שחרחר מתוק
New member
../images/Emo91.gif../images/Emo124.gif
היום קניתי דיסק קובני משהו סוף הדרך...
זה אוסף של 2 דיסקים, דיסקים בנפרד.. כאילו אריזה לבד ועוד אריזה לבד וכל אריזה כזו עולה 65-70 ש"ח.. זה ממש אוסף של ה-להיטים הקובניים מכל הזמנים
אני קניתי את האוסף הראשון ובזמן הקרוב אני כנראה אקנה גם ת'שני.. אני ארשום לכם מה שרשמו בספרון שבתוך האריזה: "באוסף זה תמצאו מבחר שירים ממסורת ה"סון" הקובני המסורתי, החל מהקלטות מקוריות משנות החמישים,שישים והשבעים ועד לצלילי ה"סון"החדש של לוס ואן ואן ועוד... המבחר כולל גם את "צ'אן צ'אן" הקלאסי, להיט מה"בואנה ויסטה", אך בגרסא מוקדמת "אותנטית" יותר בביצוע קומפאי סגנונו האגדי, את ההמנון הפטריוטי קורע הנשמה לגבור המהפכה צ'ה גווארה, ה"קומנדאנטה", את מלכת המוזיקה האפרו-קובנית מרסדיטה ואלדז, את הדיווה האגדית של ה"סון" הקובני מריה תרזה ורה בהקלטה הישנה ביותר באוסף! את איברהים פרר בעל קול הזהב בהקלטות המקוריות שלו, את ה"גואהירה גואנטנמרה" הידוע, אחד ה"סטנדרטים" של המוזיקה הקובנית בכל הזמנים, ועוד ועוד..... בשלב העריכה התלבטנו אם להעביר את ההקלטות תהליך של "עידון" ו"ריכוך הצליל" או להשאיר את הצליל אותנטי והמחוספס, את החוצוצרות ה"קורעות" ואת השירה המאנפפת הטיפוסית. החלטנו על האופציה השנייה, לא רק לטובת ה"אותנטיות", אלא כדי לשמור על הרגש האמיתי שה"סאונד" המקורי הוא חלק חשוב ממנו. אז בואו נרים כוסית של רום לחיי עם יפה וגאה, ששר ורוקד גם כשאין לו תמיד מה לאכול..." וזה מה שכתבו.. וזה באמת אחלה דיסק.. שווב בהחלט
היום קניתי דיסק קובני משהו סוף הדרך...