על ספר

טל קר

New member
../images/Emo91.gif על ספר

הסופרת: רות ל. אוזקי שם הספר: שנת הבשרים שלי ההוצאה: עם עובד והנה התיאור של ה"מאחורה" שאני מסכימה איתו בחום: המספרת, גין, שכמוה כמחברת הספר נולדה לאב האמריקאי ולאם יפנית יוצאת למסע ברחבי ארה"ב. משימתה לבחור רעיות אמריקאיות שיתאימו לסדרת סרטי טלויזיה שקיבלה עליה לביים. הסידרה מיועדת להיות משודרת ביפן בחסות יצרני בשר אמריקאיים הלהוטים להפוך את מליוני היפנים לאכלנים נלהבים של מוצריהם. במהלך עבודתה ונסיעותיה מגלה גין, בחורה פקחית ובעלת מזג סוער תגליות מפתיעות הן על החברה שהיא חיה בה והן על עצמה ... שנת הבשרים שלי הוא ספר ססגוני מאוד, קומי, טרגי ורומנטי כאחד, המעמיד סאטירה אקטאולית עסיסית על החברה האמריקאית, על עולם הצרכנות בכלל ועל צרכנות הבשר וייצורו התעשייתי בפרט. וזאת בצד עלילה רבת פנים ותהפוכות שבמרכזה שתי הנשים הצעירות זו שבניו יורק וזו שבטוקיו ..." הספר מאוד קריא (ממש לא כבד, למרות ההוצאה שידועה בספרים יותר כבדים), מאוד מענין, מאוד מלמד על הבדלי התרבות האמריקאים לעומת היפנים וגם מאוד משכנע בסיבותיו להפסיק לאכול בשר הן מסיבות הומניות והן מסיבות בריאותיות, ולמרות שהוא סיפור בדיוני יש בו ממדים ריאליסטים, למשל בתרופות שמזריקים לפרות שעוברות לבני אדם שסובלים אח"כ מכל מיני בעיות בריאותיות ויש אתרי אינטרנט רלוונטים לבעיות האלה בסוף הספר.

**לילך**

New member
../images/Emo51.gif על ההמלצה ,גם לי יש המלצה

ההמלצה באה ממש בזמן ,כל פעם שאני הולכת לספריה אני מתלבטת קשות איזה ספר לקרוא ,אז ממש עזרת לי ,הספר הצטרף לרשימת ספרים שאני צריכה לקרוא. ולהמלצה שלי: ספרים שכתב ג´יימס הריוט ,שהיה וטרינר אוהב חיות (במיוחד חתולים) וכתב כמה ספרים על היצורים האהובים עליו. כרגע אני קוראת את "סיפורי חתולים" שהוא לקט על חתולים בלבד שנאסף משאר הספרים ,הספר מספר את סיפורם של כמה חתולים שהמחבר פגש במהלך חיו ,ספר מאד חביב ,קריא ולא עב כרס (טוב לעצלנים.....).

"סיפורי חתולים"

יש לי את הספר בבית. באמת מומלץ (אבא שלי קרא אותו והתחיל לאהוב חתולי רחוב!). ספר פשוט מתוק!

bimbo.

New member
כל ספרי הריוט, גם העבים שבהם, ../images/Emo54.gif

נקראים בקלות. הם נפלאים: מלאי הומור ואהבת בעלי חיים. וישנו עוד ספר: "חתולים סיפור אהבה" מאת שפרה הורן. גם ספר זה כתוב בהומור, שנינות ואהבה רבה.

**לילך**

New member
חתולים סיפור אהבה ממש מקסים

אני זוכרת במיוחד את הקטע שבו החתולה שלה עושה סנפלינג על וילונות המשי המהודרים ומשסעת אותם לרצועות רצועות.

