על סרט

שרית(^_^)

New member
../images/Emo91.gif על סרט ../images/Emo45.gif

רציתי להמליץ בחום על סרט יפני מצוין שראיתי היום ב-DVD, שנקרא Laundry. מלבד היותו סיפור מקסים, מתוק ומרגש, ומשחק נהדר, הסרט מצוין גם כתרגול שמיעת יפנית: מרבית היפנית בסרט קלה מאד להבנה, מכיון שהשחקן הראשי משחק תפקיד של בחור צעיר הסובל מפיגור שכלי קל, ולכן הדיבור שלו מאד איטי וברור ועם אוצר מילים פשוט יחסית. (אגב, תהיתי לאן נעלמה לאחרונה Rice Ball עם העידכון השבועי הנפלא שלה של סרטים יפנים בטלויזיה... ?)

GnomeBubble

New member
ונצלו"ש קטן: הסרט GO

מישהו ראה? הזכרתי אותו כאן כמה פעמים - אחד הסרטים היפנים הממש לא מוכרים ובכל זאת, מהסרטים היפנים האהובים עלי מהשנים האחרונות. מה גם שהוא מציג בעיה חברתית מאוד קשה (ומאוד מודחקת) שקיימת ביפן ללא שום הטפת מוסר וצדקנות ואפילו בלי התמקדות של ממש בבעייה (היא רק רקע לסרט). לא נראה לי שהוא עומד להיות מוקרן בקרוב בארץ, ואני לא יודע אם הוא נמצא באוזן השלישית וכו'. אני מודה באשמה: הורדתי אותו לפני די הרבה זמן מהאינטרנט אחרי שהתקציר שלו נראה לי די מושך. בכל אופן, למי שלא יודע על מה מדובר: הסרט מספר על נער ממוצא קוריאני שגר ביפן (zainichi kankokujin או בקיצור zainichi). יש אוכלוסיה מאוד גדולה (כמה מליונים למיטב ידיעתי, וכנראה המיעוט הגדול ביותר ביפן) של קוריאנים הגרים ביפן כבר כמה דורות (הם הגרו ליפן בזמן כיבוש קוריאה, החל מסוף המאה ה-19 ועד סוף מלחמת העולם השניה). אין להם אזרחות יפנית, אלא אזרחות קוריאנית (חלק גדול מהם דווקא אזרחי קוריאה הצפונית), ויש להם בתי ספר מיוחדים שבהם הם לומדים קוריאנית. לדור הצעיר (כפי שהוא מוצג בסרט) יש משבר זהות יפני-קוריאני מעניין. עד כאן הרקע. גיבור הסרט מחליט לעשות מהפך בחייו וללכת לבית ספר יפני "רגיל", במקום לבית הספר הצפון-קוריאני הנוקשה והמשעמם. כאן מתפתח סיפור אהבה קצת מוזר (שהוא בעצם מרכז הסרט), והסרט מציג את כל ההתפתחויות בצורה מאוד קצבית וקלילה וגם מאוד מאוד לא שגרתית. כל מילה נוספת שאני אוסיף כנראה תהרוס את העלילה, אז פשוט תראו.

שרית(^_^)

New member
תודה רבה על ההמלצה !

אכן נשמע סרט מאד מעניין על נושא שמעסיק די הרבה את היפנים, ושבד"כ ממעטים לדבר עליו... מה גם שאני רואה שמדובר באותו שחקן ראשי ששיחק גם בסרט Laundry שעליו המלצתי. שמו Kubozuka Yosuke 窪塚洋介, והוא שחקן מדהים בעיני !! עשיתי חיפוש באתר של "האוזן השלישית", ונראה שאין להם את הסרט הזה, אבל אני יכולה לנסות לבקש שיביאו אותו (הם כבר נענו לכמה בקשות שלי בעבר...).

raisingod

New member
נשמע מדהים!

אני יברר אם יש באוזן, אם לא ננסה להזמין מאמזון או משהו :)

jonbaum

New member
האם מישהו שמע על במאי

בשם MASUMURA YASUZO????? יש פסטיבל של הסרטים שלו בדבלין באוקטובר, ואנחנו בטח נלך לאיזה אחד או שניים, אבל רציתי לשאול אם מישהו מכיר. אני מצרף פרטים של הפסטיבל.

למעלה