על ספר נפלא

rigoletto111

New member
../images/Emo91.gif על ספר נפלא

אני ממליץ בחום לכל משתתפי הפורום על הספר של פרנץ ורפל, "ארבעים הימים של מוסא דאג". הספר עוסק במאבק הנואש וההרואי של הארמנים במוסא דאג ("הר מוסא", במפרץ איסכנדרון ) מול מכונת ההשמדה התורכית. הספר ארוך, אבל כל עמוד מרתק. ורפל (יהודי וינאי) כתב את הספר אחרי שסייר באזור המזרח התיכון נתקל בניצולים הארמנים ולמד לעומק את סיפור הג'נוסייד הארמני ואת התרבות הארמנית (ידידי הארמנים אישרו בפניי את דיוקו של הרומן בתיאור החברה הארמנית). הספר מהווה אפוס נפלא, מתאים מאד לעיבוד קולנועי (ואני תוהה מדוע הוא טרם הוסרט!) ואני לא רוצה להביא פה ספוילר, אז רק עוד שתי נקודות שלא תמצאו בספר: בעדויות שנותרו על הדיונים בגטאות במלחמת העולם השנייה, אחת הסיבות שהועלו ליציאה למרד בגרמנים הוא כדי ש"זה יהיה מוסא דאג שלנו". אתר מצויין של הניצולים ממוסא דאג, שרבים מהם הפכו להיות שכנים שלנו והתיישבו בלבנון , בעיירה ענג'ר, : www.mousaler.com

מצטרף בהתלהבות

בהזדמנות זו צריך לשאול למה ישראל היא אחת המדינות שהכי מסתירות את שואת הארמנים? למה כמעט לא מזכירים את זה בלימודי ההיסטוריה? למה נכנענו כמה פעמים ללחץ של התורכים ולא אישרנו הקרנת סרטים בטלויזיה שעסקו בזה? פעם היה תרוץ שאם נעשה את זה יפגעו ביהודי תורכיה. אח"כ זה התחלף לטיעון האמיתי שלא כדאי לקלקל יחסים עם המדינה היחידה במזרח התיכון שמיודדת אתנו (מה שמזכיר לי את הימים שאחת מידידותינו הגדולות היתה דרום אפריקה של משטר האפרטהייד והיינו בין הידידים הטובים ביותר של צ'ילי וארגנטינה בימי השלטון הפשיסטי שלהם שבין היתר העלים יהודים. לדעתי יש תשובה נוספ]ת והיא שלא מעט אנשים לא מוכנים לוותר על הבלעדיות שלנו לגבי השואה. למי שלא יודע, אזכיר שבמלחמת העולם הראשונה טענו התורכים שהמיעוט הארמני משתף פעולה עם רוסיה והגלו למדבר למעלה ממיליון ארמנים ורובם ככולם מתו שם בצמא, ברעב ובחרב.

rigoletto111

New member
ולא רק זה ...

אלא שפעם ישראל ויתרה על מינוי פרופ' טולדאנו לשגריר בתורכיה כי הוא כתב על שואת הארמנים וזה הרגיז את התורכים ... נקווה שבפעם הבאה ישראל תשלח שגריר מכחיש שואה לגרמניה וכך נהיה מסודרים לגמרי ... וגם ישראל לא מוכנה שכולם ישכחו ש Our Holocaust is the bigest and the best

סלסרו

New member
מענין שבדיוק אותה הטענה הארמנים

טוענים כלפי ארה"ב........ אני מוכן להתערב ש95% מאזרחי ארה"ב כלל לא שמעו על שואת הארמנים.

rigoletto111

New member
התורכים מפעילים לחצים על כל העולם

בעניין, גם על ארה"ב ... ולכן הארמנים מנהלים מאבק על עצם ההכרה בטבח. הייתי בקיץ ב"יד ושם" הארמני בירוואן, וכמעט כל המוזיאון מוקדש למאבק להכרה, באמצעות ספרים שנכתבו על הנושא, החלטות של פרלמנטים שמכירים ברצח הארמנים, וכן הלאה.

למעלה