לאנשים במצוקה.יחד עם זה,יש לי השגות על שאלות האבחון העצמי המופיעות בשאלון שהן דיכוטומיות,ללא דרגות ביניים,מה שלא מאפשר להבנתי להעריך את מידתיות הבעייה,ובכך מעצים או מפחית מחומרתה.אבל שאר המדורים והאפשרויות לקבל עזרה מקצועית מיומנת,מאד מגוונים ומבטיחים.כדאי לשמור במועדפים,ואם אפשר,גם להמליץ לחבר.
כלל.מרבית המבחנים במדעי החברה,ומבחנים קליניים,אינם בנויים בצורה דיכוטומית אלא מאפשרים כמה דרגות חופש לתגובה מה מאפשר יותר לחדד אותה ולהדגיש את הניואנסים החשובים לנבדק.למשל שאלון ליבוביץ המצ"ב שהוא כמובן אונליין ויש גם עליו ביקורת רבה.כאשר השאלות דיכוטמיות (שתי קצווות)הן מכריחות את העונה,לבחור לעיתים בתגובה שאינה אופיינית לו ובכך עלולים לשבש את התוצאה הכוללת. באשר לאתר עצמו,כאמור הוא חיובי,מעניין ועשוי לעזור לרבים,אבל זה לא מנטרל את האפשרות לבקר אותו.ולבסוף להבנתי יש סיכון מסויים בכך שאדם המגיב בצורה דיכוטומית,עלול להשכנע את עצמו שהוא סובל מהפרעה מסויימת על סמך ההנחה של נבואה המגשימה את עצמה, וזו תמיד הבעייה של אבחנה עצמית אונליין. http://sites.google.com/site/sphaifa/liebowitz
ואני לא חולקת על זה עקרונית. זה מבחן סינון, לא מבחן לאבחנה מדוייקת ואבחנה מבדלת את זה עושים אחרי הסינון ומול איש מקצוע. בגדול, המוקד העיקרי של האתר הזה והמדריך המצורף זה לא האבחנה. האתר פורש דרכי התמודדות מעשיים עם ההפרעות הכל כך נפוצות והכל כך משבשות את מהלך החיים. האבחנה היא רק החלק הראשון. אחר כך צריך להחליט מה עושים, איך עושים, לאן פונים, מה חדש בשטח וכד' עם הסטטיסיקות של ארגון הבריאות העולמי, ש-25% מהאנשים יסבלו מתישהו מדיכאון, וההשלכות של הנתון הזה על איכות החיים של האנשים בעולם שלא לדבר על ההשלכות הכלכליות למערכות הבריאות, חשבתי שנכון להביא את המדריך. אם אתה חולק על הדרך בה הם מציעים לאבחן - וחושב שזה כל כך חסר אחריות ולא בסדר, אתה רשאי כמובן להוריד את הקישור
העובדה שיש לי ביקורת על שיטת האבחון בראשוני באתר,אין משמעותה שהאתר פסול.נהפוך הוא יש בו מידע רב וחשוב לגולשים הזקוקים למידע ראשוני ויותר מזה על טיפול ,גישות טיפול,נגיעה במחירים וכדומה.