lol1000

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif

ספר של ניל גיימאן אלים אמריקיים מספר על על האלים שהאנשים שהגיעו לאמריקה הביאו (האלים הם הדמויות) ומתחילה מלחמה בין האלים הישנים שאודין מנהיג לבין האלים החדשים אלי הטלפונים והמדיה

לגוטל

New member
זה דווקא משיר של אש וקרח, של מרטין

הייתה אגדה על מישהו עם שם דומה, ראגנר לודברוק. מנהיג ויקינגים שפלשו לאנגליה, נתפס על ידי המלך האנגלו-סכסי של נורת'מבריה בצפון אנגליה ונזרק לבור נחשים שם מת, ובגלל זה הבנים שלו התחילו את הפלישות לאנגליה וככה התחיל כל הסיפור, שבחזרה למציאות... הסתיים בתכלס כאשר האראלד הארדרדה והצבא שלו הובסו בסטמפורד ברידג'. אם אני זוכר נכון הפלישה המתועדת היסטורית הראשונה הייתה בתחילת המאה ה-8 על איזה מנזר חשוב שלא רחוק מהחוף המזרחי של אנגליה.

MetalSinagouge

New member
אני קורא את משחקי כס בימים אלו.

קצת חבל שיש שם יותר מדי פוליטיקה בנתיים. מקווה שזה יפצה את עצמו עם קטעים זולים ושפלים.

Y. Welis

New member
יש סיפור פנטסיה יפה על הפלישה הזו

בשם 'נשמות' מאת ג'ואנה ראס, שמתרכז בעיקר בשיחה בין נזירה למפקד ויקינגי - מין טרגדיה ידועה מראש. הסיפור הופיע באסופה 'מבחר סיפורי המדע הבדיוני (הזוכים בפרס הוגו)' בעריכת אסימוב (1985).

MetalSinagouge

New member
קראתי את זה!!!111

אבל אני זוכר שלא לגמרי הבנתי את הפואנטה בו.
אם אני לא טועה, בסוף מתגלה שהנזירות (או שהויקינגים) הם ישויות חוצניות או משו, לא? אהבתיאת ההקדמות של אסימוב לסיפורים אבל אני זוכר שלא אהבתי את הסיפור שלו שם. אם אני לא טועה זה על מזכירה שמגלה שהבוס שלה רובוט? אחרי פיליפ דיק פואנטות כאלה לא מצליחות להפתיע.

Y. Welis

New member
אני לא זוכר מה היתה הפואנטה

רק שהשיחה הקדימה את משיסת המנזר הבלתי נמנעת. מעין רגע של שקט לפני הסערה, כמו תנועה שנעצרת. המבחר לא כלל סיפור של אסימוב. אולי התכוונת ל'לחץ אנטר' של וארלי? משהו די חלש גם בזמנו. מה שכן שני הסיפורים של אוקטביה באטלר היו מצויינים. חבל שרק ספר אחד שלה תורגם עד כה.

למעלה