עוגיות ריבה

arnonr

New member
../images/Emo91.gif עוגיות ריבה

הי לכולם, ניסיתי אותן לפני כמה זמן ויצאו אחלה. מומלצות ביותר! היו כמה לינקים למתכון בפורום מתכונים בתפוז. מקור המתכון: יעל מוינה, פורום האוכל של Ynet (הערות שלי שלא היו במתכון המקורי בהדגשה). עוגיות עם החור באמצע וריבה מצרכים : 300 גרם קמח 200 חמאה 100 גרם א. סוכר ביצה שקית סוכר וניל אופן ההכנה : ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה אליה שוב שורת עיגולים אבל בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני להזהבה, זהירות הן נאפות מהר. (זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות). כשזה אפוי, מורחים מעט ריבת משמש (נדמה לי שבארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) סוגרים עם העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר ( אני פיזרתי א. סוכר על החצי העליון לפני הרכבת העוגיה ע"מ להשאיר את הריבה בצבעה המקורי). זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא ממממממממממממממ

pirge

New member
נפלאות. כמה יפות../images/Emo3.gif../images/Emo24.gif../images/Emo45.gifתודה.

תודה.

arnonr

New member
תורה רבה לכולכם!!

איזה כבוד, להופיע בשער של ערוץ האוכל
מי מקליד את זה לשם אגב? ראיתי ששינו קצת את מה שכתבתי, וכתבו שאפשר לפזר את אבקת הסוכר על הריבה כי היא נספגת בה. אחלה טיפ... ויעלי36 המקורית, אני ממש לא בטוח שאני כישרון אמיתי. סתם אחד שאוהב לבשל ובעיקר לאפות (ועוד בעיקר - לזוג התאומים החמוד שלו..
) בכל מקרה, מה שבטוח שאני גבר..

דנייאלה

New member
ממש מעוררות חשק לאכול אותן

יצאו יופי של עוגיות מה הכמות בערך שיצאה מהבצק?

arnonr

New member
יצאו לי 27 עוגיות

השתמשתי בתבנית פאי אישית כזו ממתכת על מנת לתת להן את צורת הפרח. הכל כמובן פונקציה של גודל חיתוך העוגיה. הבאסה היא שיוצאת כמות קטנה יחסית כי כל עוגיה צורכת 2 עוגיות בעצם...

בעזרת חותחן צורות יוצרים צורה עגולה

תבנית שלמה. יוצרים שוב עם אותו חותחן צורה עגולה ובאמצע חותכים עם חותחן קטן יותר, כך נוצר חור באמצע העוגיה . את העוגיות עם החור שמים בתבנית נוספת. אופים עד להזהבה קלה.

../images/Emo2.gifולמי שלא יודע כמה זה .....

300 גרם קמח????? לפי מה אני מודדת??? כמה כוסות??

למעלה