../images/Emo92.gif הוסיפו מידע עליו ../images/Emo54.gif

אינני מכירה את הספר "סיפור אהבה-חתולים" והוא נשמע מעניין, תוכלו לספר לי עליו קצת ?
אגב, מצטערת אם יש בעיות בהעלאת התמונה שצירפתי להמלצה על "עם הזנב לים- החתולים של תל אביב" ביי , חיפושית*

**לילך**

New member
"חתולים סיפור אהבה"-מאת שפרה הורן

שפרה הורן היא סופרת שמאז ומתמיד אהבה וגידלה חתולים ,בספר היא מתארת את עצמה כדיירת משנה בבית בו התגוררו חתולים מאז ומתמיד. חלק מהתקופה המתוארת בספר היא בתקופת מגוריהם של הסופרת ומשפחתה ביפן ,עובדה שמוסיפה אספקטים מיוחדים לחיי החתולים. הספר כתוב בהומור והמון אהבה לחתולים ,הסופרת מתארת בספר את חוויותיה האישיות עם החתולים שלה ומתארת כל מיני צדדים מענינים בחייהם. " "חתולים סיפור אהבה" מגלה בנימה רגישה ומשעשעת מדוע לחתולה יפנית אין זנב ,כיצד חשים חתולים ברעידת אדמה מתקרבת ,למה חתולים מעדיפים בלונדיניות,מדוע צומחות שערות לבנות על ראש החתול,איך מוצאים חתול שהלך לאיבוד וכיצד ניתן לרפא באמצעות חתולים. " ועוד ועוד סיפורים שובי לב.

../images/Emo51.gif על המידע על הספר !

תודה על המידע. זה באמת נשמע ספר מעניין. אגב- שיהיה לכולכם גמר חתימה טובה ולמי שצם-צום קל ! ביי

bimbo.

New member
עוד מלה לדמותה המיוחדת של

שפרה הורן הסופרת: היא אלרגית לחתולים, ומי שאלרגי יודע כמה סבל עובר האדם שסובל מזה, והיא לא מוותרת על חתולים: אוהבת, מגדלת, מחבקת... ובקצור: חייה אינם חיים בלי חתולים.

גם הסופר ריצ´ארד טורגרוסה אלרגי ../images/Emo42.gif

גם הסופר ריצ´ארד טורגרוסה (כתוב "עובדות משעשעות על חתולים" ) אלרגי לחתולים. הנה קטע מההקדמה של הספר : "עלי להתוודות, אין בבעולותי חתול . לא היה לי חתול כבר הרבה שנים. האמת היא שאני אלרגי בצורה איומה לחתולים. אפילו לאלה בעלי השער הקצר.למה אם כך, אני כותב ומאייר ספר המהלל את אותה חיה הגורמת לי לגירוי בעיניים, לנשימה שורקנית ולאף שלי לפצוח בסדרות בלתי נשלטות של עיטושים? בגלל שאני אוהב חתולים, תמיד אהבתי אותם. החורבן שהם ממיטים על המערכת החיסונית שלי לא טשטש אף כהוא זה את משיכתי אליהם..."
חיפושית*
מצורפת תמונה חביבה !

עוד עובדות שובבות-בשבילך ../images/Emo13.gif

אני חושבת שהתכוונת לעוד קטע מההקדמה, אבל זו כמעט כל ההקדמה (מה שהעתקתי) אז הנה עוד שתי עובדות שובבות על חתולים
א. "חתולים, בדרך כלל, שונאים רחצה ומים, אך יש חתול אחד היוצא מן הכלל. חתול הוואן, גזע שמוצאו מטורקיה,ושכמעט ואינו נראה בשאר העולם, אוהב לשחות" .(ושהייתי בטורקיה, לפני מספר שנים, הייתי שם בחוף ים חולי, וראיתי מספר חתולים מסתובבים
) (קפוצ´ינו, החתול שלי, אוהב לטבול את כפותיו במים, כאילו נוטל אותן) ב. "לחתולים "ידיים" ימניות ושמאליות, בדיוק כאנשים. כארבעים אחוז מכלל החתולים שולטים בשתי הידיים, ארבעים אחוז עם נטייה ליד ימין, והשאר שמאליים" (אני חושבת שקפוצ´ינו ימני
) מצורפת תמונה חביבה (יש לי הרבה כאלה !, וסליחה אם יש בעייה בהעלתם בפורום). חיפושית*

bimbo.

