המלצה קטנה...

../images/Emo91.gifהמלצה קטנה... ../images/Emo13.gif

כאמור, החודש לאחר ההזרעה התחלתי בתמיכה של פנינים. מדברים שקראתי כאן, ומעוד כמה "שמועתי" הבנתי שמומלץ להשתמש בהם וגינלית ולא פומית (דרך הפה), ואכן כך נהגתי. אבל... כשאני בנסיעות, או סתם מחוץ לבית, זה ממש לא נוח להתחיל להחדיר (סליחה...
), וגם כשהם נמסים ב.... זה גם לא ממש מעים, אז החלטתי לנסות לקחת אותן בבליעה. וראו איזה פלא! אין לי שום תופעות לוואי ידועות (הציצי עוד כואב, וקצת הבטן אבל אני מניחה שזה עדיין בהשפעת הדקפפטיל), ואני לא מוגבלת משום בחינה. בקיצור, אני ממליצה לנסות (את הכדור הראשון לקחתי בערב, כדי שאם תהיה איזו תופעת לוואי, לפחות אהיה בבית) ואם הכל בסדר- אז החיים הרבה יותר קלים! ~~~~~ ולעניין אחר...סתם סקרנות... בהתחלה, כשרק חשבתי לנסות להרות, הרופא שלי אמר לי לקחת 3 חודשים חומצה פולית ורק אז להתחיל לנסות. הכל טוב ויפה...רק שמאז חלפו להם כבר שנתיים...ואני מודה בבושה, שכבר מזמן אני לא ממש מקפידה. לוקחת רק כשנזכרת... אני יודעת שיש כאן נשים נוספות שכבר הרבה זמן מנסות להרות ואני סקרנית לשמוע אם אתן עדיין מקפידות, ורק אני הילדה ה"רעה"...

שתי תשובות

אחת - בקשר לפנינים - נשמע לי מוזר, כי כדור שנועד להלקח וגינלית, לא מיועד לדרך הפה. אני אמנם לא לוקחת פנינים, אלא אנדומטירין, והרופא שלי תמיד אומר, שהוא מאוד עוזר כי הפרוגסטרון עובר במערכת כלי הדם שפנימית של מערכת הרביה - וגינה, רחם וכד', ולאו דווקא עוברת לכל מחזור הדם (להבדיל מזריקות). ולכן, אם את לוקחת את זה דרך הפה, וזה נספח במעיים לדם - אני מניחה שההשפעה של זה נחלשת. אבל הייתי ממליצה לך בכל לב לשאול את הרופא. שתיים - בקשר לחומצה פולית - אני תמיד אומרת שאני כבר נראית כמו חומצה פולית מרוב הזמן שאני לקוחת אותה... וכן זה כבר שנתיים ואני די מקפידה.

ellieg

New member
אני קראתי

אני קראתי מבחינת השפעת הפרוגסרון על הרחם עדיף וגינלית. לא זוכרת איפה שקראתי, נדמה לי מהספר של פוריות או באלון לצרכן במשרד של הרופא. שזה משפיע על היעד (רחם) יותר ביעילות. אז אני בינתיים תוססת מהרגליים כל יום. טריק שלי להוריד את הג'יפה (אני סונאת תחתוניות): ספריי של סנו אוקסיגן, יעיל גם עם כתמים אחרים של דם.

לי מ ו ר

New member
גם אני הייתי ילדה רעה

ולקחתי יום כן, שלושה ימים לא. בסופו של דבר שמתי את הקופסא ליד המחשב, או ליד המראה. ככה שבטוח פעם אחת ביום אני אראה אותם ואקח. וזה באמת עובד. פעם בשבוע אני שוכחת וזהו. ובקשר לפנינים, הומלץ לי בעבר לבלוע, אבל חשבתי על הג'יפה, ועל זה שיש לה חור ניקוז קרוב
, ואז חשבתי מאיפה תצא הג'יפה אם אני אבלע אותן, ולכן נשארתי עם הג'יפה הידועה ווהמוכרת.

פינקי33

New member
דיברנו על זה כאן ממש לא מזמן...

תנסי לחפש אחורה....בעיקרון כולנו כמוך אבל חייבים לחזור לקחת כי זה נורא חשוב.

