בעניין המשחק ADND

kirea di

New member
../images/Emo92.gif בעניין המשחק ADND

אנא ענו לי על השאלה הבאה: (זה חשוב משום שאני עושה פרוייקט גמר בנושא זה) מה הן הבעיות שנוצרו אצלך בתור שחקן/נית/שה"ם מתחיל/ה????

דרגורן

New member
תשובה:

הבעיות שנוצרו אצלי היו: התחלתי לגדל עוד ראש, השער שלי הלבין, נשרה לי אצבע וצמחה לי עין בגב...
סתם, אני מניח שהשאלה אמורה להיות "איזו בעיות יש לשחקנים מתחילים במשחק?" שזה קצת שונה... והתשובה תהיה: 1. חוסר הבנת המשחק - השחקן לא מבין שהוא משחק דמות ששונה ממנו, או שיש לה מגבלות כלשהן (אני עוקר את העץ ומרביץ איתו... העץ כבד מדי אתה לא מצליח...) 2. שה"מ מתחיל יכול להבין שמטרת המשחק היא לזרוק לשחקנים מפלצות בשביל שהם יחסלו (Hack&Slash), מה שמוביל לשחקני H&S שמוביל למצב שבו אחרי זמן קצר "נמאס"... 3. שה"מ מתחיל יכול גם לחלק חפצי קסם, ופרסים ביד רחה מדי, מה שמוביל ל-2 ולמצב בו יש לדמויות "ה כ ל" ואין סיבה לשחק

backdoorslam

New member
בעיה בבעיה

קצת קשה לי להבין את המונח "בעייה" בהתקשר לחוסר ניסיון במשחק. המשחק שלי, בתור שה"מ, השתנה לחלוטין מאז שהתחלתי, כילד, ועד עכשיו. הצפיות שהיו לי מהמשחק והבנתו היו שונות, ולכן אני לא יכול ממש לדלות בעיות מתוך המשחקים הראשונים שלי. המנצ'קיניזם, היד הרחבה בנק"נ, המבוכים הפשוטים, "חוסר ההיגיון" - כולם שלטו במשחק. אך באותם ימים הם לא הוגדרו כ"בעיות" או "קשיים". - זה מה שמדהים במשחקי תפקידים - הם כל-כך לא מוגדרים, מופשטים ומגוונים, כך שהם מעניקים הנאה לכל.

ננסק

New member
הגיע הזמן להודות בדבר מביך.

ידעתי שהיום הזה יגיע, ועדיין, אני לא מוכן אליו. זהו דבר שפיללתי כי לא יתרחש, אך הנה זה בא. המבוכה נוראה, אך ביקשוני ולכן אענה. כשהייתי שה"מ מתחיל... סקראצ' דט. פעם, כשעוד שחקנו D&D עם הקופסא הכחולה (למתקדמים), קנינו כל הרפתקאה שיצאה. היינו משה"מים ברוטציה, מאחר ושיהו"מ נחשב למלאכת פרך, אלא שאני הייתי ממחוץ לסבב. למעשה, בעיקר ידיד אחד שלי הוא שהיה משה"מ, והוא שמר בסוד על כל עקרונות השה"מ הקדושים. עם הקופסא הכחולה הגיעה ההרפתקאה "אי האימה". בסטנדרטים של היום היא נחשבת כמחורבנת ברמה גבוהה, אבל אנחנו עלזנו ושמחנו לקראתה. ולכבוד המעבר ל-"דרגות הגבוהות", (3 עד 12, להזכירכם, מתוך 36), החלטתי לתפוס את מושכות השה"מ. אלא שמעולם לפני כן לא ראיתי הרפתקאה, ולא היה לי -שמץ- של מושג איך בעצם עושים את זה. אבל היינו לחוצים, אז פשוט התחלתי. ומה עושה אדם כשהוא רואה לפניו סדרת קטעים ממוספרים, אחד אחרי השני? נכון, -מקריא אותם אחד אחרי השני-. באופן שלא יאמן אף אחד לא שם לב לכך שעברנו משבט ברברי למאורת מפלצות, מבלי שהשחקנים אמרו משהו בעניין. פשוט כפיתי עליהם את ה-Encounter הבא בתור, אחר אחרי השני, עד שהגענו לשישי ונגמרה הפגישה. בפגישה הבאה כבר נסגרתי על עצמי, ומאז אותו יום שיה"מתי באופן רציף שלוש חבורות מו"ד ומוד"מ. אז -זאת- בעיה של שה"מ מתחיל - פעירות מוחלטת לגבי מה לעזאזל הוא אמור לעשות: מה זה להיות שליט מבוך, בעצם?!

backdoorslam

New member
גם אני!

ננסק, אתה לא לבד. בדיוק אותו דבר, בדיוק אותה הרפתקה!

Ferenheit

New member
לא רוצה להיות קטנוני

סתם, אני נורא אוהב להיות קטנוני. מתקדם זה דרגות 4-14, לא 3-12. אח"כ מומחה של 15-25, ואשף זה 26-36. רוסקו מוסר ד"ש (בקרוב הוא הופך למתקדם).

shadowfax

New member
המעבר בין משחק בסיסי למ"ת

משחק בסיס הוא משחק שבו יש תחרות יש צדדים ובסוף יש פרס למנצח (מוחשי או לא). במ"ת אין צדדים, אין תחרות והפרס? הפרס הוא ההשתתפות. בסיס שינוי התפיסה הוא זה העומד לדעתי בין המשחק של "מתחילים" (נקראים גם "מנצ'קינים") לזה של ה"מתקדמים". לדעתי שחקן שהבין שמנחה הוא לא האויב, ובסיס המשחק הוא לשחק ולא ליגמור אותו ע"י הגעה לדרגה הגבוהה ביותר (או כל רעיון אחר שמשמעותו "סיום" המשחק), המושג תופס גם לגבי מנחים "מתחילים" אשר יוצאים מיתוך ההנחה שהמנחה הוא "אלוהים" ומטרתו היא הריגת הקבוצה בדרכים שונות, כאשר מנחה "מתקדם" מבין שמטרתו היא יצירת המציאות שבה חיים הדמויות. המחמאה הכי גדולה שקיבלתי היתה משחקן חדש ששאל אותי לאחר מספר חודשי משחק "אה, אתה משחק נגדנו? או איתנו?", ז"א אני הצלחתי להפוך לבד שעליו מצויירת המציאות בצורה טיבעית לשחקן כך שהSOD שלו לא נשבר...

backdoorslam

New member
לא מסכים כל-כך

משחק תפקדים הוא דבר מאוד לא מוגדר. מנצ'קיניזם זה לא דבר רע - כל עוד נהנים מזה. אין דרך "נכונה" ו"לא נכונה" לשחק משחק תפקידים.

shadowfax

New member
אתה רוצה להציק לי

לא סתם הוספתי "" ליד כל "מתקדם" או "מתחיל" כך אני רואה את זה, ד"א לא פסלתי את הדרך האחרת אלא ציינתי שאנני רואה בזה מיצוי כל הפוטנציאל (יותר כמו 1/10 מהרעיון) של מ"ת לכן תופעת ה"נפלים" (אנשים שראו ניכווה וברחו) גדולה יותר בקרב אוכלוסיה זו, פרישה המתחום תוך אמירת משפט כמו "זה התחיל לחזור על עצמו...." או "הגעתי עד דרגה 36 מה יש לי עוד לעשות?...".

backdoorslam

New member
../images/Emo13.gif על הפולמוס

אם לא מתפלמסים, אין סיבה להיכנס לפורום.
לא משהו אישי, אתה יודע.

למעלה