mory001

New member
../images/Emo91.gif

בוקר טוב. רוצה לשתף ולהמליץ. נתתי לבן שלי (14) לקרוא את הספר "עצור, מורידים הילוך". הפריע לי שעד עכשיו, במשך שנתיים הוא לא התעניין בכלל בנושא ה ADHD, ולקח כדורים כמעט מבלי לשאוח שאלות. בהתחלה, כשהצעתי שיקרא ספרים וחומר בנושא - התנגד. את הספר "עצור, מורידים הילוך" הבאתי הביתה, הראיתי לו, ואמרתי רק שאם ירצה, אני חושבת שכדאי שיקרא אותו בזמנו הפנוי. השארתי אותו כבדרך אגב בחדרו. הוא קרא אותו כבר למחרת. את כולו בנשימה אחת. (הספר אמנם לא ארוך, אך מדובר בילד שלא קורא בכלל...). שאלתי אם בא לו לדבר על מה שקרא, סיפר שקרא על הבעיה שלו, ושרוב הדברים שכתובים שם יש גם לו. שאלתי "ומה כשאתה עם כדורים". ענה "יש פחות מהבעיות שרשומות שם". - הבן שלי תמיד מדבר במשפטים קצרים, ואף פעם לא מפרט יותר מידי - אבל בשבילי זה היה המון. עצם זה שהוא הבין, קצת, בתור התחלה, את הבעיה - עשה לי (ואני בטוחה שגם לו) המון. בערב, כשדיברנו על מטלות שיש לעשות בבית, ולמה אני צריכה להזכיר כל דבר כמה פעמים, הוא אמר "אמא, לפי מה שקראתי, אחת הבעיות שלי, היא להבין ולזכור המון מטלות שאני מקבל ביחד. אני מבקש ממך שתעזרי לי. תזכירי לי בבקשה בכל פעם שאני שוכח (בלי לכעוס) מה לא עשיתי, או שתרשמי לי, ואני כבר אעשה...אני לא לא עושה דברים דווקא להרגיז, אני לא עושה כי אני שוכח". מבחינתי, התקדמות עצומה. כנראה שאנחנו נמצאים עכשיו על גל חיובי, מקווה שתקופת הגל הזו תהיה ארוכה ככל האפשר. יום טוב לכולם.

zivadina

New member
כמה שהוא צודק...

אחת העצות המועילות היא לפרק משימה גדולה למספר משימות קטנות, ולהגיד בכל פעם רק דבר אחד, כי אדם ADHD מתקשה לזכור הרבה דברים ורצף. אם אלו משימות קבועות, תכיני רשימה שתהיה תלויה על המקרר או על מיטתו/ שולחן העבודה שלו, ותאפשר לו לבקר את עצמו אם מילא את כל המשימות כולן. וכפי שהוא ביקש: להזכיר תמיד רק משימה אחת, ורק כאשר הוא מסיים אותה, להזכיר את המשימה הבאה. הסיפור שלך מאוד מרגש, ואני מקווה שיהיה לו המשך פורה אצל שניכם. אני כותבת לך את זה אחרי בוקר שבו צעקתי כמו משוגעת על הבן שלי שהיה "אנטי" כל מה שעשיתי וגם התחצף, כך שאני קצת מקנאה בך...

צודק מאוד../images/Emo70.gif מראה גם עד כמה חשוב

לשתף אותם במידע, להרחיב את ידיעותיהם בנושא. לדעתי, פחות תסכולים ועיוותי חשיבה (מסקנות מוטעות לגבי עצמם) נאגרים, כאשר יש לך מידע מידע- וכמה שיותר. כל הכבוד לו על ההפנמה המוצלחת

שאלה בקשר לספר

בתי בת 12 ולא רק ADHD אלא גם לקויית למידה עם קשיים רבים. האם הספר כתוב בשפה פשוטה וקליט גם ליותר צעירים מבנך? מי כתב את הספר והאם אפשר להשיג בכל חנות ספרים?

פרחבר

New member
בבקשה, קישור לקנית הספר

עם כל הפרטים הנילווים.... http://amazia.co.il/PopularBooks.asp

mory001

New member
לצערי, חיפשתי המון

אבל אין אפשרות להשיג את הספר הזה, וחבל. השגתי צילום ממישהי. הוא כתוב בצורה ברורה ופשוטה. הבן שלי דיסלקטי, אבל את הספר הזה הצליח לקרוא. וזיוה, אני עדיין לא מוצאת שיש מה לקנא בי, גם היום צרחתי גם אני כמו שטורפת, על משהו שהוא עמד בתוקף שהוא לא עושה.
כנראה שגם אני עדיין צריכה להפנים עוד כמה דברים, לא רק הוא...

מרגש. איפה היה הספר הזה כשאני

הייתי ילד מאובחן שאף אחד לא כל כך ידע מה לעשות עם האבחון שלו בשנות השיבעים.... הבאת לי רעיון. אולי אני אחפש לבן שלי ספרים לילדים על הבעיה של הבן שלי (בעיה שלא קשורה לפורום הזה). זה ממש חשוב.

למעלה