New member
חיפושית, המון ../images/Emo51.gif . מאוד

התפלאתי לקרוא על החתולים השחיינים. מנסיוני החתולי, הם ממש שונאים את הרעיון להתרחץ. התמונות מתוקות מאוד ואשמח אם תעלי מהן עוד. תודה מראש.

**לילך**

New member
מידע על חתול שחיין והמלצה על ספר ../images/Emo54.gif

הנחתי שהרבה ממגדלי החתולים פה מכירים את הספר "החתול" של דיוויד טיילור: למרות שחלק מהעובדות שמופיעות בו התיישנו ,זה ספר מעולה בעברית למגדל החתולים המתחיל וכל מי שרוצה לקרוא מידע על חתולים בעברית ובמהירות. מצורף קובץ עם מידע על החתול הטורקי שהוא חתול שחיין ואין טוב ממראה עיניים....

עוד תמונה מתוקה- בשבילך

הי ! מצורפת להודעה תמונה מתוקה. אינני יכולה להביא את כל התמונות בבת אחת בהרבה הודעות באותו זמן. אז פשוט דעו שלכל הודעה בפורום (כל אחת ואחת) מצורפת אחת מהתמונות מאוסף תמונות החתולים שלי. אז כל הודעה- בשבילך הפתעה. אגב, מי שמעוניין לאמץ חתול/ה מתוק/ה שיגלוש ל-"שונרא" (חתול בארמית), אתר חמוד, חמוד, וגם עם הרבה מאמרים וכתבות על החתולים. קישור מצורף להודעה. סליחה אם יש בעיות בהעלאת "שונרא" או בהעלאת התמונה המתוקה. חיפושית

עוד ספר מתוק-"עם הזנב לים" ../images/Emo75.gif

היי ! אינני יודעת אם קראתם את כתבותי הקודמות ( על הספרים "שיחות עם החתול שלי" , "199 עצות לחתול" ו-"עובדות משעשעות על חתולים, אם לא קראתם וברצונכם לקרוא, הם בעמוד זה או בעמוד הקודם לו) אבל אני בטוחה שתאהבו גם את הספר הזה. שמו "עם הזנב לים-החתולים של תל אביב" מאת יעל רונן. קשה לי לתאר בדיוק מהו, אז הנה העתק מהכריכה האחורית : החתולים של תל אביב נראים בדיוק כמוה, מלוכלכים, מוזנחים ולא תמיד יפים. כמו העיר שלהם, גם הם מרתקים, פעלתניים ומקסימים. כל זה קורה לנו ממש מתחת לאף. מגובה של 20 ס"מ תל אביב שוקקת חיים, מלאה באהבות, מלחמות וחלומות גדולים של חתולים קטנים. המספר מביא תמונות קצרות מחייהם של החתולים שכמונו יוצאים לבלות, סובלים ממצוקת הדיור ומחפשים מקורות פרנסה ואהבה. "עם הזנב לים", על תל אביב של החתולים"
בקיצור, מי שחושב שימצא ספר עב כרס עם מעט צילומי חתולים- טועה ! הספר הוא ספר קצר (57 עמודים) המלאים בצילומי חתולים, כל כמה צילומים יש סיפור חמוד, על איך החתול מרגיש, חייו בתל אביב, חלומותיו ועוד. לדוגמא: חתול הרוצה פח משלו,אך צ´רלי החתול תפס את הפח. וגם- חתול רחוב החולם לשכב על שטיחים מפוארים במוזיאונים ולעשות פוזות לאנשים- חמוד
בשביל מי שמתעניין, ישנה כתובת אינטרנט נילוות עם קישור ל-ibooks על מנת שתועלו לרכוש את הספר, ובנוסף- תמונה משעשעת ! ביי !
אגב, אדווה ולילך, גם לי יש את הספר "סיפורי חתולים" והוא באמת מאד יפה, אז לידיעתכם יש אותו דבר בדיוק , רק על כלבים. ולזה עם החתולים, עשיתי קישור לקנות, כמו עם הספר "עם הזנב לים"

bimbo.

New member
../images/Emo51.gif לחיפושית על הקישורים. ../images/Emo20.gif

התמונה מתוקה ומשגעת.

למעלה