פּוֹנְג

New member
גם אני שמעתי/קראתי שההשפעה של

הפנינים בלקיחה אורלית היא פחות חזקה. אני לא מרגישה שיש לי יותר מדי מוגבלויות בגלל הפנינים האלו, ממילא אני עם תחתונית כל הזמן, אני לא מרגישה צורך לשכב אחרי ההחדרה אם אני לא יכולה לשכב, אני גם לא מקפידה על שעות קבועות כך שאם יהיה מצב שאני בדרכים - ההחדרה תחכה קצת. וחוץ מזה, מה זו קצת אי נוחות לעומת המטרה הסופית

אוטרוגסטן

כדאי לקחת פוגינאלי משום שהוא משפיע באופן ישיר על האיזור שזקוק לו. נכון שניתן לקחת גם דרך הפה (אני לקחת רק כשהתגלתה פטריה מרוב החרדות
אבל בעיקרון עדיף ואגינלי- למרות הנזילות ואי הנעימות וכו' לגבי החומצה הפולית - אני שמתי לי את החבילה ליד הקפה וכך כל בוקר אני לוקחת כדור בהצלחה.

hyb

New member
חומצה פולית

גם אני כמוך, בהתחלה שעוד חשבתי שנכנסים להריון בדרך המקובלת לקחתי בהתמדה ואח"כ בשנתיים שחלפו התחלתי לזייף, מה שיוצא הו שבשבועיים שאני בין הביוץ למחזור אני לוקחת, ובשבועיים האחרים בהם אין שמץ של סיכוי שאני בהריון אני די לא לוקחת.

עונה לך לגבי החומצה הפולית...כיוון

שאת הפנינים אני לא לוקחת, אני עם גסטון... אצלי היתה תקופה של "ילדה רעה" והייתי לוקחת פעם פה ופעם שם... ואז היתה תקופה ארוכה שסוף סוף נהייתי "ילדה טובה" ולקחת ממש יום יום, הבעיה היתה כשנגמרה לי החפיסה של החומצה... שוב התחלתי לזלזל... ובמשך ה- 3 חודשים אחרונים לא לקחתי בכלל... אבל עכשיו שהתחלתי את הטיפול והייתי בבית מרקחת על מנת לקנות את הזריקות, קניתי שוב חפיסה ועכשיו אני משתדלת לחזור להיות "ילדה טובה".... בכל מקרה -

אוף, מפלצת ההודעות אכלה לי...

כנראה שחשבה שזו חומצה פולית..
נכנסתי להודעה שלי, עשיתי העתק ועכשיו עושה הדבק... (איך לא חשבתי על זה קודם, בפעמים קודמות)... עונה לך לגבי החומצה הפולית...כיוון שמחה על התמיכה / פוריות ו שאת הפנינים אני לא לוקחת, אני עם גסטון... אצלי היתה תקופה של "ילדה רעה" והייתי לוקחת פעם פה ופעם שם... ואז היתה תקופה ארוכה שסוף סוף נהייתי "ילדה טובה" ולקחת ממש יום יום, הבעיה היתה כשנגמרה לי החפיסה של החומצה... שוב התחלתי לזלזל... ובמשך ה- 3 חודשים אחרונים לא לקחתי בכלל... אבל עכשיו שהתחלתי את הטיפול והייתי בבית מרקחת על מנת לקנות את הזריקות, קניתי שוב חפיסה ועכשיו אני משתדלת לחזור להיות "ילדה טובה".... בכל מקרה -

חשוב שתקחי חומצה פולית

אני כבר 5 שנים - בלי לזלזל. ומקפידה מאוד כדי שאם אהיה בהריון לא יהיה מחסור שיכולתי למנוע מראש...

אוף...עכשיו אני בדילמה...../images/Emo3.gif

כבר הייתי מאוד מרוצה מזה שגיליתי את אמריקה...ועכשיו אני מבינה שיכול להיות שההשפעה של הלקיחה דרך הפה פחות טובה. גם אני מצויידת קבוע בתחתוניות, אבל זה לא רק זה...זו התחושה הכללית של "לא נקייה" שמתלווה לזה, ואז זה גם משפיע על תחושת אי הנוחות ביחסי המין (למרות שלבעלול זה ממש לא מפריע), לא יודעת...פשוט לא נוח לי עם זה. אני מקווה שאני באמת לא פוגמת בהשפעה כי החלטתי להמשיך בדרך הזו. בהנחיות שמצורפות כתוב במפורש שניתן לקחת אותם פומי או וגינאלי, אז נראה לי שהפעם אני אהיה נחמדה לעצמי קצת... (מותר לפעמים, לא?!) ~~~~~ ובאשר לחומצה הפולית...טוב, אז כנראה שאני באמת ילדה רעה. למרות שהכדורים מונחים על השידה ליד הראש שלי, אני שוכחת...נראה לי שבאמת אעביר אותם בסמיכות למחשב, ומבטיחה- אני מתחילה לקחת מסודר! (מנסה לפחות...) תודה לכן

צוקה1

New member
מבטיחה?- רשמנו

חומצה פולית היא חיונית באמת. אל תדאיגי אותנו יותר מידי גם ככה יש לנו מספיק
אז תהיי ילדה טובה הא? צוקה.

ellieg

New member
נראה לי שכן

הסבר קטן: חומצה פולית הוא לא בשביל שלב לפני ההפריה, אלה עוזר בהתפתחות הראשונית של ההריון. מצאו שלקיחת ח. פולית מונע מומים בסגירת תעלת העצבים של עוברים בזמן ההריון. לכן שגם לך זה מומלץ.

למעלה