בורקסים מדפי אורז

  • פותח הנושא limim
  • פורסם בתאריך

limim

New member
../images/Emo91.gifבורקסים מדפי אורז

זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה בורקסים מדפי אורז, אבל בכל פעם אני מתלהבת מהתוצאה. אז הערב הכנתי במלית מנגולד (אפשר גם תרד) וגבינות ויצא מעולה. גם הילד שלי אוהב את זה, בגלל המרקם הקראנצ'י.. בורקס מדפי אורז במלית מנגולד מצרכים (יצאו לי בערך 12 בורקסים) דפי אורז (השתמשתי בקטנים) לפי הצורך למלית: 2 עלי מנגולד טרי - קצוצים מעט חמאה 1/2 קופסת גבינה לבנה 5% 1/2 קופסת קוטג' 5% פירורי תפו"א מיובשים (מוצר שאני ממליצה עליו. זה פירורי תפו"א מיובשים ואני משתמשתי בזה המון) ביצה שומשום אופן ההכנה מאוד פשוט: להמיס מעט חמאה בסיר. להוסיף את המנגולד ולטגן עד לריכוך. להוסיף את פירורי תפוה"א ולערבב. להוריד מהאש. לבחוש פנימה את הגבינות ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. לשפוך מים רותחים לקערה. להניח בתוך המים דף אורז למשך דקה, ע"מ שיתרכך ולהוציא בזהירות. לפרוס אותו בעדינות על צלחת או מגש. לטבול עוד דף אורז כנ"ל ולהניח אותו בזהירות על הראשון. אפשר גם למרוח חמאה מומסת בין השכבות. אפשר גם לדעתי אולי (לא ניסיתי) להכין יותר שכבות ואז זה יותר יזכיר בצק פילו. להניח כמות של בערך 1 כפית מלית במרכז דפי האורז. לקפל בזהירות - היום קיפלתי לחצי. בד"כ אני מקפלת כמו מעטפה. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. למרוח ביצה טרופה מעורבת במעט מים. להשתדל למרוח יותר על השוליים - יעזור להדבקות המאפה. לאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה. בתיאבון. הכי טעים טרי וחם.
 

סביוני

New member
פירורי תפו"א

האם זה תפוחי האדמה המיובשים טחונים כאלה להכנת פירה שקונים במשקל בשוק? אם לא - איפה אפשר לקנות את "פירורי תפוחי האדמה המיובשים"?
 

limim

New member
אני קניתי באריזה של קילו ב"שפע שוק"

של חברת "מיה" - שאני יודעת שמוצריה בטוחים עבורינו. אגב, ראית את השאלה שהעלתי לגבי מתכון לפשטידת גבינה? אני סומכת עליך שתעזור לי בסוגייה..
 

סביוני

New member
פשטידת גבינה

פשטידת גבינה המצרכים לבצק: 1 כוס קמח נטול גלוטן 1 כפית אבקת אפיה 100 ג' מרגרינה 1/3 כוס גבינה צהובה מגוררת 1 חלמון 1 כף מים קרים ¼ כפית מלח קורט פלפל שחור למלית: 250 ג' גבינה לבנה (5% שומן) 100ג' גבינה צפתית או בולגרית מגוררת (הכל ממחלבתנו) 100ג' גבינה קשה מגוררת 3 ביצים 2 כפות פירורי לחם נטולי גלוטן / 2 כפות קמח תירס (פולנטה, כזה של ממליגה) ½ שמנת חמוצה למעלה: בצל פרוס לטבעות שמן לטיגון אופן ההכנה מערבבים הכל לבצק ומשטחים בתבנית. למלית : מערבבים את כל החומרים ושופכים על הבצק. מפזרים למעלה את הבצל שטוגן במחבת. אופים כ- 30 דקות בחום של 180 מלעות עד שמזהיב. מתוך האתר של קיבוץ כפר מסריק
 

limim

New member
תודה חומד../images/Emo140.gifאני אנסה אותה. ובכ"ז:

יש לך איזה רעיון איך אפשר להכין מאפה בצק במילוי גבינות בצורת שטרודל? במחשבה שניה, חשבתי שאולי אפשר להכין מדפי אורז גדולים...
 

סביוני

New member
שטרודל - בצק עלים

עוד לא יודע איך מכינים בצק עלים עם אופי כמו של בצק העלים ה"רגיל" בעל הגלוטן. המתכון של הפורקס של גילוש6 (שהוא טעים מאוד מאוד!!!!) לא דומה לבצק הכרוכיתי של השטרודל. אמשיך לחשוב על מתכון או לחפש מתכון במקום זאת. נהיה בקשר...
 

ליאורט1

New member
מה זה דפי אורז?

מה זה דפי אורז בדיוק? את יודעת אולי מה הערך הפחמימתי שלהם? תודה רבה, ליאור
 

limim

New member
המדובר בדפים דקיקים וקשים

צריך לרכך אותם במים לצורך מילוי, למרות שאפשר גם לאכול אותם ככה (אני תמיד מנשנשת תוך כדי המילוי). לדעתי זה טעים. אפשר אפילו לשים אותם כפי שהם בסלט. הם קריספים ומלוחים. אחרי שמרככים אותם, המרקם מזכיר מעט דפי פילו. לגבי הערך הפחמימתי/קלורי: אני לא יודעת. אני מניחה (ומקווה
) שהוא מועט. זו גם הסיבה שאני משתדלת להכין מהם מאכלים דלי שומן.
 

ליאורט1

New member
אם הם דקים דקים כמו דף

אז אני מקווה שהם לא רעים מבחינת פחמימות וקלוריות, אני אבדוק את זה בסופר מחר ואם הם טובים אני אנסה לעשות בורקס בפעם הראשונה בחיי(ולאכול בורקס בפעם הראשונה מאז גילוי הסוכרת). תודה רבה
 

limim

New member
אני לא ראיתי אותם בסופרים רגילים

אני קונה אותם בדוכן בגן שמואל או בחנויות טבע.
 
למעלה