא מהסגנון) ולהפריע וגוררים איתם שחקן או שניים אל תהומות הOFFPLAY

The DDM

New member
תאמת, הם לא מוכנים לשחק בשום סגנון

אחר, חוץ מהאחד שאנחנו משחקים בו אז זה לא הסגנון אני באמת יבקש מהם להחליט מי מהם יעזוב את הקבוצה אם יהיה להם בעיות להחליט אני יגיד לשחקנים האחרים להחליט.

למעלה